Юлски Бебета 2021

• 44 400
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета днес минах преглед и този път видяхме вече ембрион и леки премигвания, който АГ каза, че това трябва да е пулс, но все още едва доловим. По лекарските изчисления съм в 7с+6,но по ехогваф излиза 6с+4,което за мен е обяснимо със закъснялата овулация. Тъй като работя на смени и се чувства гадно на работа тази седмица взех болничен от личната и днес питах АГ от кога може да ми даде и тя каза че около 9-10 вече ще ми дава и от тогава със сигурност ще се вмъкнат във 180 дни +45. Мислех да не казвам още на работа, но като се надявам да излез скоро болничен мисля да ги информирам. За сега АГ ми даде Огестан и ФК

# 346
Момичета, този Натаспин на база на какво са ви го изписали ендокринолозите?
Тъй като моя ендокринолог е в Плевен, а аз живея в Русе и часовете и вървят доста напред сред като си направих теста веднага и написах мейл дали трябва да се промени терапията.
Отговорът беше, че няма да се промени терапия и увеличи В12 от 1 таблетка седмично на ежедневен прием и каза да приемам Натаспин.
С първата бременност не съм имала проблем, но не съм била и с Хашимото и затова много се чудя какво да правя.
Селена мисля да си го набавям от бразилски орех, защото на опаковката изрично пише да не се приема от кърмачки и бременни.
Лимфомиозот също спрях да го приемам, тъй като е на основата на Спирт и не е препоръчителен за бременни. До колкото знам той е за отвеждането на водата от организма.
Глюкофаж 500мг 3х1/2 таблетка имам изписан, който четох, че преди кърмене трябва да се спре.
Много съм объркана, ендокринологът изписва доста неща, гинекологът, който ме познава от години и ми води първата бременност смята, че нямам нужда от повечето неща, но не иска да се бърка в терапията изписана от негов колега.
И в момента не знам кое е правилно и кое е грешно.
Най-вероятно след 30 дни като си направя нови изследвания ще покажат накъде съм.
Видях, че има няколко момичета, които са запознати с автоимунните заболявания, ще се радвам да чуя вашето мнение Blush

# 347
  • София
Привет бъдещи и текущи майки Simple Smile Не мога да повярвам, че и аз се записах в BG mama, вместо само да го чета като си купувам нещо..

Изчетох темата и се записвам с треперещи ръце към групата на юлските бебета. Терминът ми е на 14.07, първа бременност ми е.

Правихме няколко теста (такива от аптеката) и бяхме вече 3 пъти на АГ, защото си нямах на идея кога и за какво се ходи.. Grinning
Видяха се последоватлено:
- плодово сакче
- пръстенче с камъче (както му казва АГто, където пръстенчето май е жълтъчното мехурче, а камъчето ще стане на бебе)
- ембрионче с пулс на последния преглед Heart

Чета с интерес за всички предстоящи изследвания, защото макар да съм на почти 30 години, мисля да си направим всички възможни изследвания.

Напълнихте ми сърчицето с трепет и вълнение, пожелавам здраве и успех на всички майки и бебета. Ако не ме е много срам, ще се включвам по темата. Simple Smile

# 348
Ellse, добре дошла в отбора. ❤

Flowergirl07, ендокринолозите се презастраховат. Държат на ТСХ под 2, най-добре около 1,5. За инсулинова резистентност също държат да се овладее с оглед риска от гестационен диабет. Гинеколозите не разбират много от ендокринология и обратното. Според мен слушай и двамата и най-вече следете кръвните показатели. Хома индекс следва да е под 2,5, но ако имаш предразположение към инсулинова резистентност, хранителният режим е най-важен.
Иначе около нас с бебчо само работа. Седим си вкъщи с бате, и чакаме прегледа другата седмица. Дъщеря ми вчера ни беше на гости, огледа ме хубаво по бельо и въпреки 50-те ми килца заключи:
- Е, мамо, вече си имаш тяло на бременна”
Представям си от пиедестала на нейните почти 19 години как изглеждам. Въпреки това, всеки ден ми звъни да ме пита как съм и да бъзика брат си, да се готви, защото идвал “the favourite kid” и те двамата щели да бъдат само роби 😂😂😂
Така ме разсмиват тези деца 😂
Бъдете здрави, момичета ❤

# 349
Момичета, този Натаспин на база на какво са ви го изписали ендокринолозите?
Тъй като моя ендокринолог е в Плевен, а аз живея в Русе и часовете и вървят доста напред сред като си направих теста веднага и написах мейл дали трябва да се промени терапията.
Отговорът беше, че няма да се промени терапия и увеличи В12 от 1 таблетка седмично на ежедневен прием и каза да приемам Натаспин.
С първата бременност не съм имала проблем, но не съм била и с Хашимото и затова много се чудя какво да правя.
Селена мисля да си го набавям от бразилски орех, защото на опаковката изрично пише да не се приема от кърмачки и бременни.
Лимфомиозот също спрях да го приемам, тъй като е на основата на Спирт и не е препоръчителен за бременни. До колкото знам той е за отвеждането на водата от организма.
Глюкофаж 500мг 3х1/2 таблетка имам изписан, който четох, че преди кърмене трябва да се спре.
Много съм объркана, ендокринологът изписва доста неща, гинекологът, който ме познава от години и ми води първата бременност смята, че нямам нужда от повечето неща, но не иска да се бърка в терапията изписана от негов колега.
И в момента не знам кое е правилно и кое е грешно.
Най-вероятно след 30 дни като си направя нови изследвания ще покажат накъде съм.
Видях, че има няколко момичета, които са запознати с автоимунните заболявания, ще се радвам да чуя вашето мнение Blush
Аз имам хашимото и хипофункция,пия 50 мг елтироксин,фолиева и вит д3,засега това е
Аз съм от Варна,но ендокриноложка ми е във .Плевен също Катя Тодорова,след месец пуснак пак щитовидни и ще видим какво ще каже.
Мен хашимото не ме притеснява,нещо съм се филмирала да правя изледване за тромбофилия,просто толкова неща изчетох ,че си сложих всякакви диагнози,плюс имам аборт по медецински показания,и съм тотално луднала!

# 350
Ellse, добре дошла в отбора. ❤

Flowergirl07, ендокринолозите се презастраховат. Държат на ТСХ под 2, най-добре около 1,5. За инсулинова резистентност също държат да се овладее с оглед риска от гестационен диабет. Гинеколозите не разбират много от ендокринология и обратното. Според мен слушай и двамата и най-вече следете кръвните показатели. Хома индекс следва да е под 2,5, но ако имаш предразположение към инсулинова резистентност, хранителният режим е най-важен.
Иначе около нас с бебчо само работа. Седим си вкъщи с бате, и чакаме прегледа другата седмица. Дъщеря ми вчера ни беше на гости, огледа ме хубаво по бельо и въпреки 50-те ми килца заключи:
- Е, мамо, вече си имаш тяло на бременна”
Представям си от пиедестала на нейните почти 19 години как изглеждам. Въпреки това, всеки ден ми звъни да ме пита как съм и да бъзика брат си, да се готви, защото идвал “the favourite kid” и те двамата щели да бъдат само роби 😂😂😂
Така ме разсмиват тези деца 😂
Бъдете здрави, момичета ❤

# 351
Здравейте, знам че това е не точната тема извинявам се но се надявам да има някой, които може да ме посъветва нещо.В третият месец съм имам година и пет месеца стаж, но се оказва, че работодателя ми е бил некоректен и фирмата се разследва в НОИ ми казаха, че стажа най-вероятно няма да се зачита. Сега започавам да си внасям осигуровките при познат, но докато изляза в 45 дневния болничен ще съм направила само 6 месеца. Въпросът ми е има ли смисъл от това и ако си внасям осигуровки до декември догодина и успея да направя 12 месеца ще вземам ли майчинство след или нямам смисъл да внасям нищо изопщо при това положение. Благодаря предварително.

# 352
Rosica Atanasova 585579 кое беше голямо11мм когато видяхте пулс в 7ма седмица - сакчето или ембриончето с пръстена.
Бях на преглед 6+1 и по ехогр.и по мой сметки .. гледа ме с коремен и нищо неказа. Показа ми само бяла сянка, която била мехурчето и това беше. Нищо не разбрах и останах замислена. Аз очаквах да видя пулс ...  Като гест. Сак при мен е 11.6мм и не знам какво да си мисля. Каза че е всичко е наред, а аз съм объркана... в понеделник 30.11 съм на второ мнение, но и вие ме укоражете, моля 😊

# 353
След като направиш 12 месеца ще вземаш майчинство.
За болничен мисля, че ти трябват 6 месеца стаж.
Не съм сигурна дали може да избегнеш плащането на осигуровките като те назначат и излезеш болничен (който няма да е платен) и ще си плащаш само здравните осигуровки в този случай.
Здравейте, знам че това е не точната тема извинявам се но се надявам да има някой, които може да ме посъветва нещо.В третият месец съм имам година и пет месеца стаж, но се оказва, че работодателя ми е бил некоректен и фирмата се разследва в НОИ ми казаха, че стажа най-вероятно няма да се зачита. Сега започавам да си внасям осигуровките при познат, но докато изляза в 45 дневния болничен ще съм направила само 6 месеца. Въпросът ми е има ли смисъл от това и ако си внасям осигуровки до декември догодина и успея да направя 12 месеца ще вземам ли майчинство след или нямам смисъл да внасям нищо изопщо при това положение. Благодаря предварително.

# 354
Тоест ако продължи работодателя да ми внася осигуровки след раждането когато се натрупат 12 месеца, ще започна да вземам майчинство. Правилно ли ви разбрах

# 355
Да, така мисля.
Ако има някой по-запознат да се включи.
Тоест ако продължи работодателя да ми внася осигуровки след раждането когато се натрупат 12 месеца, ще започна да вземам майчинство. Правилно ли ви разбрах

# 356
Благодаря на това се надявах понеже ще се водя на работа при познат и аз ще си внасям осигуровките, и просто ще ги внасям няколко месеца повече.

# 357
Следващия път, като те запише за ЖК ти дава направления за изследвания и мисля, че вземаше и вагинален секрет.

Момичета, преди малко се прибрах от трети преглед в 9 г.с., последния с вагинален ехограф. От следващия път минаваме на коремен. За сега всичко е наред. Видя се малко човече с ръчички и крачета Smiley Следващия път трябва да занеса това направление от личния лекар за ЖК. Единственото, което не ми стана ясно е кога се правят онези многото изследвания? Забравих да питам за тях, а и АГ нищо не спомена по време на прегледа.  Тя ли ще ми ги назначи след като й занеса направлението от ЛЛ или трябва предварително да пусна нещо?

# 358
s.mircheva, благодаря и аз така си помислих ама знам ли... да не оплескам нещо.

# 359
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами. Аз съм 7 г.с.,втора бременност. Имаме кака на 5,която с трепет очаква появата на новия член. Ще се радвам тук да споделяме всички трепети около растящите коремчета.
Позабравила съм някои неща така очаквайте и от мен въпроси.
Определено към момента не усещам онзи трепет какъв ще бъде полът, който изпитвах първия път. Още ми е много трудно да проумея как ще разделя любовта си на две.

Общи условия

Активация на акаунт