Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 44/

• 36 337
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, прекрасни момичета,

След удоволствието от снощната серия, коментарите са ви като продължение на приказката. Безкрайно интересни, провокиращи към много размисъл и емоции ме предизвиквате да изоставя логичната си рационалност и краткост на изказа.

Ще започна от няколко мнения в предишната тема, които сравняваха актьорските умения на Ханде Ерчел с тези на Неслихан Атагюл и с актрисата, която играе майката на Серкан, която също се казва Неслихан, но с фамилия Йелдан.
Ели-mama, твоето мнение съвпада с моето и по отношение на Туба Бююкюстюн!

Като студентка участвах в театралния драмсъстав на университета, в който следвах и научих покрай професията си и много за театъра и актьорството. Предполагам знаете, че съществуват няколко школи по актьорско майсторство като най-известната и прилагана в България е тази на руския актьор и режисьор Констанин Станиславски. "Ситемата на Станиславски цели “театрална истина”, която се постига след анализ на емоционалните черти на героя. Основният въпрос е: “Какво ме движи? Какво ме мотивира?”. Отговорът е емоция, актьорът използва емоционалната и сензорната си памет, за да извлече тази движеща емоция на повърхността.
Пример: ако героят губи любим човек и трябва да отиде на погребение, актьорът може да си припомни смъртта на собствената си майка. Резултатът е покъртителна сцена – с истинска мъка и сълзи."

"Брехтова школа носи името на немския поет, драматург и режисьор Бертолт Брехт. Ако системата на Станиславски цели пълно срастване на актьор с героя и създаването на друга реалност в която зрителят да повярва, да се потопи и да заживее, то Брехт цели точно обратното. Важно е зрителят и за миг да не забравя, че гледа актьори, които изнасят представление. Зрителят остава отвън, за да наблюдава, изследва, мисли и коментира. Брехтовата школа не е популярна, но има своите успехи."

За да не ставам досадна - има още популярни школи като Английската, метода на импровизацията - за тези, които ги интересува темата - ето един полезен линк: https://prozekcia.com/2010/06/actors_school/, от който са и горните цитати.

Какво е характерно за театъра - публиката е далече, актьорите не носеха подвижни микрофони и с много викане, мимики и жестове се изобразяваха емоциите на героите, за да може зрителят и от последния ред да разбере какво се случва на сцената. В киното, обаче, камерата снима директно в лицето и не е необходимо цялото това театралничене, за да изобразиш емоционалното състояние на героя. Още повече, че хората сме различни и в моменти на шок и скръб реагираме различно. Аз имам чувството, че застивам при лоша новина, спирам да дишам и усещам как сълзите ми капят, сякаш не аз, а душата ми плаче. Никакво кривене, крясъци или викове - само една страшна тишина, в която е цялата ми болка. Затова ми е много трудно да възприема за нормално кривенето на лицето, шумния плач, некотролируемите изблици - идват ми в повече. Неслихан Йелдан има много години театрален опит зад гърба си и това ѝ личи от километри. Страхотна е и съжалявам, че не разбирам и говоря турски, за да се разходя до Истанбул и да я гледам в театрална постановка!

Мисля, че Керем и Ханде използват по най-добрия начин школата на Станиславски! Те живеят с героите си. Дори на един от лайфовете им, на реплика на Керем, Ханде отреагира "това Серкан Болат ли беше". Защото тя за разлика от нас познава Керем Бюрсин и въплъщението му в Серкан Болат.

Защо харесвам стила на Туба Бююкюстюн и на Ханде Ерчел? Защото, когато ги гледам виждам героините им, а не актрисите! Забележете вие как коментирате Керем Бюрсин - как той играе ролята си! И за момент не забравяте, че той е актьор! Когато гледах "Аси" бях забравила за Туба и Мурат - за мен те бяха Аси и Демир. Защото "живееха" героите си.

В момента гледам Еда и Серкан и страдам заедно с тях. Не мисля как Ханде и Керем ги изиграват. Това е разликата. Това направи "Аси" легенда, както и е причината да се залепим за екраните и да не спира да ни вълнува какво се случва с приказката ни.

За емоционалната зрялост на Еда ще пиша в следващия пост, защото този стана прекалено дълъг и досаден.
Моля, не ме разбирайте погрешно - просто изказвам мнението си!

# 61
Нещо забавно от Туитър:

blue` от няколко дни в ютуб не излиза нищо за сериала, дори ако си абониран за канала им. В соц. мрежи много хора са възмутени и недоволстват. Някой предполагат, че има технически проблем, а други - че е саботаж .... Истината е някъде там ...

