НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 098
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
След твоя пост вече съм зле Joy

# 601
  • Тук... някъде
Lady_Miau, честит Калоян- да е жив и здрав!

Desinka_, може и с пълна упойка да си, ако те е страх. Аз лично бих предпочела спинална обаче( ако се наложи секцио), за да не пропусна мига на появата на бебка.

# 602
  • София
Мойто секцио беше ад. Имаше реален риск за бебето поради асфикция и ревах в полусъзнание през цялото време. За капак и беше слезнало ниско в таза и накланяха масата с главата надолу. И ваденето беше трудно. Притеснявах се дали е живо и не ми беше ок.

Обаче пък мацките, с които лежах в реанимация бяха с планови секциа и бяха супер! И по-бързо се възстановиха. Така че всичко зависи... Човек като си знае, че отива за секцио и много по-лесно минава. Поне това съдя от моя случай.

# 603
Джулчо, със сигурност Гиназола също ти е намокрил бельото. Но както другите препоръчват, само лекарите могат да потвърдят дали са води.

# 604
Разсмя ме 😂😂😂
Но само за раждането си мисля..... Почти съм 38гс и още не се знае как ще раждам нормално или секцио. Всякакви мисли ми минават през ума....
Цитат на: ДуНоlink=topic=1260274.msg41640823#msg41640823 date=1603964003
След твоя пост вече съм зле Joy

# 605
Хахахах тоя пост ма кара да се чувствам зле... Хахаха
Джулчо, този път може да ти е на късмет 😂 В коя седмица си?

# 606
Честито на новите бебоци,здрави да са , а на мамите бързо възстановяване! ❤ Към мамите които са раждали секцио- не ви ли беше страх? Упойката е от корема на долу,смисъл нали лекарите си говорят "подай скалпел и тн" само като си помисля и мога да припадна 😣 как бяхте психически?
Не искам да ме линчуват първескините или да се опитват да ме оборят раждалете вече секцио, та ако те интересува моето мнение по въпроса, може да се върнеш назад по темите и коментарите и да го научиш.

# 607
След като в понеделник и в Надежда ми препоръчаха консултация с кардиолог, то днес отидох и при такъв специалист.

Всичко ми е наред, направи и ехокардиография (мисля, че така се нарича).
За нея основанията на АГ-тата да ме пратят при нея не бяха особено основателни, но от друга страна някои бременни можело и да развият сърдечни проблеми.

Каза, че при пулс над 130-140 и ако се чувствам зле, тогава може да е притеснително. Но всичко излизащо от рамки от време на време не е притеснително. Попитах я и за валидол или друго подобно - препоръча ми да не взимам нищо, а да потърпя да премине.

Е, сега поне за това ми е спокойно. Надявам се да не трябва повече при разни специалисти (не АГ) да трябва да ходя.

# 608
  • София
На мен преди почти десет години ми правиха операция на коляното - бях със скъсани кръстни връзки. Там слагат точно тази упойка, която и при секцио. И четете сега смешната част. Лежа си аз на масата, говорят ми, става ми студено от упойката, завиват ме. И по едно време гледам пред мен - крак! Моят крак Simple Smile Размятат го там като някакво си парче месо, аз не усещам нищо, та просто си полегнах и зачаках. Надявам се и сега да не ме плаши мисълта за ножове и тн Simple Smile

Честито на новото попълнение бебче Heart

# 609
Честит бебок 💙
Джулчо отивай!

Оф за секциото аз съм твърдо против точно, заради това.
Сега ще напиша една история КОЙТО НЕ ИСКА ДА НЕ ЧЕТЕ става въпрос за секциото със спинална.

Кака ми е с 2 - едното с пълна, а другото с тази от кръста надолу. Еми точно тя ми беше казала, че ако ми се наложи да родя секцио по-добре е с пълна упойка. През цялото време е чувала какво си говорят, после каза докато чакаш да те почистят ти се струва цяла вечност. Не ти дават бебето веднага, а за капак тя виждала и какво правят в отражението на една лампа.

Това ми е много по-гадно от това да видя бебето си след няколко часа.

