Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 688
  • 724
  •   2
Отговори
# 210
Момичето пише, че ползват дълги програми, а времето се удължава даже до 4-5 часа. Би трябвало даже никога да не е почиствана, при такава продължителност да няма такива наслоявания. Нещо е развалена миялната. Измийте пластмасовите части с белина и викайте майстор.

# 211
Момичето пише, че ползват дълги програми, а времето се удължава даже до 4-5 часа. Би трябвало даже никога да не е почиствана, при такава продължителност да няма такива наслоявания. Нещо е развалена миялната. Измийте пластмасовите части с белина и викайте майстор.

Тя може да мие на дълги програми но на много ниски градуси . На предната ми съдомиялна имаше програма за пластмасови неща която миеше със студена вода и продължаваше 3 часа и 15 минути . И аз ако бях сложила мръсна тава на тази програма и не се беше измила щях да напиша че вината е в машината или препарата без да съм споменала температурата и програмата . Напишем ли времето на програмата и край .

# 212
  • пловдив
Здравейте,да внеса малко яснота.
Аз също ползвам съдомиялна от 10 години на същата марка и не съм имала такъв случай.Запозната съм как се ползва съдомиялната ,да ви кажа и аз се учудих как се е получил този проблем .
Единствено през лятото около месец-два не е била ползвана въпросната съдомиялна от снимката .След това са започнали проблемите,ползват се таблетки на finish и сол от Лидъл.
Фантазията ми не може да си представи да се пуска веро ,вместо специалните продукти за миялни.
Действително ,не е пускана скоро програма за почистване ,но според мен вероятно има технически проблем.
Да ,аз също се учудих след като я видях ,защото никога моята не е била в такова състояние.Според мен този мухъл се получава от това ,че съдовете излизат много мокри и няма сушене.
Благодаря много за отговорите .
Много е лесно да се каже ,че поддръжката е немарлива ,но в случая не е така.Явно се касае за технически проблем за да се стигне до тук. Тези дни изпробвам различни програми за да видя има ли подобрение ,но за съжаление няма...
На 3-4 години е максимум от покупката,не е втора употреба.
Благодаря на всички за отговорите.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 00:50 от fllower82

# 213
Flower82, отворихте ли филтъра, извадихте ли го за почистване заедно с мрежестата решетка под течаща вода с веро? След това пускане празна с препарат за почистване?
Около филтъра винаги има вода, а както казахте, че 2 месеца лятото е стояла затворена и неизползвана, е съвсем логично непочистените хранителни остатъци да се разложат и да мухлясат. Тази гняс е тръгнала и по перките, и към помпата. Няма начин да се почисти само с препарат на висока температура, иска се и ръчно да се почисти (забърше).
      Наскоро попаднах на вградена Miele с механичен програматор в новото жилище на приятелка, кухнята направена от старите собственици. Видимо чиста. Докато не отворихме филтъра. Честно, щях да припадна. Вътре имаше клечка за зъби, парчета от етикет, косми и лепкав слой (около 2-3 милиметра на места) слузеста маса. Така и не можах да си обясня как тази клечка се беше озовала цяла вътре. Зор видяхме докато почистим, включително да отстраним мръсотията (сивата боклучава вода под филтъра). Беше очевАдно, че старите собственици никога не са я чистили.
Не зная колко струва професионално почистване, но на ваше място, ако не се справя по описания по-горе начин (ръчно и със специален препарат) и не я докарам до блясък, и когато я отворя да ми ухае на свежо, не бих се поколебала да търся помощ.

# 214
  • Mediterraneo
Вижда се, че няма как да се поисти само с програма и препарат. Вадиш частите една по една, миеш с белина, сглобяваш и пускаш програма, дълга и с висока Т. За занемарена поддръжка говоря, защото, ако видя, че някъде започва да се отлага мръсотия, ще обърна внимание веднага, няма да допусна да се стигне чак до тук- или редовно чистене, или професионална намеса, но не и такова състояние.

# 215
  • Велики Преслав
Вижда се, че няма как да се поисти само с програма и препарат. Вадиш частите една по една, миеш с белина, сглобяваш и пускаш програма, дълга и с висока Т. За занемарена поддръжка говоря, защото, ако видя, че някъде започва да се отлага мръсотия, ще обърна внимание веднага, няма да допусна да се стигне чак до тук- или редовно чистене, или професионална намеса, но не и такова състояние.

