Прахосмукачка робот - 20

• 63 534
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • ENGLAND
И аз съм на вълна робот. Преди 2 години на черния петък си купих един робот за 60 паунда, толкова му и беше работата, за година и половина батерията му свърши, а никъде я няма вече. Търся бюджетен, румбата ми е много скъп. Четох един куп ревюта, бюджетен, в Амазон е този https://www.amazon.co.uk/ECOVACS-ROBOTICS-N79S-Self-Charging-War … KFkkz5Ebyz3azZzP6  . Има и други подобни, на подобна цена, бест селър https://www.amazon.co.uk/Eufy-Upgraded-Super-Thin-Self-Charging- … 031_t1_B07F3Q25LJ , но няма колко е гаранцията. Ако някой има тези нека сподели, аз сега ги следя дали няма да ги намалят още.
Във фейса има група за роботите, там такива хвалби за Xiomi. Особено този бюджетния https://www.aliexpress.com/item/4001307977659.html , в групата направо са полудели по този.
Току що прочетох за още един, наколко страници назад, този https://www.myrobotcenter.co.uk/en_gb/mamibot-exvac-880-wisor , само дето не мога да разбера за колко дебели килими става, а пък гаранцията е 5 години.
 Сега се чудя да рискувам ли с този в Алито  или да следя за другите в Амазон и този в последния сайт? Мнения моля!!!

И ако някой е наясно как става поръчката в европейското Али от Англия?
Зададох същия въпрос и в оная група във фейса, но админа отказа да ми публикува въпроса, явно думата Англия е като червена лампичка за него.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 00:21 от Doret

# 196
  • Варна
Няма европейско Ali. Просто някои търговци имат склад в Европа и изпращат от там / по-бърза доставка, без доп. такси за мито и ДДС/.
И аз я следя групата във ФБ, но според мен админа има интерес от покупките от Али и трудно ще прочетеш хубава дума за друг робот.
Моите мотиви да НЕ купя робот от алиекспрес, въпреки че постоянно пазарувам ит там, бяха основно гаранцията- която практически липсва, ако стане нещо се оправяш сам. От опит го казвам.
Иначе Амазон дава мин. 2 г. Гаранция, каквато в общоевропейската гаранция. Ако има проблем- пращаш им робота и те се занимават - ремонтират или подменят.

Мамибот 880 чисти при мен Шаги килими, единият е много гъст, малко се озорва, но го чисти  - качва около 2см.
Аз съм доволна, има на много места консумативи за него и не са скъпи.
Работи ежедневно и всеки ден намира какво да обира - чак се чудя да не го произвежда сам този боклук Simple Smile
Хубав ден!

# 197
Здравейте! Ще си купувам и аз робот и съм се спряла на два модела: Xiaomi Viomi V2 Pro и Xiaomi Roborock S5 Max. Ще съм благодарна, ако  притежатели на тези модели споделят впечатления. Мисля на черния петък да взема. Не ми се занимава да поръчвам извън България, защото с гаранцията е по-сложно.
Също така ме интересува намират ли се лесно консумативи за тези два модела и изобщо за Xiaomi.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 09:13 от icecube

# 198
Консумативи за Xiaomi аз лично смятам от Алито да поръчвам. Там са доста по-евтини.
Вчера, след кратко чудене, си взех Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro от Дедал. Не посмях от Алито. Вече почисти вкъщи и засега съм много доволна. Само кучето не е... 😆

# 199
  • София
Някой код да ъсм изтървала? И аз за консумативи за S5-цата ми Simple Smile

# 200
  • Варна
Консумативи за Xiaomi аз лично смятам от Алито да поръчвам. Там са доста по-евтини.
Вчера, след кратко чудене, си взех Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro от Дедал. Не посмях от Алито. Вече почисти вкъщи и засега съм много доволна. Само кучето не е... 😆
Нашето куче прегракна да го лае първите 2 дни Laughing
После спря да му обръща внимание...Simple Smile

# 201
  • София
Здравейте, изчетох последните две теми и получих доста отговори на въпроси, които не си бях задала, защото нямах представа какво да се запитам и какво би ми било важно при избора на прахосмукачка-робот. Първоначално мислих да си купя нещо като механична подочистачка, която да се мотае ежедневно из дневната и да обира трохите и прахоляка, а аз да продължавам да си чистя по стария, изпитан начин, но бързо се убедих, че това би било чутовна глупост, затова вдигнах вдигнах малко критериите при избор Simple Smile
От днес има намаления в Али и покрай коледните техники, които ще поръчвам за децата, мисля да поръчам и робота и много се надявам и аз да се включа в мнението "как съм живяла без него!"
Моля ви за съдействие с последни насоки в изборът ми:
1. Живея в апартамент на две нива - т.е. първото, което ми трябва е възможност за запаметяване на няколко карти, както и да го пускам в нещо като изолирани зони - стая по стая.
2. Искам да чисти, докато ни няма - т.е. да мога да настроя ежедневен таймер (това за първото ниво), в този случай без мокро почистване. Но не мога да гарантирам, че последният излезнал от къи ще остави няколкото ни врати отворени - проблем ли би било ако спалнята е затворена, а в "картата" за дневното почистване се предполага, че трябва да мине и в това помещение - дали ще се блъска във вратата в опити да влезе, или ще ни тегли една наум и ще я подмине?
3. Синът ми има отвратителния навик да хвърля дрехи по пода на дрешника си, а той е свързан със стаята му - ще прави ли нещастни опити да се яхне върху метнатата блуза или чорапи, или ще ги приеме като препятствие и ще ги заобиколи?
4. Площта на първото ниво е около 100м2, естествено има мебели в тази площ, но не мога да преценя колко. Предполагам, че не е удачно да се насочвам към робот с по-малка батерия (2400mAh например), защото дори и в началото да покрива площта наведнъж, опитът ми с уреди на батерии показва, че след година активното време на батериатя започва да намалява.
5. След всичко изчетено разбрах, че функцията "моп" не е нещо изключително и не мога да преценя дали държа на нея, или по-скоро не
6. Настилките са гранитогрес и ламинат, нямам килими на първото ниво. В стаята на дъщеря ми има сравнително рошав килим, но мога да го разкарам, ако видя, че не се справя с него робота (и без това съм му вдигнала мерника). Стаята е на втория етаж, където по-скоро ще го пускам, докато съм в къщи.
Опитах се да стесня избора (и бюджета) и май дилемата е Xiaomi Mijia 1S VS Xiaomi Roborock S5max.
Сравнявайки двата модела виждам, че батерията, вмукателната мощност, обема на контейнера са еднакви, имат лазерни сензори (1S има и камера, не знам дали е важно). Основна разлика, че Роборока има моп, а Мижката няма. Това, което не намирам като инфо за Мижката е дали може да запамети повече от една карти (за роборока намирам multi map support - 4 maps. В едно ревю само срешнах заблуденото изречение Multimapping. The MiJia 1S stores up to three maps and are more suitable for multi-level homes , но дали може някой да ми го потвърди? Защото това много би наклонило везните към този по-бюджетен модел в сравнение с робороците.
Разбира се, приемам и други идеи Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 12:31 от мандаринка

# 202
Даниела, и моят е същия модел, все още го разучавам.
Ти през приложението ли го пусна да чисти?
Аз го пуснах да сканира целия апартамент, но му свърши батерията преди последната стая и тя остана не сканирана. Сега стои една карта със стаите докъдето е успял да мине и не знам как да добавя последната несканирана стая към вече начертаната карта. Дано да е станало ясно от обясненията Simple Smile
Моля, ако някой знае, да помогне!

