АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 059
  • 294
  •   1
Отговори
АПРИЛСКИ ЩУРАЦИ!!!

Първите мартенски-априлчета!

13.03-Рая на jenny_K, 30 г
19.03  -Маргарита на buble, 29г., София
20.03 - Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
25.03-Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново
26.03-Тони Чаено момиче, 26г., София 
26.03- sesil2006, 29 г., София, момиче
27.03-Георги Dezy, Варна, 29г. (батко на 5г.)
28.03- Калоян на desi, 29 г., София 
28.03-Христо на hriskata, София
29.03-Боян на mimi75,
29.03- Михаил на MTania, София, 30г., (кака на 8г.)
29.03-Анита и Владимира на Zorry,22,София - 
30.03-Калина на DIS_M, 24 г., Русе,
31.03- Невена mama meca, 29 г., София
31.03- Христо на ~Цвети~, Асеновград -

Родени Априлчета:

• 01.04  -Ана-Мариа на diabet mama, 
    01.04- Матей на Вени*, 35 г., София,
    02.04-Пресил на Филипа, 26 г., Русе – 
    02.04-Симеон на IKI_79, Силистра -
    02.04- Христо на Танина, 25г.,  Бургас – 
    02.04- Радослав на зени, 27 г., Варна - 
    03.04-  , Иван  adyto, 30 г., Смолян -
     03.04 - Ивайло юл4е, 27 г., Пловдив
    03.04- Йоана ~клио~, 35г. -
    04.04-Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София -
    04.04 -Пламен на Катя (Сливен), 28 г. 
    04.04 -Сами на kremakula
    04.04-Симона на Cherepahova, 27 г., София 
    06.04 - Иван на ladye,31г София
    07.04 -Давид Beauty, 24 г., Русе
    07.04- Ивайло на Vaska, 23 г., Благоевград
    07.04-Ивайло на nokon2, Варна 
    07.04–Деница на dibo, 27 г.
    09.04-Елена на polia_bs, Бургас
    09.04- Огнян на silvanka, 27 г., София
    10.04. -Виктор на elica s, 22 г., Плевен
    10.04-Емил на bobbi, София
    10.04-Теодор    на mama79, 27 г.
    10.04-Гергана ani80 
    10.04-Ина на tusana
    10.04-Емил    на ra4e
    11.04-Ивайло на Rossi, 30 г., София
    11.04- Даниел  на burka, USA/Пловдив
    12.04- Мадлен на elima, София -
    12.04- Алекса на missZ -
    12.04-Явор на Me4o Puh, София
    13.04- Александър на sminscho, Варна,
    13.04-Ивелин на muni, 21 г., Варна
    13.04-Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
    14.04-Виктория  на g_genova 
    14.04-Валентин на amoritka, Германия 
    15.04-Християн на yacek bs, София
    15.04-Соня на renni79, 26 г. от София 
    16.04- Кристиaн на Misty, 23 г., София - 
    16.04-Милена на Tatjana, 30 г., Франция - 
    16.04-Димитрина  на galiabalq - 
    16.04-Иван на anna.r, 30 г., кака на 2г. 2мес.,София 
    17.04-Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София 
    17.04- Моника  ДесиМ, 30 г., Червен Бряг -
    17.04-Тони на skarlet# -
    17.04-Златомир на коко -
    17.04-Мартин на deninas, 27г., София
    18.04- Дея-Мария  на Дея, 21 г., Карнобат
    18.04-Валентин на renkata, 28 г., София
    18.04-Йоана  на Ivka, 24 г., София 
    19.04-Ема  flowered, 29 г., София 
    19.04-Яна  на nuni, 22 г., София 
    20.04-Александър на petia p p, София
    20.04-Йоан на lessy, В.Търново
    20.04- Димитър на анна мария, 26 г., София
    21.04- Анжела  на мимка,   
    21.04-Йоана  Pa-pa Las Vegas 
    22.04- Велизар danislavkova, София
    22.04-Мария  Zarka, 33г., USA, NY 
    22.04-Стилян на Nadeto, 21 г., София
    23.04– Велина на envia на 30 г., батко на 4 г.
    23.04   Деляна  на мама Иленка.
    26.04–Стилиян на iveta76
    27.04–Скарлет-Елизабет на-Rina,
    27.04-Юлиан  на petrovavania
    28,04-Мартин на PetyaP
    30.04-Мартин на 6u6i

