Кой какво сервира снощи.........кой какво ще готви днес

• 33 052
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
О.К. Пускам рецептата за чесново-кашкавалените питки,както съм си я записала от темата "От кухнята на Джема" от форума на Гоблените. Моля, Джема да ме коригира,ако съм сбъркала в нещо   Blush
500г брашно
250мл.вода
2 с.л. олио
1 с.л.сол
1 с.л. мед
100г кашкавал на кубчета
4 скилидки пресован чесън
1 пакетче суха мая.
От всички продукти се омесва тесто и се оставя да втаса / аз меся и втасвам в машината за хляб/. После се оформят питки и след като втасат отново се намазват с разбит жълтък и се пекат в загрята на 180-200 градуса фурна / аз пека първите 10-тина-15 минути само отдолу и после включвам фурната и отгоре/.

Марабу, може и да става въпрос за една и съща рецепта, защото ми се върти из главата,че и Джема я беше превеждала от руски форум, но не съм сигурна;може би тя ще ни каже  Thinking
Ама и аз съм една, както казва мъжът ми - Голяяяяяяяма бяла птица  Embarassed

# 556
  • Велико Търново
Снощи руло Стефани,а днес още не съм го измислила Embarassed,таратора е задължителен!

# 557
  • все тук
Снощи салата картофи с шунка и царевица, пържоли - свинско филе на тиган с пресни краставици с копър за гарнитура, десерт - торта "Крем а ля крем" и мъфини с банани и орехи.
Днес - ако остане за вечеря, ще дояждаме, иначе ще заложа на бързи пици с готово тесто.

# 558
Вчера спагети
Днес - пилешка супа и печени картофи с наденица

# 559
Вчера ядохме пържени картофки Blush

# 560
  • София
Снощи дояждахме шкембето от онзи ден.
Днес мисля е ред на нещо по-лекичко. Зелената салатка е задължителна, останалото не съм измислила...  Thinking

Да се оплача колко кошмарно зле съм със сладкишите.  Close Направих ябълково-карамеления сладкиш на Лео и незнам как, но пак оплесках нещата. Ще се гръмна вече #2gunfire

# 561
Снощи дояждане на леща
Днес пилишка супа и пиле с ориз на фурна

# 562
  • варненка от София
Снощи имахме гости и бях приготвила макаронена салата, салата домати със сирене, стъргана ряпа с моркови и свинско печено с лук и майонеза.

# 563
Снощи - печени картофи, салата от зеле, домат и краставица и палачинки
Днес ще готвя мусака

# 564
  • на кой му пука, майна
Снощи-чушки бюрек, салата домати
Днес-ориз на фурна, зелева салата с домати и настърган морков

# 565
Ето знаех си, наряза месото , сложи го на котлона и ме остави да си опушвам току що измитата коса. Еййй опасна жена

сега е момента да и кажеш, че ти харесва (или на сина и) повече както тя го готви.  Twisted Evil

не го владея това изкуство аз. но все пак тя си беше заминала когато сина и реши да го опита. излезе че е по вкусен от нейния - ама нали го правих по форумска рецепта.  Mr. Green

# 566
 HugДнес сме на руло ''Стефани '',доматена салатка,а сутринта -''Вълчата баница'' -специално благодарско на авторката и!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 567
Сега пълня чушки за вечеря

# 568
  • Вече в моята си приказка...
И аз реших да напълня чушки с ориз и кайма
Вчера - миш-маш и таратор

# 569
Снощи пилешки дробчета, днес - руло стефани

Общи условия

Активация на акаунт