# 610
Хахахах тоя пост ма кара да се чувствам зле... Хахаха
Джулчо, този път може да ти е на късмет 😂 В коя седмица си?
А дано днес родя 🤣🤣 в 38 + 3 съм.
Казаха че имам много води и няма да изчака до термин ама вече колко да я чакам 🤣🤣🤣

# 611
Да е живо и здраво малкото голямо момче Калоян, много хубаво именце сте му избрали, да си го носи със здраве!:blue_heart:
Аз май също клоня към секцио вече, не от страх, а някак по-малко рисково за бебето ми се вижда. За упойките не знам - слагали са ми обща - гадно е, слагали са ми епидурален катетър - също е гадно Simple Smile, райски газ не ползват в Надежда, защото не било много надежден метод за обезболяване...та каквото ми сложат - това ще е. Спиналната не знам какво представлява - представям си я като епидурална, но без катетъра - в смисъл, че през катетъра ти подават дозички когато има нужда, а спиналната ти я хакват само веднъж. Обикновено ми става студено и треперя като мокро куче от всички видове упойки, но съм се примирила. Знам, че слагат параванчета да не гледаш, а мога и очите да си затворя, ако не ми харесва какво виждам, за чуването вече не знам... не мисля обаче, че ще е чак толкова ужасно, колкото е в представите ни.
По едно време бях твърдо настроена за естествено, но донякъде беше напук на това, което ми говореха роднините. Много беше тъпо, защото ми обясняваха, че съм стара, че мускулите ми са атрофирали и не съм гъвкава като 20-годишните девойки, направо за пенсия ме пратиха. Собствената ми майка заяви в един момент, че съм твърде страхлива, за да родя естествено, заради което побеснях направо и много и се сърдих. Впоследствие реших обаче, че е тъпо да правя някакви неща, които засягат и бебето, просто защото някой ми е казал, че съм пъзла.

# 612
Моля, дано да не те подвеждам, но аз така бих направила. Blush
Ще чакаме новини! Hug

Мен въобще не ме гледат за нищо. Sad Вчера бях при дежурен лекар, защото моята се оказа коронясана и с този само поговорихме - нито разкритие провери, нито ехограф. Явно ще трябва аз да се услушвам дали бебока мърда достатъчно през деня, защото и на тонове не ме викат. А иначе си мисля, че имам някакво разкритие, защото се чувствам като разчекната постоянно. Grinning Но може да е таза, знам ли.
Лили, ти нали си в МД Варна? Коя е коронясаната?
Честито ново бебче ♥️ Да расте здрав и щастлив!
Сега за секциото...стига сте се втелясвали бре! Нищо кой знае какво не е. Аз бях със спинална упойка, беше ми гадно единствено, че не си усещах тялото от гърдите надолу, все едно цялата аз съм глава, ръце и цици. Никой не си е говорил през мен за скалпели, ножове и тн. Аз си говорих с анестизоложката за вино, после изкараха бебето и го видях ♥️♥️♥️ Не съм гледала в отражението на лампата, блях си наляво надясно и си слушах музичка 🙂 Всичко мина бързо и неусетно. Надявам се и сега да е така!

# 613
Сега да не ви объркам, но нали на тази упойка, която поставят в гръбначния стълб се казва спинална? Като я поставят, усещаш как тялото ти от кръста надолу, крайниците стават безчувствени, тежки като камък и няма да може да ги помръднеш. Да, неприятно е да чуваш какво си говорят. За виждането нищо не се вижда. Чак да размахват скалпели е силно казано. Като извадиха бебето, ми го показаха и после веднага го отнесоха да го почистят, повиват, измерват и те си знаят още какво. След това започва зашиването. Ами, докато ме режеха имаше някаква миризма не знам каква, но мога да я оприлича на мириз от опърлено прасе и виждаш над чаршафа лек пушек.
Слагаха ми допълнително упойка след като извадиха бебето. Постоянно ме питаха дали ми е лошо. Бях леко замаяна, все едно като пияна. Мисля, че поставят Деган.
След като мина действието на упойката ме разтресе яко. Завих се с две олекотени завивки през август. Само първия ден даваха обезболяващи. Бебето ми го донесоха след 2-3 часа, поставиха го на гърда и казаха да се пробвам да го кърмя. То не че имаше нещо, но да свиква бебето и да се стимулира тръгването на кърмата.  Около 10 часа след операцията дойде една санитарка и каза хайде време е да се раздвижиш. Подаде ми ръка, ходихме в банята, помогна ми да се поизмия. На следващия ден около обяд, след визитацията, ми връчиха бебето и казаха твое е. Боли, не боли вземаш го, мъчиш се да го кърмиш. Те раздават шишета с АМ.
Това беше при мен, в болницата, където аз бях. На друго място организацията е вероятно малко по-различна.

# 614
Няма да си играя с вас повече и няма да ви чета.
Нищо не ме плаши мене, жени, аз съм преживяла вадене на нерви и лечение на плопит.... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт