Прахосмукачка робот - 20

• 62 645
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, днес си закупих роботче Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner. Не съм чела темата, не знам доколко направих добър избор, но така или иначе вече покупката е факт. Проблемът ми е, че не мога да го свържа към телефон Iphone. Ако някой използва айфон и ксиаоми би ли спиделил с коя програма го ползва и има ли нещо специфично, което трябва да направя, за да ги свържа? Благодаря на отзовалите се!

# 136
  • София
Здравейте и аз си поръчах прахосмукачка робот, която ще пристигне тези дни, но никъде не открих да пише първоначално как се ползва
Да заредя ли на 100% батерията преди първо използване или се пуска да работи и като се изтощи се зарежда( като мобилните телефони)
Вие как процедирахте?

# 137
  • Sofia
Ние нашата си я пуснахме да чисти, като й падна батерията сама си намери станцията. Не сме я зарежда и предварително.

# 138
  • Варна
От mobisector получих документ, с който връщат транзакцията за отказаната поръчка. Парите още не са се върнали по сметката ми, ставало до 14 дни. Това ме изненадва, предвид че излизат на секундата при плащане... както и да е.

Поръчах от myrobotceter.eu Mamibot exvac880. С лазерна навигация, вакуум 2880 pa,батерия 2600. Сухо и мокро почистване. Изпратиха я веднага, очаквам я до няколко дни.
Надявам се, че ще е добър моделът. Не намерих много отзиви, може би защото е нов.

# 139
При нас проблемът май наистина ще се окаже батерията. Ще я сменим, но понеже има още "хляб" в нея, мислим да я ползваме, докато може. Като си писах предният път модела, явно много съм бързала, 780 или 785 е, не съм много сигурна вече, тъй като докумените съм затрила някъде.

# 140
  • Smolyan
Здравейте, реших да си купя прахосмукачка робот. От няколко дена чета темите и се спрях на тази https://www.rowenta.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B … 7145/p/2211400188 Моля да дадете мнения. Благодаря 🥰

# 141
  • Варна
Здравейте, реших да си купя прахосмукачка робот. От няколко дена чета темите и се спрях на тази https://www.rowenta.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B … 7145/p/2211400188 Моля да дадете мнения. Благодаря 🥰
Тази е от хаотичните, доколкото виждам. По-добре виж някой друг модел, систематичен, с картографиране.

# 142
  • София
Не виждам цена, ако не бъркам, в онази прословута група във ФБ четох отрицателни мнения. Ако наистина е хаотична, няма смисъл да плащате за марката, роботите не са им силна страна.

# 143
  • София
Оф незнам кои са хаотични кои не ама днес с моето Ксиоми 1С голяма борба падна....и смях,все едно куче имам в къщи и го уча да ходи Wink
Пуснах го първо в кухнята, но махнах док станцията да не пречи и после не може да я намери
После чисти и изми в коридора, уж карта направи, ама като реших да го пусна да отиде в спалнята.... И не ще да тръгне натам а пак си ходи в коридора
Офффф ужас..  изтрих картата на коридора и взе че спря....пуснах го пак и изчисти стаята незнам как и колко....не си намери станцията и искаше да го занеса....не съм запаметила картата, защото не ми даде
Направо голяма играчка
Може ли да ми кажете как става това с картографирането или ако го пише някъде на български моля

# 144
  • софия
Картографирането става като го пуснеш да изчисти навсякъде без да местиш станцията. Трябва да е там, където ще седи по принцип. За да го закараш до определена стая, ползваш remote control.

# 145
  • София
Това ясно, но като му свърши батерията и поиска да го пренеса  до станцията, ще продължи ли пак откъдето е стигнал или ще тръгне наново на вече изчистеното да сканира?
Защото наведнъж не може да изчисти 4 стаи и коридор

# 146
  • софия
А защо да го носиш ти? Би трябвало да се прибере сам.
За другото не мога да кажа. Защо да не може да изчисти 4 стаи и коридор? При мен чисти наведнъж. Друг модел е, но не би трябвало това да има значение.
По принцип то за това е робот - има карта и знае какво прави. За това, когато го пуснеш първия път, първо минава и прави картата и след това започва да чисти.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 16:33 от zvаnchе

# 147
  • София
Това ясно, но като му свърши батерията и поиска да го пренеса  до станцията, ще продължи ли пак откъдето е стигнал или ще тръгне наново на вече изчистеното да сканира?
Защото наведнъж не може да изчисти 4 стаи и коридор
Когато батерията му намалее сам ще се прибере на док станцията. Когато се зареди достатъчно ще продължи чистенето от там където е спрял

# 148
  • Smolyan
Мисля, че избрах тази https://cheren-petak.com/magazin/xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-essential/ Някой дали я има?

# 149
Ох прочетох не знам колко страници коментари и не мога да се насоча съвсем. Решила съм да взимам роботче, понеже сме с лабрадор, който пуска адски много косми, а чакаме бебе. Като цяло ми трябва главно за това. Не ми е нужен моп, а само прахосмукачка. Марката като цяло също няма такова значение, важното е да се справя с космите. Апартамента е около 100кв, но под легла и дивани няма да влиза, в баня, килер, и тоалетна също. Ще чисти 2 спални и хол на ламинат + кухненски бокс и коридор с плочки, така че площта значително намалява. Няма килими, обаче има прагове между 1-3см между стаите, така че ми е важно да може да ги прескача. Предпочитам да го взема от Бг с гаранция, че с тия чужди сайтове нещо не мога да се разбера. Та към какво бихте ме насочили, което може да ми свърши работа? Тия проклети косми са ми най-голямата мръсотия вкъщи, не мога постоянно да ходя по кучето и да събирам, за това си търся заместник 😂 а забравих да кажа и до около 500-600лв. Ще се вмести ли някое xiomi или rumba в тези пари, което със сигурност да се справи с косматко?

Общи условия

Активация на акаунт