# 62
Здравейте, прекрасни момичета,

След удоволствието от снощната серия, коментарите са ви като продължение на приказката. Безкрайно интересни, провокиращи към много размисъл и емоции ме предизвиквате да изоставя логичната си рационалност и краткост на изказа.

Ще започна от няколко мнения в предишната тема, които сравняваха актьорските умения на Ханде Ерчел с тези на Неслихан Атагюл и с актрисата, която играе майката на Серкан, която също се казва Неслихан, но с фамилия Йелдан.
Ели-mama, твоето мнение съвпада с моето и по отношение на Туба Бююкюстюн!

Като студентка участвах в театралния драмсъстав на университета, в който следвах и научих покрай професията си и много за театъра и актьорството. Предполагам знаете, че съществуват няколко школи по актьорско майсторство като най-известната и прилагана в България е тази на руския актьор и режисьор Констанин Станиславски. "Ситемата на Станиславски цели “театрална истина”, която се постига след анализ на емоционалните черти на героя. Основният въпрос е: “Какво ме движи? Какво ме мотивира?”. Отговорът е емоция, актьорът използва емоционалната и сензорната си памет, за да извлече тази движеща емоция на повърхността.
Пример: ако героят губи любим човек и трябва да отиде на погребение, актьорът може да си припомни смъртта на собствената си майка. Резултатът е покъртителна сцена – с истинска мъка и сълзи."

"Брехтова школа носи името на немския поет, драматург и режисьор Бертолт Брехт. Ако системата на Станиславски цели пълно срастване на актьор с героя и създаването на друга реалност в която зрителят да повярва, да се потопи и да заживее, то Брехт цели точно обратното. Важно е зрителят и за миг да не забравя, че гледа актьори, които изнасят представление. Зрителят остава отвън, за да наблюдава, изследва, мисли и коментира. Брехтовата школа не е популярна, но има своите успехи."

За да не ставам досадна - има още популярни школи като Английската, метода на импровизацията - за тези, които ги интересува темата - ето един полезен линк: https://prozekcia.com/2010/06/actors_school/, от който са и горните цитати.

Какво е характерно за театъра - публиката е далече, актьорите не носеха подвижни микрофони и с много викане, мимики и жестове се изобразяваха емоциите на героите, за да може зрителят и от последния ред да разбере какво се случва на сцената. В киното, обаче, камерата снима директно в лицето и не е необходимо цялото това театралничене, за да изобразиш емоционалното състояние на героя. Още повече, че хората сме различни и в моменти на шок и скръб реагираме различно. Аз имам чувството, че застивам при лоша новина, спирам да дишам и усещам как сълзите ми капят, сякаш не аз, а душата ми плаче. Никакво кривене, крясъци или викове - само една страшна тишина, в която е цялата ми болка. Затова ми е много трудно да възприема за нормално кривенето на лицето, шумния плач, некотролируемите изблици - идват ми в повече. Неслихан Йелдан има много години театрален опит зад гърба си и това ѝ личи от километри. Страхотна е и съжалявам, че не разбирам и говоря турски, за да се разходя до Истанбул и да я гледам в театрална постановка!

Мисля, че Керем и Ханде използват по най-добрия начин школата на Станиславски! Те живеят с героите си. Дори на един от лайфовете им, на реплика на Керем, Ханде отреагира "това Серкан Болат ли беше". Защото тя за разлика от нас познава Керем Бюрсин и въплъщението му в Серкан Болат.

Защо харесвам стила на Туба Бююкюстюн и на Ханде Ерчел? Защото, когато ги гледам виждам героините им, а не актрисите! Забележете вие как коментирате Керем Бюрсин - как той играе ролята си! И за момент не забравяте, че той е актьор! Когато гледах "Аси" бях забравила за Туба и Мурат - за мен те бяха Аси и Демир. Защото "живееха" героите си.

В момента гледам Еда и Серкан и страдам заедно с тях. Не мисля как Ханде и Керем ги изиграват. Това е разликата. Това направи "Аси" легенда, както и е причината да се залепим за екраните и да не спира да ни вълнува какво се случва с приказката ни.

