Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 749
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • Велики Преслав
Може, да са вредни, но те няма да го признаят.
    Впрочем, някои миялни миялни имат отдушник.

# 556
Да не признават, но да отстранят проблема. Колкото и да съм недоволна от двете си миялни за вграждане, миризма и пара не е имало...

# 557
Днес премерих и се оказа, че вратата е 59, а машината 60 сантиметра. При вас, които сте с машини за вграждане има ли разлика между ширина на вратата и тялото? Много е трудно да се разправяш с фирмата, като не иска да признае проблем. Затова разпитвам.
Ако се окаже, че има отдушник, това означава ли че ще се извежда оттам миризма? Каква реално му е ролята?
Всяко мнение ще ми е от полза.

# 558
Външния размер на корпуса винаги е по-голям от размера на вратата. ПДЧ-то покрива. Трябва да имате чертеж с размер на вратата, че и шаблон за разпробиване и монтаж. Там също би следвало да има размери.

# 559
Здравейте,
да споделя малко информация по съдомиялната (Finlux WQP8-3802F). Както споделих няколко поста преди това, ограничен съм в мястото и затова се оглеждах за малки машини. Бях се спрял първо на такава за 6 комплекта и се радвам, че ме разубедиха тук във форума. Определено има осезаема разлика м/у 6 комплекта и 8 комплекта, така че на тези от вас, които те първа ще си закупуват малки съдомиялни, ако имате място си вземете 8 вместо 6, няма да съжалявате.

Ето и малки снимки как я монтирах:

Купих си подложка от технополис, която обира вибрациите. (15 лева). Имам същата подложка и под пералнята и определено върши работа. Ако нямате място да си сложите П образна стойка (както е в моя случай) пробвайте с такава подложка.

Относно работата на миялната. Не искам да прибързвам със суперлативите, но определено съм впечатлен.  Тествах я доста замърсени тигани и форми за кекс без да съм ги измивал предварително и полепнала храна по тях, справи се отлично. Не мога обаче да твърдя на 100%, че всичко се дължи само на машината. Използвам Fairy Platinum All in one като препарат(капсули) за измиване. Възможно е и препарата да върши голяма част от работата, не знам.

# 560
Таблетките и капсулите са "сметнати" за миялна 12 - 13 комплекта-т.е. голяма. Явно за малка машина количеството препарат е повече.

# 561
  • На брега на реката
g0dkratos, още веднъж честито! Пожелавам, винаги да си така доволен!  Какъв разход на вода, има тази машинка?
Питам, понеже W, може да е права и една капсула да идва много за тази машинка!
Моята Бош, ѝ дават около 10 л., а е 45 см.  Тези 10 л. са на Еко програма.

# 562
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
да споделя малко информация по съдомиялната (Finlux WQP8-3802F). Както споделих няколко поста преди това, ограничен съм в мястото и затова се оглеждах за малки машини. Бях се спрял първо на такава за 6 комплекта и се радвам, че ме разубедиха тук във форума. Определено има осезаема разлика м/у 6 комплекта и 8 комплекта, така че на тези от вас, които те първа ще си закупуват малки съдомиялни, ако имате място си вземете 8 вместо 6, няма да съжалявате.

Ето и малки снимки как я монтирах:

Купих си подложка от технополис, която обира вибрациите. (15 лева). Имам същата подложка и под пералнята и определено върши работа. Ако нямате място да си сложите П образна стойка (както е в моя случай) пробвайте с такава подложка.

Относно работата на миялната. Не искам да прибързвам със суперлативите, но определено съм впечатлен.  Тествах я доста замърсени тигани и форми за кекс без да съм ги измивал предварително и полепнала храна по тях, справи се отлично. Не мога обаче да твърдя на 100%, че всичко се дължи само на машината. Използвам Fairy Platinum All in one като препарат(капсули) за измиване. Възможно е и препарата да върши голяма част от работата, не знам.
Честито, но наистина капсули и таблетки са за големи машини. Препоръчвам гел или прах.

# 563
Таблетките и капсулите са "сметнати" за миялна 12 - 13 комплекта-т.е. голяма. Явно за малка машина количеството препарат е повече.
В случая с конкретната миялна това не е вярно.
Вътрешния ѝ обем е колкото на 45 см.
Под капака за препарат си е отбелязано максималното количество (гел, прах) - 25 ml, колкото е на стандартните машинки.
Освен това, под същия капак за поставяне на препарат/таблетка има в съседство отделение с дупки на капака, в който при нужда може да се сложи 4ml прах или гел за програма с предварително измиване.
За миене на по-слабо замърсени и "деликатни" съдове ползвам гел.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:23 от tetka_the_best

# 564
Не споря. Погледнах в Интернет произволно избрани миялни и разходът на малките е около 8 л, а на 45 см. около 11 л. Зависи от програмата и от конкретния модел, разбира се.

# 565
Така са описани в книжката:
1. Интензивна - 12,5 л.
2. Нормална - 12,5 л.
3. Еко - 8 л.
4. Чаши - 10,5 л
5. Програма 1 час (уж един час пък пише че е 90 мин Grinning ) - 11 л.
6. Бърза - 7 л.
7. Самопочистване - 7 л.

Ползвал съм само програма номер 2. Другите на този етап не са ми необходими (не съм ги и тествал). За всяка програма е записано и необходимото количество препарат в грамове. Не знам колко тежи една капсула, но дават на почти всички програма 20гр основно почистване + 4 грама за предварително измиване.

# 566
Аз ползвам тази за 90' излизат мокри ,но изсъхват докато реша да ги вадя ,слагам чинии предимно .ползвам 1 таблетка за цикъл

# 567
Здравейте! Идвам да Ви поставя следобедна загадка. Ужасно съм ядосана и се надявам Вие да ме насочите къде може да е проблемът. Досега съм ползвала 2 вида таблетки -  на Финиш и на Кауфланд. На Кауфланд съм вече на шесто-седмо миене от тях. В миялната съм сложила сол, гланц нямам, защото в таблетките винаги има по някакъв. Ползвам основно бърза програма половинчасова. След последното миене съдовете станаха едни супер матирани, както и миялната отвътре. Чудя се къде е логиката? Ако един препарат не е ок, няма да започне да прави мизерии след шест миенета. Сложих купата на кукъра вътре, уж е от стомана. Отвън е матирана и тя, вътре е по-добре. Също някои прибори и една друга метална купа са с леки наченки на ръжда. Не знам дали има шанс да се оправят или ще си караме така и просто металните няма да ги мия вече вътре.

# 568
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Идвам да Ви поставя следобедна загадка. Ужасно съм ядосана и се надявам Вие да ме насочите къде може да е проблемът. Досега съм ползвала 2 вида таблетки -  на Финиш и на Кауфланд. На Кауфланд съм вече на шесто-седмо миене от тях. В миялната съм сложила сол, гланц нямам, защото в таблетките винаги има по някакъв. Ползвам основно бърза програма половинчасова. След последното миене съдовете станаха едни супер матирани, както и миялната отвътре. Чудя се къде е логиката? Ако един препарат не е ок, няма да започне да прави мизерии след шест миенета. Сложих купата на кукъра вътре, уж е от стомана. Отвън е матирана и тя, вътре е по-добре. Също някои прибори и една друга метална купа са с леки наченки на ръжда. Не знам дали има шанс да се оправят или ще си караме така и просто металните няма да ги мия вече вътре.
Първо - към кого точно се обръщаш на Вие? Щото в множествено число се пише с малка буква.
Второ, ако беше прочела елементарни неща за машината, щеше да знаеш, че таблетките/капсулите не са предназначени за кратка програма, а за 30 минутна пък съвсем. То няма време да се разтвори тази таблетка, камоли да се отмие. Естествено, че всичко ще е леж. Таблетките и капсулите са за дълги програми и за машини за 12-14 комплекта. Не случайно, при натискане на бутона, който казва на машината, че ще се ползва таблета - той удължава времето за миене. А използването на сол от контейнера и от таблетката може да доведе до прекалено много сол = лошо отмиване.

# 569
Първо - обръщам се уважително към всички, защото не се познаваме. Не знаех, че е толкова сложна тази миялна машина. Simple Smile С какъв препарат мога да си ползвам половинчасовата програма, за да знам занапред?

Общи условия

Активация на акаунт