Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 718
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • Велики Преслав
Честита нова година. Желая ви много здраве, щастие и късмет през 2021 година.

# 241
  • Перник
Здравейте и за много години!
Днес ми доставиха съдомиялна за вграждане Беко модел dis 26021. Още не сме я монтирали в кухнята, но на първо четене забелязахме, че вратата й не застава в отворено положение, а се затваря сама. Дали това е някакъв дефект, или се регулира по някякъв начин при монтирането на вратата към шкафовете?

# 242
Здравей! Всичко й е наред на вратата Simple Smile
Ще застава отворена като монтирате ПДЧ вратичката - има функцията на противотежест. Имах същото чудене началото на Декември като получих моята машина за вграждане. Бош е.
ММ бързо монтира временна вратичка, за да не ми я държи. Никога не е монтирал нещо подобно Simple Smile , но с неволята успя.

# 243
За много години на всички!
Ето тук същият "проблем".
Дойде машината и първи въпрос по същество Simple Smile
Като отворя вратата до долу не остава така, а се връща. Като издърпам долната кошница пак тръгва да затваря.
Машината е Бош за вграждане със зеолит сушене. Има трик, но не успявам да я накарам да стои отворена.
Индианска работа малко.
Отговорът е, че след като се монтира предния панел всичко ще се оправи.
Със здраве да си ползвате новата придобивка!

Девил, теб съм те цитирала Simple Smile

# 244
  • Перник
Много ви благодаря! Хубава вечер 😋

# 245
В интерес на истината видях Уирпул машина 60 см за вграждане, която стои отворена без предния панел от ПДЧ и без натоварена и издърпана долна кошница. Ползва се ежедневно. Но моделът има отваряне на вратата в края на цикъла, евентуално за това.

# 246
Искам да питам, много ли ще ми е трудно ако съдомиялната е в ляво от мивката? Защото кухнята която проектирам и предстои да стане до февруари -март е ъглова на комин.
На лявата страна в края ще е фурната. На дясната страна с водата ще е съдомиялна, след това мивка за 45-50 см шкаф и накрая пералня. Още се чудя за пералнята, че имам две, нова и  стара силтал. Новата ще е почти до вратата, с горно отваряне. Трябва ли според вас преди съдомиялната да има ей така от парче пдч 5 см колонка или повече, която да спомага съдомиялната да не се опира във фурната?  Писах и в друга тема, чакам отговор. Друг вариант е да сложа в ляво до фурната мивка, но и двете неща вв ъгъла сгъчкани, няма да ми хареса.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 11:43 от Saxi Merinosova 683792

# 247
  • Велики Преслав
Хубаво е да има изолазия между миялната и печката, нищо че тя е топлоизолирана.

# 248
  • София
Моята миялна е отляво на мивката, десничарка съм. Никакви грижи нямам, много си ми е удобно даже. Просто се свиква; първа миялна ми е, така че изобщо не се бях и замисляла за ляво/дясно преди да стане дума в темата тук - инсталират и я ползваш и това е Simple Smile

# 249
И моята машина е от ляво на мивката. То аз нямах и друг избор - само там имаше място и само там има достъп до вода и канал. На мен ми е удобно така. Не съм левичар.

# 250
  • софия
Здравейте, моля да ми препоръчате бюджетна миялна, от която сте доволни.
Благодаря

# 251
  • Велики Преслав
Бюджетна до колко пари.  И каква ширина.

# 252
Здравейте, моля да ми препоръчате бюджетна миялна, от която сте доволни.
Благодаря
За вграждане ли ? Колко да е широка ? До колко пари да гледаме ?

# 253
Моята е тази. Още не съм я почнала но е много добра според функциите, има 9 програми, няколко опции и се вдигат кошниците, пере и  1/2 и е  60 см и инвенторен мотор. Директно от Германия. https://m.olx.bg/ad/invertorna-sadomiyalna-za-vgrazhdane-medion- … 8h0h.html?reason=

Това ми е плана на долен ред, ужасно е нагъчкан, но не мога по-хубаво.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 12:04 от Saxi Merinosova 683792

# 254
Моята е тази. Още не съм я почнала но е много добра според функциите, има 9 програми, няколко опции и се вдигат кошниците, пере и  1/2 и е  60 см и инвенторен мотор. Директно от Германия. https://m.olx.bg/ad/invertorna-sadomiyalna-za-vgrazhdane-medion- … 8h0h.html?reason=

Това ми е плана на долен ред, ужасно е нагъчкан, но не мога по-хубаво.

А така ме съветва един тъп майстор.
От тези 9 програми според мен ще имате нужда само от 2 - 3 програми . Кратките дори ще ги забравите . Те просто няма да мият и сушат добре . Половин зареждане е ненужно ако семейството е голямо . 😀

Общи условия

Активация на акаунт