За емоционалната зрялост на Еда ще пиша в следващия пост, защото този стана прекалено дълъг и досаден.
Моля, не ме разбирайте погрешно - просто изказвам мнението си!
Мира 07, Flowers Rose благодаря за професионалното инфо.
+ 1 за поста ти и за актьорското присъствие, което залепя нас, зрителите за екрана и ни кара да изживеем историята като истинска.

# 63
Нещо забавно от Туитър:

blue` от няколко дни в ютуб не излиза нищо за сериала, дори ако си абониран за канала им. В соц. мрежи много хора са възмутени и недоволстват. Някой предполагат, че има технически проблем, а други - че е саботаж .... Истината е някъде там ...

Може би в тази дискотека ще има хелоуин парти или нещо такова Thinking
Или просто се забавляват на сета Joy

Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
Чета ви , но ще се въздържа  засега от коментари , ще си чакам превода , макар че от постовете на Алекс май вече всичко ми е ясно Grinning

# 64
Продуцентите са пуснали това съобщение:
"Fragmandan sonra ... Heart Eyes "  
Според вас фраг ли ще ни пуснат или пак ребус с емотикони ?
Една от любимите ми сцени снощи

Ново от сета:

# 65
  • София
Мира, аз страшно много харесвам Ханде. Невероятно чаровна, женствена, нежна и красива ми е. Излъчва страхотен позитивизъм, който те зарежда и привлича. Като актриса също я харесвам. Дори няколко пъти в предишните теми писах, че не ми допада как я подценяват и постоянно повтарят “можеше още”. Сравних я с Неслихан Атагюл само и единствено по повод драматичните сцени. Защото Неслихан в това е много добра - да плаче, да ти къса сърцето, да играе с душа. В това отношение тя ми е женският еквавилент на Керем, както вече споделих. Дали е талант или опира до театрална школа, не знам. Но Неслихан Атагюл е особен вид актриса, чието актьорско майсторство не може да остане незабелязано. Играе еднакво добре комични и драматични образи. Наистина е страхотен артист. Това не означава, че не харесвам Ханде или как тя ни представя образа на Еда. Напротив. Не мога да си представя друга актриса да изиграе Еда. Положението с Еда до момента е “укротяване на опърничавата”. Може би затова и не я видяхме действително разбита, плачеща и отчаяна. Доста бързо се съвзе, изля си гнева и се събра. За което шапка й свалям. Би било добре, ако всички жени в такъв момент проявим нейните сила, решителност и инат, вместо да страдаме и да се съсипваме по някой мъж. Бил той и Серкан Болат. Единственото, което мисля, е, че за момента Ханде не играе драматично (може би това не се очаква и от образа й), но на мен ми се иска да я видя в тази светлина. Защото Керем, например, показва много по-широк диапазон от емоции (вероятно образът му го изисква) и именно с това ме впечатли. Вдига много високо летвата, което само му помага да се докаже като добър актьор. Иска ми се и Ханде в ролята на Еда да ни покаже на какво е способна. Simple Smile

По повод Серкан и Еда - и двамата ги обичам, и двамата ги харесвам, и двамата ме дразнят понякога. Но нямам любимец между тях. Симпатизирам и на двамата, и най-вече на любовта им. Но смятам Серкан за по-емоционално зрял, което ми допада определено. Въпреки че аз съм като Еда - емоционална, първосигнална и “скачам като джинка”. Ще ми се да можех да запазя самообладание като Серкан и да бъда по-разумна. Но... човек се учи, докато е жив. Харесвам обаче свободолюбието на Еда. Адмирирам положителния начин, по който гледа на живота и хората. Еда те зарежда с позитивна енергия и е толкова добросърдечна, че непременно те привлича на своя страна. Еда може да се сближи с всеки, с когото поиска, защото просто те усмихва. Серкан има други качества, с които ме пленява. Първоначално го смятах за дърво. За лишен от чувства и емоции мъж, работохолик, скучен и сив. Но мнението ми се промени с течение на епизодите. Серкан е умен и интелигентен (различни неща са), амбициозен, зрял, оправен. Той е алфа мъжкар. Знае как да обича една жена. Видяхме романтичната му страна и тя е повече от чаровна. Всяка жена би се чувствала сигурна и защитена в неговите ръце. Наистина мисля, че Еда е влюбена, докато Серкан я обича истински. Той я опозна повече, отколкото тя него. Първо, защото тя го допусна по-близо до себе си, защото е такава. Защото не поставя прегради, не се крие зад стени. Второ, защото е емоционално интелигентен. Ако Серкан се разкрие напълно пред Еда, ако загърби всичките си задръжки, ако отвори истински сърцето си за нея, смятам, че и Еда ще го заобича повече от себе си. Тя вярваше, че са сродни души, все още е влюбена, но и наранена. Трудно ще му се довери отново. Затова очаквам от Серкан велики подвизи, за да й докаже силата на любовта си или, може би, е нужно просто да разбере за истинската му причина да се раздели с нея, за да осъзнае силата на чувствата му. Вярвам, че освен влюбена Еда, ще видим и обичаща Еда. Защо? Защото всички се нуждаем от велика любов - такава, каквато ни я показват във филмите. А вярвам, че любовта между Серкан и Еда е именно такава. Simple Smile

