Кой какво сервира снощи.........кой какво ще готви днес

• 32 956
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Джоб от пилешко филе в картофени люспи естествееееено    Laughing Laughing

и бейби палачинки с шоколад

# 121
Снощи дояждахме свински пържолки с картофки, шопска салата, зе десерт смокини. Днес-пълнени чушки с кайма и ориз /за първи път правя и стават страхотни/, салата и плодове за десерт.

# 122
Джоб от пилешко филе в картофени люспи естествееееено    Laughing Laughing

Моля те дай рецептата за пилешкото филе в картофени люспи. Praynig

# 123
За днес боб+руло "Стефани".

# 124
Джоб от пилешко филе в картофени люспи

Самия джоб е направен от пилешки гърди - начукват се леко и с остър нож се прави разрез в широката част, в който се "пъха" парче кашкавал. Или филето - цепва се, без да се начуква то. За по-сигурно забождане с клечка за зъби, но определено не се разтече. След това половин час в марината за пилешко - моята тази вечер беше бира, соев сос, горчица, кетчуп, мащерка, черен пипер, като ги обърнах 2-3 пъти. Може би още престой им трябваше, ама кой да чака.
След това подсушаване на хартия, потапяне в разбито яйце, овалване в картофени люспи или корнфлейкс  и в тигана в повечко олио. Запържва се бързо, но не трябва да е на мах котлона, а на 2/3 от мощността.   Естествено, не мина без "дефекти" - едното реших да не начуквам и така го цепнах и панирах, но вътре меше останало леко розово (което не ми харесва) и го дозадуших в мв-то - стана  Embarassed

Имаше и остатъци - само филе - мариновано и в картофените люспи

ето тук има повече за панирането с картофени люспи

# 125
Джоб от пилешко филе в картофени люспи

Самия джоб е направен от пилешки гърди - начукват се леко и с остър нож се прави разрез в широката част, в който се "пъха" парче кашкавал. Или филето - цепва се, без да се начуква то. За по-сигурно забождане с клечка за зъби, но определено не се разтече. След това половин час в марината за пилешко - моята тази вечер беше бира, соев сос, горчица, кетчуп, мащерка, черен пипер, като ги обърнах 2-3 пъти. Може би още престой им трябваше, ама кой да чака.
След това подсушаване на хартия, потапяне в разбито яйце, овалване в картофени люспи или корнфлейкс  и в тигана в повечко олио. Запържва се бързо, но не трябва да е на мах котлона, а на 2/3 от мощността.   Естествено, не мина без "дефекти" - едното реших да не начуквам и така го цепнах и панирах, но вътре меше останало леко розово (което не ми харесва) и го дозадуших в мв-то - стана  Embarassed

Имаше и остатъци - само филе - мариновано и в картофените люспи

ето тук има повече за панирането с картофени люспи

Благодаря. А да разбирам ли,че тези картофени люспи се продават готови? Embarassed

# 126
Люспите са картофено  пюре - полуфабрикат за разбъркването дето е, което продават в кутии. Аз ползвам Белла, щото е действително на люспи, не на прах.  Ако си в София в Халите на един щанд за ядки има насипно на килограм - за около 1кг месо отиват около 300гр картофено люспи (и да остане - прибира се, не е проблем и не се изхвърля)

# 127
  • София
Снощи-гювечета
Днес-пиле с ориз и пилешка супичка + салата от чушки с оцет и чесън.

# 128
за обяд-крокодил http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1222477
за десерт-кекс

# 129
  • Mediterraneo
Снощи- боб с карначета , печени чушки с чесън, за десерт- сладолед

Днес- пиле фрикасе и пилешка супа ( да се облажи и детето, че днес няма кухня  Mr. Green), шопска салата, плодове

# 130
Вчера нищо  Grinning
Днес печено пиле с чесън и печени картофки с гъби и кимион  Heart Eyes

# 131
  • ГОре на черешата...
Снощи - свински пържолки на скара и салата /измислена в движение - варени картофи, шунка, кисели краставички, ивички печена чушка, маслинки,кашкавал със заливка от майонеза и кисело мляко/
Днес - пица и пак мисля да спретна някаква салата - разполагам с пържен патладжан, печени чушки, мисля да добавя домат на кубчета и да залея с кисело мляко с чесън...за десерт - круши.

# 132
Вчера боб и шопска салата
Днес пак същото.

# 133
Снощо кърначета със салатка.
Спагети Peace

# 134
имам 300 грама свинско месо на хапки и 15 минути да измисля манджа. Имам готова боб-чорба, трябва да се връзват. Помощ!

Общи условия

Активация на акаунт