МАЙСКИ БЕБЧЕТА

1.05-Кристиян на zori2005

02.05-Даниел на Chance 

02.05-Илиян на Rossica_G

Именни дни:

Януари 
    7-ми> Иван на  adyto & ladye,anna.r  Йоана на ~клио~, Ivka,Pa-pa Las Vegas, Йоан на lessy, Калоян на desi
    12-ти (Татяна, Таня)-Тони Чаено момиче,skarlet# & Теодор на mama79

Февруари:               
    11-ти>>Валентин на Аморитка & renkata

Март                                                                                   
    28-ми>>Боян на mimi75

Април

14>>Мртин Мартин на 6u6i
    16-ти>>Цветница Невена на mama meca
    Великден->>Велина на envia

Май                           
    6-ти >>Георги  Dezy  & Гергана на ani80                                                                                  
    21-ви>>  Елена   на polia_bs                                                             
    30-ти>>Емил на bobbi & Ема на  flowered

Юни
    24 ти,( Еньовден)-Яна на nuni

Юли                     
    16-ти>>Юлиан  на petrovavania                                                                                      
    17-тиСв. Марина                                                                                         
    20 -тиИлинден>>Илиан на Rossica_G                                                                                              

Август
    15 -ти>Ана-Мария ( ех_diabet_mama) & Дея-Мария (Дея) & Мария на Zarka
    26-ти Имен ден на: Адриан и Наталия
    30-ти>>Александър на sminscho и  Алекса на missZ и Александър на petia_p_p

Септември               
    1ви>>Симеон на  IKI_79 & Симона на Cherepahova

Октомври
    26-ти>>Димитър на анна мария & Димитрина   на galiabalq

Ноември 

11 -ти>> Виктор на elinkata
    16-ти>>Матей на Вени*
    24-ти>>  Екатерина на snej_7
    26-ти>>Стилиян   на iveta76

Декември
    17-ти>>Даниел на burka & change
    25-ти <<Христо на hriskata, ~Цвети~,Танина & nadiaeurо

Нашето албумче: Потребител: Aprilki Парола: 2006 и на новото  aprilkidwe Парола: 2006-2

Нещо повече за нас

Полезни връзки: www.mama.start.bg/, www.deca.start.bg/, www.bebe.start.bg

Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред

Предложения за теми!от ladye
    1. Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.
    от чаено момиче:
    2.АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф!

Малко полезна информация

Схема на захранване - българска /старата/

Как да въведа жълтък?
    Глутен

Линк с рецепти за деца от 0-3 годинки

Пюретата-разхлабващи и запичащи
    Как да дам месното пюре
    Месни пюрета

Биберон, лъжичка или и двете?

Последна редакция: нд, 17 сеп 2006, 08:35 от Дея

# 1
Хайде да открия аз темата, както никога... Дея, страхотна темичка! Виждам че има и линкове с полезан информация, та ще има какво да четем.

Да ви кажа, днес купих пюренце от круша, което ще давам утре (стискайте палци  Mr. Green) Щях да почвам с оризова каша, но предвид че бебка от десетина дни се запече значително в сравнение с преди, реших и доки потвърди че крушата е добър избор за начало, най-хипоалргенния плод и разхлабва.

Та мисълта ми е, че понеже реших да е готово, докато ни станат домашните круши, сравних всички марки. Накрая открих на Гербер със 100% круша, и върнах в послендия момент Хип, на които допълнителните съставки са с много ситни букви, практически скрити  #Cussing out но ако си маниак като мен накрая откриваш - 50% круша, сок от круша, ориз млян, нишесте и т.н. А се води уж монопродукт! Та мисълта ми е, четете съдържанието на Хип, ако държите на наличието /отсъствиетона определени съставки, защото етикетите им безкрайно подвеждат.

# 2
Ей, веднъж и аз да се разпиша първа Laughing
Дея, благодаря отново за труда Hug
Ама много момичета липсват... Cry
Ууупс, мама меца ме изпревари Mr. Green

# 3
Днес прочетох за оризовата каша на BLEVIT е с бифидус ефект и няма опасност да се запече бебето. Някои пробвал ли я е.