# 203
Даниела, и моят е същия модел, все още го разучавам.
Ти през приложението ли го пусна да чисти?
Аз го пуснах да сканира целия апартамент, но му свърши батерията преди последната стая и тя остана не сканирана. Сега стои една карта със стаите докъдето е успял да мине и не знам как да добавя последната несканирана стая към вече начертаната карта. Дано да е станало ясно от обясненията Simple Smile
Моля, ако някой знае, да помогне!
Не знам как да добавиш само една стая. Пусни го наново в цялата къща, когато му е 100% батерията и като приключи ще ти излезе опция в приложението да замениш старата карта с новата. Аз така направих, защото първоначално го пуснах без спалните. После сканира наново.

# 204
Днес в Алиекспрес Roborock S5 Max с малко общодостъпни кодове слезе до 580лв. с безплатна доставка от Евро склад и уж 3 год гаранция(ама сигурно е шано работа - поне имат сервиз в Полша за връщане)

Цена в БГ под 800 не съм виждал и на Черния петък едва ли ще слезе под 700-750лв.
Vacuum Mop Pro с кодовете е към 380лв.
Vacuum mop 1C e под 300лв.

# 205
А как могат да се намерят тези общодостъпни кодове?

# 206
ALIPEPPERPL2020- $ 18 for a minimum purchase of $ 150

PEPPERPL20 -20 $ with a minimum purchase of $ 200

Според руснаците тези стават по един път на акаунт
SINGLEDAY4 — скидка $4 от $30
SINGLEDAY7 и EPNSINGLE7 — скидка $7 от $50
SINGLEDAY10 и EPNSINGLE10 — скидка $10 от $90
SINGLEDAY12 и EPNSINGLE12 — скидка $12 от $110

Както знаете може само един код на поръчка да се ползва.
Аз ползвах втория за 20те долара.
Самия търговец имаше още 16 долара негов купон(8$ за всеки 150$ стойност на поръчката)

Сега като гледам по евтините роботи които съм споменал някой вече са им свършили бройките от Полша. Остава Испания но там няма доставка до БГ и трябва някой доставчик от Германия/Англия да се ползва и цената и времето за доставка се дигна с едни 20тна лева и 10 дена отгоре.
Но има доста предложения още и ще има и от Полша/Франция, Белгия/Чехия от други магазини. Просто спрях да търся след поръчката.
Ако не друго поне аксесоари има намалени и дори с доставка от Китай повечето комплекти са под 30лв и няма да ги хване митница. Та който има нужда от аксесоари сега е момента.

# 207
Аз поръчах днес и с купон и отстъпка роборок s5 max общо с допълнителни части излезе 650лв. Не знам къде ги гледате толкова евтини, но пълния набор от части беше 42лв някъде с доставка от китай, говорим за оригинални части, щото има разлика.
Роботът е с безплатна доставка 7дни от чехия, а гаранцията силно се надявам да не  ми се налага да я ползвам.

# 208
Ето единия
https://www.aliexpress.com/item/4000561177801.html
Както казах с кода за 20$ по-горе и кода от магазина 2х8 долара стъпи на 582лв.
Аксесоари могат да се купят винаги и първите месеци не са нужни.
Но и оригинални от всичко по едно-две- филтър, странична, основна, моп и пръскалки че и колелце ти е 20 -25кинта с доставката от китай.

Все тая де. 20-40лв не са от крайно значение. Цената си е добра както и да я гледаш.

# 209
Аз поръчах днес и с купон и отстъпка роборок s5 max общо с допълнителни части излезе 650лв.

Точно това купих и аз.
След дълго мислене, чудене  и сравняване на модели, реших че ще взема този робот. Надявам се да съм направила добър избор.
И аз като Хибискус се надявам, че няма да опра до гаранция. Цената ме изкуши и прецених, че от България няма как да ми излезе толкова. Попреглеждам Амазон от месец-два, но и там не попаднах на добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт