Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 751
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
И аз си помислих, че може да е това, но очаквах да изглежда като кутия, както е при по големите. Мерси за бързия отговор.

# 541
  • Велики Преслав
Няма защо, като молба. Сготви зеле, и кажи какъв е резултата.

# 542
Не знам дали е за тая тема, но идвам със супер тъп въпрос. Купих си препарат за миене на миялната и пише, че се слага по 250 мл. Къде трябва да се излее и колко време трябва да върти, за да има някакъв ефект?

# 543
Не знам дали е за тая тема, но идвам със супер тъп въпрос. Купих си препарат за миене на миялната и пише, че се слага по 250 мл. Къде трябва да се излее и колко време трябва да върти, за да има някакъв ефект?
Пуска се на Интензивна програма на 70С . На опаковката пише кое трябва да се махне . Шишето се слага в горната кошница или кошницата за прибори .

# 544
Още един въпрос към собствениците на този модел - Finlux WQP8-3802F-S.
Има настройка за дозатора на сол (ако мога така да го нарека), който се определя спряно твърдостта на водата. Видях линка на първа страница за твърдостаа на водата в цялата страна и видях, че за София е показана, че е най мека. Настройката на машината на H1 ли трябва да е?
(От София съм)

# 545
  • София
По принцип има лентички за измерване твърдостта на водата. А в книжката ти би следвало (може би) да има таблица, която да казва от каква до каква твърдост да избереш 1 и от каква до каква 2, 3 и т.н. Аз съм в София и съм я настроила на 1, след като на 2 и 3 ми беше твърде много солта (оставаше бял филм по стъкларията). Нищо не ти пречи да я настроиш на 2 и ако има бяло по чашите например, да намалиш на 1. Или просто изчакай и още някой да ти каже в София на колко си е настроил миялната (аз не съм абонат на Софийска вода, та може да има някаква разлика).

# 546
По принцип има лентички за измерване твърдостта на водата. А в книжката ти би следвало (може би) да има таблица, която да казва от каква до каква твърдост да избереш 1 и от каква до каква 2, 3 и т.н. Аз съм в София и съм я настроила на 1, след като на 2 и 3 ми беше твърде много солта (оставаше бял филм по стъкларията). Нищо не ти пречи да я настроиш на 2 и ако има бяло по чашите например, да намалиш на 1. Или просто изчакай и още някой да ти каже в София на колко си е настроил миялната (аз не съм абонат на Софийска вода, та може да има някаква разлика).
В София съм, абонат на Софийска вода Grinning и съм си настроила солта на 1. Нямам проблем със стъкларията.

# 547
Настроих я на 1 и нямам забележка от към измиване. Simple Smile

# 548
Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата.

# 549
Още един въпрос към собствениците на този модел - Finlux WQP8-3802F-S.
Има настройка за дозатора на сол (ако мога така да го нарека), който се определя спряно твърдостта на водата. Видях линка на първа страница за твърдостаа на водата в цялата страна и видях, че за София е показана, че е най мека. Настройката на машината на H1 ли трябва да е?
(От София съм)
Със същата миялна съм, само че Краун. Н1 съм настроила солта, гланца също на 1.
Със здраве да си я ползвате!

NOVA NADEJDA, от нито една миялна, без значение дали е вградена или не, не съм усещала мирис на препарат или да излиза пара по време на работа.

# 550
Имам миялна за вграждане отскоро. Все кусури и намирам. Преди съм имала свободностояща. Та питането ми е към тези със съдомиялна за вграждане усещате ли миризма от препаратът докато мие. Сякаш вратата е по-тясна и отстрани излиза миризмата и малко пара. Никога не съм го усещала със старата.
Според мен нещо не е наред. Никаква пара и миризма не трябва да излиза, независимо дали е за вграждане или не. Моята е вградена, няма миризма, нито пара, даже ако я отворя веднага след свършване на програмата. Консултирайте се със сервиза.

# 551
  • Велики Преслав
Щом работи нищо и няма. Това е много тъп проблем. Нали няма теч.

# 552
На мен от предишната hotpoint-ariston 60см за вргаждане от най-скъпите им модели по същия начин накрая на програмата в горната част на вратата всичко беше влажно от парата по време на сушенето. Все я дебнех кога ще свърши, за да отворя и да избърша шкафа и плота, за да не се подуе от влагата. Ужасно неприятно е това.
Сега с  Miele, предполагам и с други по свестни марки дори на програмата на 75 градуса няма пара и влага, дори ако отворя вратата  веднага след края.

# 553
Ако уплътненията са наред, не би трябвало да излиза миризма или пара.

# 554
Обърнете се към продавача или сервиз, тези изпарения може да не са съвсем безвредни, щом пара излиза по време на всички цикли на програмата.

Общи условия

Активация на акаунт