Идеи за коледни подаръци 2020/2021

• 141 125
  • 1 579
  •   1
Отговори
# 150
Аз за приятелка с бебе поръчах от алиекспрес кутия с разни бебешки панделки и глупости, надявам се до коледа да пристигне

https://www.aliexpress.com/item/4000685026552.html?spm=a2g0s.904 … .0.67534c4dcY4nRA

Преди това на друга приятелка за рождения ден бях напоръчвала пак от алиекспрес един куп "глупости" - направих и "релакс" кутия - пухкава маска за спане, меки чорапи с животинки, чаша с любимия и сериал, балсам за устни, релаксиращи патчове за под очите, готина отварачка за вино, соли за вана, омекотяващо олио за кутикулите и някакви други такива дреболии. Всичко отделно опаковано и надписано - еди си кое е като си ядосана на гаджето, еди си кое когато не искаш никой да те закача, еди си кое за да се чувстваш отпочинала и т.н. Много и хареса, заради факта, че все едно получава голям куп с подаръци, които трябва да си разопакова едно по едно, вместо просто да и дадат торбичка с едно нещо вътре, нищо че подаръците дефакто са малки и не чак толкова скъпи всяко  по отделно.

# 151
Аз досега два пъти съм подреждала кошници за Коледа. Мама си я е сложила и двете в апартамента на морето, който се използва за ваканционен - едната с рапани, другата - с лук и картофи. Свекървата също е вкарала едната за част от кухненския интериор, другата изчезна мистериозно. Тази година смятам да купя коледни неща от майките на деца с увреждания и сдруженията. За мъжа ми съм все още в търсене, пък може и да му подаря препикан тест за бременност и да си реша проблема, ама не лежа на тая кълка. Grinning

# 152
Кайлис , твоята кошница ми е по сърце. Я кажи как правиш ликьора?Ние имаме вишна, но тая година умряха яд, не я обрахме и така си остана, срам.
За догодина да имам рецепта,че.минстана интересно, може и да се пробвам. Обожавам вкус на вишни.

# 153
  • там където има винаги вятър
+1 за кошница или големи кутии Wink Последните миналата година ги имаше в Лидл, като на дължина побираха легнала бутилка вино.
Проблем е кошницата. Сигурно има на 100 места, ама като тръгна да търся ще е едно чудене къде  Thinking

Ех, Джъмбо - любим магазин, нищо че в нашия град нямаме. От там сме вземали също кутии,  цветни, с коледни мотиви, най-различни размери и форми имаше друга година. Недостатък - трябва да й се търси после място, докато тези от Л... може и да се изхвърлят, без да ти се свиди.

# 154
  • Някъде там
Една страхотна идея поне според мен  за тийнки Simple Smileкомплекти на Ариана Гранде .

# 155
  • Варна
Включвам се с няколко идеи, всички са според интересите на моите семейство и приятели.
На съпруга си ще купя полу-професионален телескоп, гледали сме заендо и знам какъв точно е харесал.
На майка ми - книги(тя само това иска всеки път), имам списък от предния повод Simple Smile
На приятелката на брата на мъжа ми ще взема фотопринтер. Тя е любител фотограф и прави интересни обработки на снимки, които все ходи някъде да разпечатва.
На брата на мъжа ми ще поръчаме макет точно копие до най-малкия детайл на неговия автомобил, тъй като много си го харесва.
На братовчед съм поръчала сет люти сосове в различна степен люто, понеже не може да се храни без нещо мноог люто.
На една приятелка съм поръчала персонален рецептурник, в който ще сложа по една моя рецепта във всяка категория. Тя обожава да се храни с всичко, което съм приготвила аз и има любими мои рецепти, също така е в съжителство с любимия си отскоро и много иска да се изявява като добър кулинар Simple Smile
А на жената на братовчеда, която обожава да се гримира, но все не успява да си избере марката, ще взема или ваучер за M.A.C или адвент календара на Douglas Make Up.
За свекърва ми ще бъде нов смарт часовник, тъй като нейния вече е стар модел, а си смени и телефона.
Това са ми идеите засега.
Остават ми баща ми, свекъра ми и трите ми сестри. Не сме решили още дали за други познати/приятели ще купуваме, но така или иначе всяка година раздавам домашни коледни сладки и кутии с коледни френски макарони Simple Smile

# 156
Включвам се с няколко идеи, всички са според интересите на моите семейство и приятели.
На съпруга си ще купя полу-професионален телескоп, гледали сме заендо и знам какъв точно е харесал.
На майка ми - книги(тя само това иска всеки път), имам списък от предния повод Simple Smile
На приятелката на брата на мъжа ми ще взема фотопринтер. Тя е любител фотограф и прави интересни обработки на снимки, които все ходи някъде да разпечатва.
На брата на мъжа ми ще поръчаме макет точно копие до най-малкия детайл на неговия автомобил, тъй като много си го харесва.
На братовчед съм поръчала сет люти сосове в различна степен люто, понеже не може да се храни без нещо мноог люто.
На една приятелка съм поръчала персонален рецептурник, в който ще сложа по една моя рецепта във всяка категория. Тя обожава да се храни с всичко, което съм приготвила аз и има любими мои рецепти, също така е в съжителство с любимия си отскоро и много иска да се изявява като добър кулинар Simple Smile
А на жената на братовчеда, която обожава да се гримира, но все не успява да си избере марката, ще взема или ваучер за M.A.C или адвент календара на Douglas Make Up.
За свекърва ми ще бъде нов смарт часовник, тъй като нейния вече е стар модел, а си смени и телефона.
Остават ми баща ми, свекъра ми и трите ми сестри. Не сме решили още дали за други познати/приятели ще купуваме, но така или иначе всяка година раздавам домашни коледни сладки и кутии с коледни френски макарони Simple Smile
Много интересни идеи за хубави подаръци. На кой фотопринтер си се спряла? Аз гледам един на Canon, но не съм сигурна дали стават хубави снимки и после консумативите лесно ли се намират.

