"Ако можех да ти простя. Ако бе пожелал милосърдие, вместо справедливост. Това би ми дало причина да ти простя".
Тази реплика ми е мъгла - милосърдие се проявява към страдащ човек, да помогнеш на човек в беда - Акън да ви се е видял такъв до сега 🙄. Освен, ако репликата е към Санджар, да се има предвид милосърдие към самата Наре в онази нощ, когато не и повярва, ама то нямаше да има изгонване и въобще филм. Но и към кой друг да е тази реплика, не виждам. Или милосърдие да не е съвсем точната дума, а нещо като великодушие 🙄 пак не ми е тамън за ситуацията. То Акън освен да го удушиш, друго не ти идва на акъла 😈. А пък справедливостта е хубаво нещо, за някои е всичко, и на тях им е труден живота, защото всички знаем, че не винаги побеждава справедливостта, по една или друга причина.
Ама, чакай сега - ако е към Санджар и тя е искала милосърдие за себе си, а не справедливост - това значи, че той все пак е проявил справедливост спрямо нея. Значи хем осъзнава, че Санджар е проявил справедливост - хем не я приема.
Защо - защото не се счита за виновна, че го "излъга" с червената лента или как да го разбирам?
Значи, тя приема само своята истина - изнасилена съм, но имам право да бъда с мъжа когото обичам, без обаче да му кажа за изнасилването /т.е. ще го скрия, пък той нали е прост селянин няма да разбере/.
Да, ама истината от страната на Санджар е друга и засега Наре не иска и не си прави даже и труда да я види. Да почувства какво е изпитал той тогава с любима сложила лентата на девствеността и чистотата, а всъщност това не е било така.
За да разбереш един човек - трябва да се поставиш на неговото място и да видиш нещата и през неговите очи, да почувстваш през неговите сърце и душа, да "чуеш" истината отвътре.
Засега Наре е далече от всичко това, целта ѝ е да замине с дъщеря си в Швейцария и да живее свободно и щастливо.
Ами аз искам да го направи. Ама искам и да помисли там с изчистен поглед и мисъл за всичко което се случи с нея, Мелек, Санджар, Гедиз и фамилиите Ефеоглу и Ишъклъ.
Ако не го направи ще ѝ пожелая "Гюле, гюле и бъди щастлива!"
Така, че епизодът ще е страхотен, като за финал на сезон.
Ковида промени много неща. Важно е да продължим с историята на Санджар и Наре.
Това променя някои неща.
Значи бих предположила вече по-смело, че наре и Мелек ще се качат на самолета и ще заминат за Швейцария.
Санджар като нищо наистина може да отиде в затвора или поне в ареста, заради Акън и Менекше /ако разбере какви ги е правила в комбина с него/.
Могат и да "направят" Швейцария някъде - както направиха рехабилитационния център и ми се струва, че там Наре в разговор с Изабел ще започне да си задава някои въпроси и при добро желание да търси и отговорите им.
Мелек ще страда без баща си, то е ясно.
Санджар се отказа от себе си заради живота на дъщеря си. Защото да живее без Наре и детето си за него е равносилно на смърт и вече няма значение къде ще е - в имението при бременната Менекше или в затвора.

Не ние - Наре се опетла.