И накрая, няколко думи за Ефе. Харесва ми как той се държи с Еда - като с по-малка сестра. Наистина не виждам никакво привличане между тях, никакво електричество. Нито тя гледа на него по този начин, нито той на нея. Дори не се опитва да дразни Серкан чрез нея по този начин. Не мисля, че има такива намерения и помисли към Еда. Възприема се като нейн ментор и, може би, иска да бъдат приятели. Тя до него стои като малката му сестра или като студентка-отличничка, нищо повече. Селин има по-зряло излъчване и му отива обаче. До Серкан не ми стоеше така добре. Да видим какво развитие ще имат тези отношения - Ефе/Еда и Ефе/Селин. Simple Smile

# 66
Може би в тази дискотека ще има хелоуин парти или нещо такова Thinking
Или просто се забавляват на сета Joy
Това ми харесва много като идея. Фирмата прави парти, всички да се обличат, бла, бла... И, естествено, Еда като някоя Пепеляшка, а Серкан с неговите си костюми, но и двамата с някакви миниатюрни маски... Че ще има нещо в тази дискотека - ще има, но само можем да гадаем какво е било 🤔

Всички пишете страхотно, понякога и аз като вас смятам, че сте ми го взели не от клавиатурата, а от акъла направо и евала на тези, които така сладко и леко описвате всички детайли и подробности от сериала ❤️

Ps: Бърборанке, подкрепям те с три ръце за Ханде и Неслихан. Колкото и много да са ми бръкнали в душата и двете, не мога да кажа, че на Еда й се получава с плача. Харесва ми много повече като е бясна, гневна и крещи, отколкото като плаче. Обаче Неслихан с нейната Нихан е вдигнала такава летва, че стигане няма. Същото е и при Серкан - любим ми е като е изнервен и му изпъкват вените от яд 😂и когато умишлено забавя изказването на някои думи - Люююютфен... И много такива

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 19:53 от Nalbantova

# 67
Със сигурност няма да ви хареса това ,което ще напиша .
На мен сериала ми беше супер до снощният епизод .
Излета , състезанието ,отделянето на ГГ и "злополуката " ѝ  .СЧК и РП ...... и това ме провокира  да направя сравнението
1. Презентации на проектите .
2. И двамата нови партньори  "италианци "
3. Придобиват акции тихомълком ,ефекта на изненадата .
4- И двамата с апетити към любимите момичета
5.  Еда  да учи в Италия и да е известен ландшафтен архитект
6-  РП да  отиде на Галапагос и напише книга
7 . Тати един и същ  актьор и в двата случая  "сам" / и в РП имаше заболяване ,но  после живна със стара тръпка 
8   И двете аннета със самочувствие/без покритие / до небесата  и само те имат синове ...Сакън !!! Не всяка може да  е дори кандидат снаха , а камо ли  наистина .Безочливо прями с претенциите  си .
====================================================================================================
Харесвам актьорите и героите им ,чудесно се справят ,но СЦ залитат към повторение . Дано със следващият епизод да скочим по-нагоре с % .

# 68

Ново от сета вчера:

# 69
Flowers Four Leaf CloverNeorum, blue, така увлекателно пишете, колкото по-дълги анализи, толкова по-добре,чета ви с удоволствие.
Flowers HibiscusПриказката е поставена , а вие всички момичета сте като творчески екип, който описва гледната си точка по темите на нашата приказка.Чудесни асоциации на приказни свят с реалния.
Любовта е една, тя е изживяна във всичките ѝ нюанси,след което е описана по различни начини в историите за любов в  разкази, приказки и романи. Въображението само я доукрасява, мечтата я прави авантюристична, нощта я прави тайнствена. Докоснеш ли се до нея, живееш, както живеят Еда и Серкан.
Обичайте се, обичайте и бъдете обичани!