# 157
  • Варна
Hope17, консумативи има.
В пакет от 108 снимки/картичка има 2 касети с мастило, което стига за тях.
Лесно достъпни са, принтера е лесно използваем.
На Canon е, само ме притеснява, че нейния фотоапарат е Nikon и не могат да се свържат, поне така ми обясниха в Технополис.
Но така или иначе тя харесва да разпечатва обработени снимки, тъй като прави колажи по поръчки и украси за свои познати и техните партита. Така че, мисля, че няма да е голяма загуба това.
Спряла съм се на CANON CP 1300 BLACK, понеже фотоапаратът също е черен, а и няма да пожълтее и да стане грозен с времето. До колкото разбрах, новите модели коригират визията и възможностите, но не и размерите на хартията и тонери, така че като остарее модела, пак може да се купуват консумативи.

# 158
Hope17, консумативи има.
В пакет от 108 снимки/картичка има 2 касети с мастило, което стига за тях.
Лесно достъпни са, принтера е лесно използваем.
На Canon е, само ме притеснява, че нейния фотоапарат е Nikon и не могат да се свържат, поне така ми обясниха в Технополис.
Но така или иначе тя харесва да разпечатва обработени снимки, тъй като прави колажи по поръчки и украси за свои познати и техните партита. Така че, мисля, че няма да е голяма загуба това.
Спряла съм се на CANON CP 1300 BLACK, понеже фотоапаратът също е черен, а и няма да пожълтее и да стане грозен с времето. До колкото разбрах, новите модели коригират визията и възможностите, но не и размерите на хартията и тонери, така че като остарее модела, пак може да се купуват консумативи.
Същият гледам и аз. Значи ще го почакам още малко до черен петък и ще се самоизненадам.

# 159
  • Варна
Аз имам много стар модел пак на Canon, но там успявах да го използвам само с карта с памет, а вече такива "реликви" почти не се използват.
Този се ползва с кабел, bluetooth, има приложения за бърз печат от смартфон. Така че е идеален избор, като гледаме фактор качество-цена.

# 160
Скрит текст:

chochie, много ми харесаха всичките ти идеи за подаръци, особено полу-професионалния телескоп. Може ли да споделиш от къде е?

Аз за сега съм измислила само на детето - телефон и статив за рисуване като едното от тях ще е за имен ден няколко дни преди Коледа.

# 161
  • Варна
jey, ориентирали сме се към рефлекторен телескоп(с огледала, а не с лещи).
Все още сме на любителско-аматьорско ниво, така че няма да се хвърляме много надълбоко.
Избрали сме си телескоп, който да може да достига до обекти различни от Луна и близки звезди.
Има много модели с различни възможности, като сме се спрели на такива, които имат в базата си данни за над 30 000 обекта, както и астрономически лекции.
Вече много зависи какъв ви е ценовия диапазон. А и любителското ниво.
Избрали сме телескоп между 700 и 900лв, като зависи вече от окуляри, размери на обективи, допълнителни екстри и конструкции, но са все подходящи за далечния космос. Марката/модела мисля, че беше MEADE STARNAVIGATOR.
Но наистина сме изключително начинаещи, като отскоро, може би година, посещаваме лекции в астрономическата обсерватория и планетариум. Simple Smile

# 162
  • Германия
Да се похваля! Миналият петък пристигна първият коледен подарък. Приятелят ми много харесва една настолна игра, която е сравнително стара и я няма налична по магазините. Преди 10ина дни реших да я потърся онлайн и в раздела с малките обяви на ибей я намерих на много ниска цена и в прекрасно състояние - личи си, че само е била отворена, но не и играна. Много съм щастлива и едвам се сдържах да не разкажа директно на приятеля ми. Smile

Междувременно ми дойдоха идеи за подаръци за няколко човека:
- на моята сестра и на лелята на приятеля ми: аудиокнига от автор, когото и двете харесват. Излезе съвсем скоро, така че шансът да я имат е много много малък
- на братовчед му - термос във формата на обектив за фотоапарат. Нещо подобно:
Скрит текст:

Младежът е много запален по фотографията и обикаля и по нощите да снима. Така може да си вземе и чай за по път. Сега остава да му измислим и подарък за рождения ден, който е между Коледа и Нова година.

# 163
Идеите наистина са много интересни и различни. Моля и аз за инфо за макета на автомобила, че приятелят ми е автомобилен фен и би се зарадвал страшно много на нещо подобно.

# 164
  • Някъде по Дунава
Събирам идеи за тинейджър на 14г . От нищо не се интересува особено. През деня рита топка, вечер играе компютърни игри. Подарявала съм му топка, хавлия с щампа на компютърна игра, чаршафи на футболен отбор. След нова година има РД и тогава давам пари, но за Коледа искам да купя подарък.
Предложете нещо до 50 лв. Освен слушалки, друго не ми хрумва.

Общи условия

Активация на акаунт