Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 645
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Това , че Сомат гел измива загорели съдове не мога да го повярвам . И 30мл да сложа няма ефект . Не казвам нищо против него . Много го харесвам ама за загоряло не става . Мисля да кача снимки за доказателство .

# 691
А чинията от микровълновата може ли да се мие в миялна?

# 692
  • София
Това , че Сомат гел измива загорели съдове не мога да го повярвам . И 30мл да сложа няма ефект . Не казвам нищо против него . Много го харесвам ама за загоряло не става . Мисля да кача снимки за доказателство .
Това, че ти не вярваш в нещо, не го прави автоматично невярно!  Не казваш уж нищо против него, само казваш, че не миел загоряло Satisfied И все пак качественото измиване е комплекс от различни компоненти, не е само препаратът.

# 693
Какво разбирате под загоряло? Загоряло до степен да е нужно остъргване с телче или да падат цели парчета залепнало? Аз такива съдове не слагам, ако случайно се е получил гаф при готвенето. Остъргвам, накисвам ако трябва.

# 694
Какво разбирате под загоряло? Загоряло до степен да е нужно остъргване с телче или да падат цели парчета залепнало? Аз такива съдове не слагам, ако случайно се е получил гаф при готвенето. Остъргвам, накисвам ако трябва.
Вчера правих мусака от тиквички и не ми е загоряла, но горе където е заливката имаше нагар. Другия път ще снимам

# 695
С мазни петна от печени картофи (примерно ) или лазаня и подобни .
А такива от получил се гаф при готвенето директно хвърлям . В повечето пъти нямат оправяне .

# 696
  • на Мелмак
Феъри платиниум и дълга програма с високи градуси.
Таблетките от Лидъл ми надраха чаши и чинии.
Гела на Сомат миеше добре.

# 697
Аз пък ползвам меките капсули на Финиш Куантум и мога да кажа, че въобще не драскат стъклото.
По съвет на Буболина, освен капсулата, сипвам на вратат малко Сомат гел при миенето на тави и тенджери и наистина има ефект.

# 698
  • Mediterraneo
А чинията от микровълновата може ли да се мие в миялна?

Разбира се, че може, кое точно те притеснява?

# 699
  • в 1001-та нощ
Здравейте, момичета. Включвам се с два въпроса. Съдомиялната, която ползваме, е купувана през 2007г . - вградена - Електролукс. Започна да прави локвички вода, водата буквално се излива. Вадихме я, гледахме я - видимо няма причина. Колебаем се - дали да се обърнем към сервиз или да я сменяме. Според мъжа ми - вече е амортизирана.

Дали някой има опит с такъв проблем - каква може да е причината. Ако препоръчвате сервиз - кой? Ако препоръчвате нов модел - за вграждане - 45 см - кой?

Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 700
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Включвам се с два въпроса. Съдомиялната, която ползваме, е купувана през 2007г . - вградена - Електролукс. Започна да прави локвички вода, водата буквално се излива. Вадихме я, гледахме я - видимо няма причина. Колебаем се - дали да се обърнем към сервиз или да я сменяме. Според мъжа ми - вече е амортизирана.

Дали някой има опит с такъв проблем - каква може да е причината. Ако препоръчвате сервиз - кой? Ако препоръчвате нов модел - за вграждане - 45 см - кой?

Благодаря на отзовалите се Simple Smile
Малко по-нагоре имаше същия проблем, но с ново горение. Според мен или е проблем с маркуч, или с уплътнението на вратата. Ако е пробит корпус, би трябвало да се вижда отвътре (не е задължително да е на дъното). Аз лично не бих дала и стотинка за 14 годишна миялна, т.к. е доста амортизирана и тепърва ще й се чупи това онова. Даже доста дълго е служила вярно. (Сега обаче с тази пандемия май не може да се влиза в големите магазини, не знам как точно стоят нещата, единствено заради това бих викнала техник и правила ремонт, ако не ми се мие на ръка, докато се купи нова). Бих си взела Аег или Електролукс, а кой точно модел - там вече е хубаво да се отиде на място и да се види разположението вътре, кое ще ти е по-удобно, дали искаш 3та кошница за прибори и т.н.

# 701
  • На брега на реката
И аз подкрепям закупуването на нова машинка!  Добре е да се види не само разположението,  но и програмите!

При мен, на предишната ми машинка, се появяваше вода отдолу. Единия път, причината беше, спукан пласмасов охлюв /на дъното е и в него върти водата/, а другия път, теча беше от дясната страна на вратата и се оказа спукана перка.

# 702
И аз съм за нова миялна  . За 14 години , вече си е изработила парите .

# 703
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Момичета Simple Smile Веднъж имахме спукан маркуч, сега не е той - проверихме. Приятел майстор ни насочи да проверим перките и те не са - остава охлюва, но сте прави, че тепърва ще излиза един или друг проблем, така, че съм съгласна, че нова е най-добре.

Ще се опитам да разгледам в интернет какви модели се предлагат. Можем да поизчакаме да отворят магазините, но май няма яснота кога ще е.

# 704
Те не са ли отворени ? Не съм запозната с мерките , те всеки ден измислят нещо ново .

Общи условия

Активация на акаунт