Юлски Бебета 2021

• 44 235
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Много съжалявам, Mateya Zoe Sad пожелавам ти съвсем скоро нещата да се получат и този път до финал!:four_leaf_clover:

Момичета, вярно ли е че дават записи на прегледа, в който се вижда сърчицето на бебето? В Щерев има ли такова нещо?

# 451
Само майка ми знае за бременността и ми се иска така да си остане, но сигурно още следващата седмица ще започна с болничните, тъй като имам спонтанен аборт в 9гс минала година и много ме е страх да не се повтори. Това значи, че работодателя и колегите ще разберат, а така не ми се иска... : (
Mateya_Zoe съжалявам за това развитие на нещата. Много е гадно, но ако така е било писано, колкото по-рано се случи, толкова по-добре.

# 452
Здравейте момичета! Днес бях на първи преглед и ми откриха киста с размер 8-9см. Казаха ,че ще я наблюдаваме и ми изписаха утрогостен. Някой да е имал подобен проблем?

Здрасти, и аз съм с киста в левия яйчник - 6см диаметър, в 8г.с. + 2 .
И на мен ми казаха, че ще я наблюдаваме и, че 15-16 седмица била най- рискова за кистите. Изписаха утрогестан, доста голяма доза и ми казаха никакви полови контакти и резки движения, за да не се усуче случайно.
Много се бях наплашила, че е голям проблем, но всички лекари казват, че се случва често и няма нужда от тревога.

# 453
Здравейте момичета! Днес бях на първи преглед и ми откриха киста с размер 8-9см. Казаха ,че ще я наблюдаваме и ми изписаха утрогостен. Някой да е имал подобен проблем?

И на мен ми казаха, че ще я наблюдаваме и, че 15-16 седмица била най- рискова за кистите. Изписаха утрогестан, доста голяма доза и ми казаха никакви полови контакти и резки движения, за да не се усуче случайно.
Много се бях наплашила, че е голям проблем, но всички лекари казват, че се случва често и няма нужда от тревога.
А каква доза от утрогестана вземате? Какво значи рискова през 15-16 седмица? И казаха ли ви ако продължи да расте как се процедира? Благодаря!

# 454
Извинявайте, че се намесвам по темата с кистите, аз още дори не съм си минала първия преглед, но съм срещала във форума много жени, които споделят, че са родили без проблем с кисти. Според мен да, важно нещо са, но не трябва да се притеснявате всяка секунда. Мен специално ме наболява отдясно доста често и се съмнявам дали също нямам нещо такова, но знам, че се минава и че може и да няма никакви проблеми с бебето (ако го имам, че докато не видя черно на бяло не мога да го осъзная).

# 455
Момичетаа, с каква вода взимате душ? По принцип се къпя с гореща вода и сега ми е много трудно да се опитвам да сваля градусите. Все ми се струва,  че нагласям подходяща температура, а като изляза от банята кожата ми е зачервена от топлото.

# 456
Точно днес една приятелка, която наскоро роди ми каза, че не е хубаво да се къпя с много топла вода и да се "запарявам". Не ми каза колко градуса, то това и малко трудно да се прецени, но аз също се бях замислила преди това, че май не е добре да излизам от банята почервеняла. А аз много обичам топла вода особено сега през зимата. Confused

# 457

А каква доза от утрогестана вземате? Какво значи рискова през 15-16 седмица? И казаха ли ви ако продължи да расте как се процедира? Благодаря!

Здрасти пак,
3 вечер и 2 сутрин вагинално, ако се пият през устата става лошо от тях, или поне така ми казаха. В 4 г.с. ми я намериха кистата и беше 4,7 см и взимах само 3 вечер, до 8 г.с. стана 6см и добавихме и 2-те сутрин. Не съм сигурна какъв е точно риска 15-16 седмица, знам само, че има шанс и около 12-13г.с. да се смали сама, при много жени се случва така. Ако реално не се махне и продължи да расте има и опция за оперативна намеса, просто трябва да се съобрази плода да е достатъчно порастнал, но тук не мога да говоря, защото само съм чела по форумите, т.е. нямам мнение на лекар. Това, което ме обърква е, че ми казаха,че вероятно е киста на бременността, но реално нямаме информация дали не е съществувала преди да забременея, т.е. да е някакъв друг тип. Според мен не се тревожете излишно, знам, че е трудно и аз се притеснявам, но гледам да се фокусирам над това, че лекарите не го намират за тревожно. Все пак стреса влияе зле на бебоците, а те са най-важни. Simple Smile Вие в коя седмица сте?

# 458

Здрасти пак,
3 вечер и 2 сутрин вагинално, ако се пият през устата става лошо от тях, или поне така ми казаха. В 4 г.с. ми я намериха кистата и беше 4,7 см и взимах само 3 вечер, до 8 г.с. стана 6см и добавихме и 2-те сутрин. Не съм сигурна какъв е точно риска 15-16 седмица, знам само, че има шанс и около 12-13г.с. да се смали сама, при много жени се случва така. Ако реално не се махне и продължи да расте има и опция за оперативна намеса, просто трябва да се съобрази плода да е достатъчно порастнал, но тук не мога да говоря, защото само съм чела по форумите, т.е. нямам мнение на лекар. Това, което ме обърква е, че ми казаха,че вероятно е киста на бременността, но реално нямаме информация дали не е съществувала преди да забременея, т.е. да е някакъв друг тип. Според мен не се тревожете излишно, знам, че е трудно и аз се притеснявам, но гледам да се фокусирам над това, че лекарите не го намират за тревожно. Все пак стреса влияе зле на бебоците, а те са най-важни. Simple Smile Вие в коя седмица сте?
Аз съм в 5+4г.с.

