Примера, който ти даваш няма абсолютно нищо общо с казуса на авторката и е тотално неуместен. Аз имам едно дете, на 19 и да - отличник е, възпитан е, амбициозен, с високи цели, много фокусиран и изобщо не мисли за глупости. Никога не е бягал от къщи, не е ходил да живее по лели, учинайки и някакви чужди хора. Нищо общо с дъщерята на авторката и с твоите приятелки. Неговия пубертет аз не го усетих.
Вярвам, че гените имат огромно значение и поради това, аз никога не бих осиновила. Бих предпочела да нямам деца пред това да взема дете с много неизвестни от всякакво естество, като се почне от наследствени болести и се свърши с лош характер. Не ми е било важно на всяка цена да имам дете, но ми е много важно, ако отглеждам такова, то да имаме някакви допирни точки. Като се започне от наличието на общи гени.
Смятам, че възпитанието и средата също имат значение, но не толкова голямо колкото природните обусловености, които рано или късно се проявяват.
И аз бих тряснала вратата на абсолютно всеки, който се мъчи да ме прави на луда. Доказано през годините, не говоря наизуст.