Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 402

• 40 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Стискам палци за нашия човек да спечели, и филма и Неслихан естествено, то при нея не виждам конкуренция, тя ще е👍
  "Ако можех да ти простя. Ако бе пожелал милосърдие, вместо справедливост. Това би ми дало причина да ти простя".
  Тази реплика ми е мъгла - милосърдие се проявява към страдащ човек, да помогнеш на човек в беда - Акън да ви се е видял такъв до сега 🙄. Освен, ако репликата е към Санджар, да се има предвид милосърдие към самата Наре в онази нощ, когато не и повярва, ама то нямаше да има изгонване и въобще филм. Но и към кой друг да е тази реплика, не виждам. Или милосърдие да не е съвсем точната дума, а нещо като великодушие 🙄 пак не ми е тамън за ситуацията. То Акън освен да го удушиш, друго не ти идва на акъла 😈. А пък справедливостта е хубаво нещо, за някои е всичко, и на тях им е труден живота, защото всички знаем, че не винаги побеждава справедливостта, по една или друга причина.

Ама, чакай сега - ако е към Санджар и тя е искала милосърдие за себе си, а не справедливост - това значи, че той все пак е проявил справедливост спрямо нея. Значи хем осъзнава, че Санджар е проявил справедливост - хем не я приема.

Защо - защото не се счита за виновна, че го "излъга" с червената лента или как да го разбирам?

Значи, тя приема само своята истина - изнасилена съм, но имам право да бъда с мъжа когото обичам, без обаче да му кажа за изнасилването /т.е. ще го скрия, пък той нали е прост селянин няма да разбере/.

Да, ама истината от страната на Санджар е друга и  засега Наре не иска и  не си прави  даже и труда да я види. Да почувства какво е изпитал той тогава с любима сложила лентата на девствеността и чистотата, а всъщност това не е било така.

За да разбереш един човек - трябва да се поставиш на неговото място и да видиш нещата и през неговите очи, да почувстваш през неговите сърце и душа, да "чуеш"  истината отвътре.
Засега Наре е далече от всичко това, целта ѝ е да замине с дъщеря си в Швейцария и да живее свободно и щастливо.
Ами аз искам да го направи. Ама искам и да помисли там с изчистен поглед и мисъл за всичко което се случи с нея, Мелек, Санджар, Гедиз и фамилиите Ефеоглу и Ишъклъ.

Ако не го направи ще ѝ пожелая "Гюле, гюле  и бъди щастлива!"

Да поясня - следващият 25 епизод е трябвало да бъде края на сезон 1.
Така, че епизодът ще е страхотен, като за финал на сезон.
Ковида промени много неща. Важно е да продължим с историята на Санджар и Наре.

Това променя някои неща.
Значи бих предположила вече по-смело, че наре и Мелек ще се качат на самолета и ще заминат за Швейцария.
Санджар като нищо наистина може да отиде в затвора или поне в ареста, заради Акън и Менекше /ако разбере какви ги е правила в комбина с него/.
Могат и да "направят" Швейцария някъде  - както направиха рехабилитационния център и ми се струва, че там Наре в разговор с Изабел ще започне да си задава някои въпроси и при добро желание да търси и отговорите им.
Мелек ще страда без баща си, то е ясно.

Санджар се отказа от себе си заради живота на дъщеря си. Защото да живее без Наре и детето си за него е равносилно на смърт и вече няма значение къде ще е - в имението при бременната Менекше или  в затвора.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 13:02 от Марта_49

# 211
  • Варна
Момичета , както знаете фрагманите са объркващи . Според мен тези думи на на Наре са казани след сцената на скалата с Акън . Чухме и какво каза Санджар на Гедиз , че щом Акън е посегнал на дъщеря му и е грях да живее . Търси справедливост за дъщеря си . При първия опит да убие Акън , Наре каза ,че дъщеря и не може да има баща убиец . Това е милосърдието , Мелек да не остане без баща .

# 212
Момичета , както знаете фрагманите са объркващи . Според мен тези думи на на Наре са казани след сцената на скалата с Акън . Чухме и какво каза Санджар на Гедиз , че щом Акън е посегнал на дъщеря му и е грях да живее . Търси справедливост за дъщеря си . При първия опит да убие Акън , Наре каза ,че дъщеря и не може да има баща убиец . Това е милосърдието , Мелек да не остане без баща .

Кристалче, значи мислиш, че го е убил? Лошо тогава, но е възможно. Иначе как да е спокоен за живота им, ако Акън е жив ☹️. Той и от затвора може да избяга с пари всичко става явно.

# 213

Кристалче, значи мислиш, че го е убил? Лошо тогава, но е възможно. Иначе как да е спокоен за живота им, ако Акън е жив ☹️. Той и от затвора може да избяга с пари всичко става явно.

Този път нещо не ви разбирам.

# 214
Ами нали каза Санджар, че не трябва да живее, ако е посегнал на дъщеря му, тъй че е длъжен да възстанови справедливостта, тоест Акън да умре. А пък Наре казва, че е избрал справедливостта 🙄 А бе опетлахме се, Марта 😜

Обаче как лошо гледаме

# 215
  • Пловдив

Ей, че хубави снимки за еп. 25.

# 216
  • Варна
Момичета , имам предвид ,че Наре визира Мелек в думите си . Ако Санджар влезе в затвора за убийство,  няма да може да се вижда с него . Може би Наре е успяла да предотврати убийството .

# 217
  • Пловдив

Още снимки.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 15:35 от mariana51

# 218
Момичета , имам предвид ,че Наре визира Мелек в думите си . Ако Санджар влезе в затвора за убийство,  няма да може да се вижда с него . Може би Наре е успяла да предотврати убийството .

Тук ще отговоря и на Араселиа Two Hearts Не ние - Наре се опетла.

Кристалче Two Hearts ами, че тя май-май не знае какво иска.
Един път вика и крещи, че не ѝ пука, закле се да не произнася името му, преди това пък беше друго - Мелек да има женен баща, ама този баща  не може да има друго дете; после пък детето не ѝ пречело, ама незнам какво пък друго...
Ами то няма едно с едно нещо последователно и с ред.

Специален пост имам на по-предните страници...

# 219
Марта човек под влияние на афект може да каже големи глупости , после да го е срам от себе си или да съжалява (признавам си, личен опит 😟). Така че си прекалено строга към Наре  според мен.
  Лошото е ако от криво разбрана гордост   не го признаеш, поне пред себе си, и не си коригираш посоката.

# 220
  • Пловдив

Въведение/Озет към еп. 25:

Санджар освобождава Пъстрата птица, която се кани да вземе детето и да отлети, но как ще разкаже на пилето си за това? Наре и Санджар, оставяйки болката си настрана, търсят начин да обяснят тази раздяла на дъщеря си. Когато наближава времето на раздялата, Наре се разпада.

От една страна, да откъсне дъщерята от баща й, от друга страна, отново да остане без корени, от трета страна, неспособността да прости. Тя не може нито да се раздели, нито да прости, остава, кървяща, в несигурност.

Санджар изпраща любимата си и дъщеря си, затваря всички сметки и отива до скалата. Но съдбата ще пренапише легенда им от самото начало. Този път легендата казва, че не Пъстрата птица, а Ефе ще се разбие на земята.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 15:44 от mariana51

# 221
Благодаря за превода 💐
Не разбирам - кои сметки затваря, в преносен смисъл, или в пряк. И какво става с Акън.
А за "Ефе ще се разбие на земята" съм 😲🙏☹️🙄🤔

# 222
Марта човек под влияние на афект може да каже големи глупости , после да го е срам от себе си или да съжалява (признавам си, личен опит 😟). Така че си прекалено строга към Наре  според мен.
  Лошото е ако от криво разбрана гордост   не го признаеш, поне пред себе си, и не си коригираш посоката.

Прекалено строга ли съм - не мисля.   
А посоката ще си коригирам едва тогава, когато тя разбере какво изпитват другите около нея и по точно какво е преживял и  изпитвал Санджар - както в миналото, така и в настоящето.

# 223
  • Пловдив

Благодаря за превода 💐
Не разбирам - кои сметки затваря, в преносен смисъл, или в пряк. И какво става с Акън.
А за "Ефе ще се разбие на земята" съм 😲🙏☹️🙄🤔

Писах, че 25 епизод е плануван за финал на 1 сезон.
Трябва да завърши драматично.
Легендата ще се пренапише. Каквото и да ни покажат, историята продължава.
Звучи сякаш Санджар ще скочи от скалата. Може би да, може да е само нарочно за ефектен финал, може да е и да.

Всички вече се питат, ще скочи ли от скалата?
И ние ще се питаме?

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 15:53 от mariana51

# 224
Да, лесно е да вземеш решение за себе си и детето, ама се оказва трудно да му го кажеш в лицето и да го убедиш. И на мен ми е чудно, как майки, пък може би и баби, изобщо не отразяват факта и обстоятелството, че в тоя сериал има и дете, което си е човек с мнение. И възрастните все пак трябва да се съобразяват, не е като да си сам, хващаш си самолета и заминаваш. Не че не може, кой ще ти иска мнението на един келеш 🙄 Много важно, ще му е мъчно за баща му, хайде, бе, ще му мине. Майката като е щастлива, и то ще е. Времето лекува всичко, и връзките дете-баща също, поизтъняват, понякога се късат.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 16:02 от araselia

Общи условия

Активация на акаунт