# 459
Здравейте,
В 9 + 3 г.с. съм и съм на път да се побъркам...ако така ще съм и занапред, друго освен бяла коса няма да ми остане. Проблемът ми е, че днес от малките часове на ноща, започнаха едни странни, пулсиращи леки болежки в дясно. Доктора ми каза, че е нормално, че до миналата седмица имах отляво и че матката се разширява и се случват промени, обаче май съм на път да откача. На някого да се е случвало? Не съм в БГ и нямам лесен достъп до гинеколога си, прегледът ми е в края на месеца и за изследвания и ФМ.

# 460
Здравейте,
В 9 + 3 г.с. съм и съм на път да се побъркам...ако така ще съм и занапред, друго освен бяла коса няма да ми остане. Проблемът ми е, че днес от малките часове на ноща, започнаха едни странни, пулсиращи леки болежки в дясно. Доктора ми каза, че е нормално, че до миналата седмица имах отляво и че матката се разширява и се случват промени, обаче май съм на път да откача. На някого да се е случвало? Не съм в БГ и нямам лесен достъп до гинеколога си, прегледът ми е в края на месеца и за изследвания и ФМ.

Здрасти,

Мисля, че почти всички имат подобни болки. При мен в началото бяха много резки и аз се плашех, че нещо лошо е станало, но наистина няма страшно, цялото тяло се адаптира към бебето и разширения и бутания, с умерена болка, е нормално да има.
Няма нужда да се тревожите. Тревожно би било, ако са продължителни и много силни болки, придружени с кървене.  Опитайте се да останете спокойна възможно най- много. И моя преглед е чак за 29.12, но търпение трябва да имаме, така или иначе с тревоги няма какво да постигнем, освен да стресираме и бебето.

# 461
  • Варна
Cherry Аз имам записи от всеки един преглед,уникално е когато си ги гледам. Следях се във Варна, апаратурата беше хубава и всеки път давах флашка да ми качи. Качваше Минчо 3-4 клипа от преглед и сума снимки 😁
Mateya ако все още четеш,много съжалявам... Кураж и следващият път ще е със щастлив финал ❤️

Veni Аз се къпя с мнооого,мнооого топла вода (обикновенно изгарям под душа 😁)
Чувала съм,че не е добре,за да не се причиняват контракции,но,знам ли...

# 462
Здравейте, момичета! Как се чувствате днес? Надявам се симптомите да са леки Hug
Аз да се похваля, че вчера бях на преглед при АГ. Нямаше нужда и причина, просто не успях да се сдържа да чакам до 22-ри, когато ми е БХС и първата ФМ. В 9г.с. + 4 дни съм, бебчето е пораснало толкова много от последния път, когато чухме сърчицето (7г.с.). Бях изумена - вече ясно се вижда главичка, тяло, че даже и мънички ръчички, които махаха на видеозона. Видяхме го как си мърда енергично, чухме колко бързо бие сърцето - уникално преживяване. Ей сега ми стана наистина реално, когато го видях как се движи и размахва ръчички! Heart Eyes За малко да ревна пред доктора Grinning Пожелавам ни на всички още много такива хубави и вълнуващи моменти!

Исках да ви попитам вие как сте настроени относно присъствието на таткото по време на раждането? Знам, че сега заради пандемията не може, но се надявам, че до юни/юли нещата ще се оправят. На мен ми се иска таткото да присъства. Много сме си близки и ми е голяма опора и спокойствие. Сега ми е тежко, че не го пускат на прегледите, пък за раждането не знам... Е, ако се налага ще стисна зъби и ще раждам смело сама, но предпочитам с него Grinning

Zvezdelina82 - нормални са такива леки болки. Доста неща се разтягат, променят там. Притеснително е, ако болката е много силна, продължителна и има кървене.

# 463
  • Варна
Bibonss За мог се пренесох на прегледа с теб ❤️
Първото ми раждане беше голямо, страхотно преживяване.
Веднага след раждането казах на мъжа,че ако имаме второ дете искам да присъства,той казваше ,,о,да,супер,добре,,
Сега обаче се дърпа и казва ,,о,да бе да,как ли пък не,,
😁😁😁

# 464
Здравейте и от мен. Много съжалявам за загубата на плодът.
Относно болките и придърпване та и аз ги имам от време, на време. Но и с първата бременност ги имах и не се притеснявам.Адски ми се спи, всеки момент ще тупна на бюрото и ще стрестна всички колеги. Днес ми се и гади имам вкус в устата на пластмаса.
А таткото в никакъв случай не би се навил за присъствие по време на раждане. Пък и аз бях секцио първия път.

Общи условия

Активация на акаунт