# 4
Не е честно писах, писах и ми се изгуби поста заради заключена тема.
Така че честитките накратко - на всички празнуващи и с нови придобивки    bouquet
Снежи, бързо възстановяване  Hug.
Добре дошла на новата мама.
Дея  bouquet

И ние сме със запек от оризовата каша. И днес сме на лъжичка пюре от слива. Но като чета май е било по-добре да почна с круша. И това за Гербер е добро инфо - Мецанке   bouquet Че днес се чудех на Хипа, уж го купувам, за да разхлаби, пък то пак ориз съдържа.

Енви, при нас тези дни има подобрение с режима на хранене. По този повод Татянче моля те  да провериш във вълшебната книга имаше ли някаква дълга криза, която да свършва сега. И при такива кризи накрая ли се забелязва промените в поведението. Че Симона днес е друг човек, някак по-голяма, не се радва на песнички, гледа едно такова преценяващо. Даже леко се депресирах.
Тези дни ще я водим пак на ортопед, дано всичко да е наред, че вече седи.

# 5
Благодаря ви момичета  Hug

skarlet# не се притеснявай!X_Diabet_Mama добре го написа и аз четах някъде инфо също,че няма проблем да се даде глутен по раничко и в много случаи е полезен.Щом нищо му няма на детето /което е почти невъзможно да получи алергия от глутена/ значи давай  Hug И аз дадох кашата с бисквити и мляко дето е с глутена и повярвай страшно я хареса  Peace

Бубка страхотно е това чудо,сега ще търся в Бг дали го има  Peace

За обличането и аз съм в шах  Rolling Eyes взела съм и едно костюмче,топличко и с него,но обличам я в панталонче,чорапки,буйки/обувки,потниче отгоре боди и суичер.Сега гледах една испанска марка дрешки и съм решила да и взема някоя друга дрешка-много са сладурски  Party

Сега да кажа и аз-нямаме зъби,обръща се ,но неможе все още да си измъква ръчичката едната,а когато и помогна прави опити за пълзене,но неможе,слагам я полу седнало положение и вече по малко седнало  Rolling Eyes

А вие слагате ли ги вече седнало положение по малко?

Cherepahova браво на вас  Hug Я кажи в количката седнала ли я слагаш вече?Стабилно ли стои седнала или се клатушка по малко  Rolling Eyes

# 6
Пфу, тъкмо днес взех безмлечна оризова каша на МилупаБлевит с бифидус ефект не открихи щях да се допитвам до Черепахова, но ме отказахте, той Пресил и без това си е от запечените Confused
Преди малко куриоз-чувам че мъжа ми говори по телефона с едно семейство на което преди 2 месеца се роди бебенце.Казали му, че кърмата не достига и дохранвали с АМ.Прие проблема присърце, започна да обеснява на майката да слага бебето на всеки 10 минпо негови думи на гърда в продължение на няколко дена и щели да махнат добавката Mr. GreenУмрях от смях, идея си нямах че е може да се вживее подобни неща, а още по-малко съм очаквала да съветва други майки как да процедират Shocked

# 7
Здравейте и от нас,

ох тук времето е раzкоШно, цяла сутрин не сме се спряли с малката, 4е това със сигурност са последните топли дни таzи година  Confused

Мецанке, ти нямаШе ли да zахранваШ на 6 месеца или бъркам?  newsm78

Ян4е, тъкмо в4ера иzрових книгата и дори броих седмиците на Милена  Mr. Green  4е много рев имаШе напоследък. Оба4е няма криzа сега. Предната беШе до 20тата седмица а следваЩата е 4ак от 25тата. Но тъй като ве4е са по дълги, може и да zапо4нат по от рано или да траят по дълго  Crazy  Ина4е по време на криzата оЩе се zабеляzват новите умения на бебенцето. За това авторите постоянно повтарят когато детето е "трудно" да се обръЩа внимание на това, дали не умее неЩо ново. А при нас днес положението се подобри  Grinning  Заспа беz никакви драми, беz рев, но след малко пак се събуди, явно от коШмар  Sad  и при татито продължава да пиЩи, трябва аz да я спасявам  Sad  Но бърzо се успокои и zаспа отново и от тогава ни zвук, ни картина (легна преди 3 4аса). А предните ве4ери ревеШе цял 4ас  Sad  Дано тоz период да е отминал  Praynig

В петък и събота, когато ходихме по магаzините, погледнах пюретата и каШите и направо се побърках. Какви са тия Спагети Болонеz от 4ти месец, баси 4удото.  Crazy 

Тук в Германия има една органиzация, Екотест, които тестват всякакви продукти и имам тук ресултатите от тестовете на съдържанието на броени пюрета и каШи. Искате ли ресултатите или обърквацията Ще бъде пълна?

