Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 632
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,имам въпрос за съдомиялната,която купихме наскоро(за пръв път купуваме) и не съм ориентирана с ползването добре още.Понякога ми локви отдясно под вратичката.Два три пъти ми се случва.Дали може да е неправилно подреждане на съдовете?Забелязах че се случва когато слагам големи съдове.Съдомиялната е Горение 45 см.
Не, не е нормално, но с това заглавие не ме учудва. Подреждането няма връзка, от неправилно подредени съдове най-много да имаш недоизмито, но излизането на вода извън уреда е технически проблем. Нали говорим за вода извън уреда по пода, а не вътре в него по дъното? Огледай хубаво уплътнението по края, където се затваря врата, вероятно има проблем с него. Нова ли е или втора употреба? Ако е нова, т.е. гаранционна да ти я поправят от поддържащия сервиз.

# 676
  • гр. Варна
Понякога ми локви отдясно под вратичката.
Проверете дали нямате "сълзене" от връзката на маркуча за чиста вода към водопровода.
Скрит текст:
Това, че локви под вратичката автоматично не означава, че произхода на теча е оттам.

# 677
Защо не ми измива хубаво тавите и тиганите? Бош, автоматична програма 2,15 часа, Сомат гел. Дори ги накиснах преди това

# 678
  • София
Защо не ми измива хубаво тавите и тиганите? Бош, автоматична програма 2,15 часа, Сомат гел. Дори ги накиснах преди това
Защото не ползваш подходящата програма. Пускай ги на "интензивна" или както там са я кръстили за твоя модел. За ориентир - обокновено е на около 65-70гр. Автоматичната не е подходяща за такива замърсявания. Кой модел е?

# 679
Афродита, благодаря! Другия път ще ги пусна на интензивна. Модела е SMV46MX03E/63

# 680
  • София
Афродита, благодаря! Другия път ще ги пусна на интензивна. Модела е SMV46MX03E/63
Питах за модела, за да видя програмите. Имаш Интензивна 70 °C - която би следвало да се справи без проблем, имаш и 1h 65 °C - може да пробваш и там, но времето е малко и не е ясно дали ще се измият добре. Докато разучиш машината е малко проба грешка.

# 681
  • На брега на реката
Маслинка, с гел само, няма да стане.
Препоръчвам ти, да ползваш таблетка или капсула. Както е казала Афродита, пускай на интензивната програма.
Аз също съм с Бош и имах този проблем!
Откакто започнах да сипвам по малко гел, директно върху вратата, за предмиенето  и интензивната програма с капсула, вече не мога да се оплача.

# 682
  • София
Маслинка, с гел само, няма да стане.
Скрит текст:
Препоръчвам ти, да ползваш таблетка или капсула. Както е казала Афродита, пускай на интензивната програма.
Аз също съм с Бош и имах този проблем!
Откакто започнах да сипвам по малко гел, директно върху вратата, за предмиенето  и интензивната програма с капсула, вече не мога да се оплача.
Не съм съгласна. Аз ползвам само гел и винаги всичко блести. Не знам защо е този мит, че геловете не мият добре загорели тави. Вероятно има и такива, но там вече става въпрос за некачествен продукт, а такъв може да има и сред таблетките, така че не формата, а състава (т.е. качеството) има значение.

# 683
Аз съм на мнението на Буболина . С гел какъвто и да е няма да стане . Лично пробвано .

# 684
  • На брега на реката
Афродита, ползвам двуфазния на Сомат и съм доволна от него, но не и за загоряло или поне не с машина Бош!
Написах предходното, защото Бош така мият!

# 685
Афродита, ползвам двуфазния на Сомат и съм доволна от него, но не и за загоряло или поне не с машина Бош!
Написах предходното, защото Бош така мият!
Аз също съм с двуфазния на Сомат . И при АЕГ не мие загоряло , така че не знам как при Афродита го прави .......

# 686
Аз съм се насочила към гел, понеже съм чувала че таблетките драскат стъкло. И в действителност с миялната имам подарени няколко таблетки Финиш и първите пъти ползвах тях и наистина ми надраха някои стъклени чаши. Ако ми кажете, че има таблетки, които не драскат ще си купя за по-замърсени тави и тенджери. Или по-читав гел от Сомат Simple Smile

# 687
Аз замърсени тави и тенджери мия на 70С с капсулите на Лидл . След измиване блестят .

# 688
Някой осмелявал ли се е да мие казанчето на хлебопекарната в съдомиялната?

# 689
  • София
Някой осмелявал ли се е да мие казанчето на хлебопекарната в съдомиялната?
Не бива да се пуска в миялна. Май даже в книжките на някои го пишеше.
По казуса със загорелите тави - мия си ги с гел (сомат двуфазен).

Общи условия

Активация на акаунт