Скрит текст:
Отивам малко на смехотерапия със Забраненото шоу на Рачков. Дано да е забавно Thinking

# 70
  • Кърджали
Ох, това умишлено забавяне на думите беше нещото, което адски ме дразнеше при  първото гледане. Като сложи това ударение сякаш цепи думата на две и се дразних (даже май първия път попаднах на такава някаква сцена и чак спрях клипчето.. Добре че после се върнах да го догледам все пак - едно умно решение от моя страна. Но в началото наистина подивявах. Сега ме кефи, само при него ми е правило впечатление и си ми е нещо отличително.
Другото, което много ми хареса е това как леко се променя тембъра на гласа на Серкан. Не знам, не мога да го опиша точно, но брррр  адски ме кефи...

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 20:05 от Aлекcандрa

# 71
  • In the light side of the Moon!
Относно ютюб канала, от няколко дни имат технически проблем и се опитват да го оправят!

# 72
Алекс, да кажа за моята първа среща с Керем. В инстаграм покрай друг сериал си бях закачила да следвам разни профили, и както знаете излизат в търсене предложения за сходни на посещаваните профили. Та в един такъв профил рускините бяха направили загадка да познаеш само по гласа кой е актьора. Стана ми ентересно и си пуснах да видя ще позная ли някой. Когато започна да говори Керем се шашнах, викам си какъв е този странно говорещ и с някакъв акцент. Много странно ми прозвуча и ме подразни някак. Не мога да го определя, сякаш много насечено говореше, рязко. (Може ролята да го е изисквала) Не го бях чувала и не го разпознах. Обаче снимката, която бяха сложили след това ми харесаааа.  Малко по-късно видях рекламата на сериала, стана ми интересна историята и реших да погледна за какво става въпрос. Ииии, много ми хареса - и историята, и актьорите. След първите може би 10-15 минути вече не ме дразнеше нищо в говора му, а до края на серията направо ми хареса. А като му чух и американския, ами какво да кажа - много секси звучи като говори английски. Пък може и да съм пристрастна вече. Знам ли? Сега много ме кефи и с паузите, и с провлачванията, и за промяната на тембъра си права. Абе, интересно ми е и ми харесва да го слушам.

За ютюб канала - дано го оправят скоро.
За фрагмана - явно ще е хубав, щом ще сме Heart Eyes Значи втория ще е кофти Stuck Out Tongue Winking Eye , ако спазват традициите.

Сега да напиша началото на серията. Серкан и Еда ще се наложи да останат в тази яма през нощта. Еда е тънко облечена и Серкан ще и облече якето си да я топли. И докато ги намерят той ще е получил хипотермия. Междувременно ако тя не се свести съвсем, той ще изпадне в паника и ще и каже нещо хубаво, което естествено тя трябва да чуе в полусъзнание.(Или пък ще си кажат някои неща в пълно съзнание??) Така в болницата Еда ще разбере, колко много значи за него, и ще видим обичащата Еда на Бърборанка. И в болницата когато Серкан се събуди ще я види до себе си. Така отмятаме още едно дизи клише - болницата. Между другото аз РП не съм я гледала и в този смисъл няма как да ме подразнят тези повторения, но ми се иска да измислят нещо различно и по-оригинално сценаристите, а не да повтарят вече давани неща.

# 73
И аз не съм гледала РП, зарязах го някъде на 4та серия Joy така че повторението няма как да ме дразни , но наистина не е приятно , погледнах клипчето , което бяхте споделили  , ами 1:1 е сцената Confused според мен тя е била наясно , че феновете ще се усетят  , но не знам каква е била идеята на това буквално копиране Thinking

Блу,чудесен сценарии , но не беше толкова дълбоко , че да не могат да излязат Grinning в РП трапът беше по -дълбок и пак излязоха Stuck Out Tongue Winking Eye

# 74
Аз го гледах РП но само донякъде, защото много ме дразнеше махалата, Джан също, а понякога и Демет. Керем го харесвам още от Слънцето, макар там да е първата му главна роля. Колкото до Неслихан, аз сигурно съм единствената, която не мисли, че е голяма актриса. Джансу Дере е друга работа.Може да е от многото сериали, но е много ошлайфана. Колкото до нашето Ханде, доста моменти ги преиграва, но е много сладка и красива, като те погледне с очи като на кошута и си загубен  завинаги.В тоя ред на мисли, хайде да го видим Керем какъв професионалист е..........

Общи условия

Активация на акаунт