Без да се обиждаш но измиването с белина е много глупава препоръка. Ще ръждяса металната част от филтъра.

# 216
Подкрепям - мие се на течаща вода с мек измиващ препарат (веро), без абразивни частици и с меката част на гъбата.
Макар че и белината вече не е това, което беше Simple Smile

# 217
Здравейте и весела Коледа! Аз съм доволна от уредите си на марката Аристон.

Да се похваля престраших се (след изгледване на 4-5 клипа как се вдига кошницата) да си преместя втората нагоре. Сега има точно 2-3 пръста и опира в чекмеджето за прибори;).
Моята е с ролките в телескопичния механизъм. За мен тези които се вдигат само с едно натискане отстрани са им слаби механизмите и ако се счупи случайно зъбчето е заминало.

Аз гледах клипчета как се мие стара съдомиялна. Бих препоръчала никава белина само доста сода бикарбонат и най-топлата вода. Също така перките и мрежата на пода да я изчистиш със една игличка, отворчетата, или с четка. Че е много зле положението. Отдавна съм се убедила ако ще да купиш нещо за милион, като не знаеш как да го поддържаш, стават фалове Wink

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 19:21 от Saxi Merinosova 683792

# 218
  • пловдив
И аз исках да го кажа но не исках да обидя никого. Тя направо е за сервизно почистване.
Абсолютно. И аз мисля, че това не е само мухъл, а си е заталчени мизерия от миенето. Нямам идея как се докарва една миялна до такова положение. Очевидно машината не е почиствана със специалициран препарат никога. Купете такъв и я почистете, като преди това аз бих измила филтъра, бих измила с гъба и веро/обезмаслител под, стени и перки, бих пуснала празна 1 програма да отмие каквото може и после бих пуснала дълга програма (да не е еко) с почистващ препарат. Сол ползвате ли?
И аз не знам как е възможно една съдомиялна да стане така само за 3 години . Според мен не са използвани таблетки или гел а ВЕРО за ръчно миене . @fllower82 моля те кажи какъв препарат ползвате .  Този модел не е на 3 години . Да не е купена втора употреба ? Едни познати имаха същата и изкара 8 години . А  купувана преди 9 години . Не вярвям да е имало  модел на пазара който да е бил наличен над 5 години . Ето тази ли е въпросната  съдомиялна https://www.jarcomputers.com/Miyalna-mashina-Hotpoint-Ariston-LS … 7XEU.html?ref=cat ?
Да ,оказа се че това е модела ни.
Днес го открих отстрани на вратата,намерих инструкциите в интернет.Днес е почистена много добре вътре с обезмаслител,перките,филтъра ,мрежата долу.Пуснах програма 8 с обикновена таблетка, с празна машина,но вече пет часа продължава да работи и не е приключила.
Моето мнение ,че вероятно има някакъв проблем с маркучите,тъй като се пада на тясно място и не са напълно изправени.
Ще се обърнем към техник.

# 219
Fllower82, да не би да е изгорял нагревател, да не може да премине към следващите стъпки в програмата и затова да работи толкова часове.
Май си е направо за техник вашата машинка.

# 220
  • Велики Преслав
Пак казвам ако е изгорял нагревател ще изпише F 8.    Някъде другаде е проблема. Според мен в датчик за цръсотия е проблема.

# 221
  • пловдив
Да,приключи преди малко и изписа  F10 на дисплея.Ще опитам да открия какво значи.

# 222
  • Велики Преслав
Сигурна ли си. Да не е  А10

# 223
Съдомиялните нямат кодове с f  а са с А
Ето тези две статийки намерих и грешка А 10 е проблем с нагревателя. F 10 е за пералните.

https://top-home-tips.com/3555697-ariston-hotpoint-dishwasher-er … d-their-solutions

https://washerhouse.com/kody-oshibok-posudomoechnoj-ariston/

# 224
  • Велики Преслав
Тази грешка чоже да сигнализира за проблем и  термостатите (термосондата), термоограничителя, връзките между тях. Общо взето около това. Най-лошо може в случая да е платката.

Общи условия

Активация на акаунт