# 8
Татянка, аз ги искам, и без това съм объркана, още малко няма да ме събори Peace

# 9
Татянка, и аз:)
Филипа, иначе Симона много лакомо я похапва Милупата, но и давам вече 4-5 дни подред по сериозни количества и това е резултата. Може би трябва да се редува с нещо разхлабващо.

Дея, при 60 градусов наклон се изправя сама и се гепва за плота и никой не може да я върне обратно, като се измори се обляга за малко и после пак като пружинка се връща. Брат ми вчера ми беше на гости и поради липса на всякакъв опит с бебета, както я държеше я сложи на дивана без никаква подпора седнала. И аз докато реагирам , тя вместо да тупне просто си остана в тази поза.

# 10
Дея, при 60 градусов наклон се изправя сама и се гепва за плота и никой не може да я върне обратно, като се измори се обляга за малко и после пак като пружинка се връща. Брат ми вчера ми беше на гости и поради липса на всякакъв опит с бебета, както я държеше я сложи на дивана без никаква подпора седнала. И аз докато реагирам , тя вместо да тупне просто си остана в тази поза.

Grinning сладурка ,и аз я слагам по малко седнала,учим се вече,но сложа ли я легнала и започва на лакти да се мъчи да се изправя  Mr. Green и опити за надигане  Wink

Какво сте решили да им взимате за зимата? Космонавт или друго?
Аз ще взема едно якенце по топличко,дънки и джинси  Rolling Eyes

# 11
Дея, аз честно казано не съм много на ясно какво представлява космонавта Blush, за това мисля да прибягна до същите неща като теб-якенца, ватирани дънки и джинси.Поне на този етап, като свият обаче лютите русенски студове ще видя.

# 12
Ми едно такова цяло облекло със качулка и ръкавички  Rolling Eyes леле как го обясних  Mr. Green

Аз да питам и за детските започвате ли да мислите?Зщото аз я почвам моята,мислех първо спалнята,ама решихме детската да и направим  Rolling Eyes

# 13
Дея,     bouquet

Благодаря за пожеланията за рож.ден, много сте мили  Hug

Честито на месечковците Иво и Дани при мен все още е понеделник
Честит рожден ден и на таткото на Иво.  bouquet

envia, аз обувчици смята да взема с мека подметка, тези от 6-12 м. Набелязала съм едни, като ги взема ще ги снимам и ще ги кача да ги видиш.

Днес е такава жега тук, не се дишаше и Скарлет беше една крива, цял ден мрънка, уж беше само по боди и пак и беше топло.

Татянче, пускай справката. Аз съм вече толкова обърката от информация, че повече от това не мога да се объркам Mr. Green

за седенето- слагам я да седи само когато е в мен, иначе така самостоятелно-не, но и тя не може още, макар че се пъне да седи.

Не знам при вас как е, но аз като започна да сменям памперс минава цяла вечност, като започне да мърда, да рита, изтласква си дупето нагоре, тъкмо намеся памперса и тя пак шава, абе какво да ви разправям, ама вие знаете де

еее, колко неща щях да пиша и пак половината ги забравих....

Аз да питам и за детските започвате ли да мислите?Зщото аз я почвам моята,мислех първо спалнята,ама решихме детската да и направим  Rolling Eyes

Тъкмо преди малко си говерехме с моя мъж за детската стая, ама при нас голямо разместване ще става, защото сега компа ни е в тази стая, най-вероятно след 6-тия месец ще спи в отделна стая, но още го умувам, може и по-късно да е

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 00:59 от R i n a

# 14
Добро утро!
Дея новата тема е супер и пак браво Grinning
Cherepahova блазе ви за стабилната стойка ние сме като патенце още се клатим Blush
За зимата и аз си мисля за космонавт ама ще видим-удобно е с ципове, но пък ако се наака нещо  цялото  ще трябва да се свали  newsm78
Ние взехме едни кецове най-обикновенни ама само като задуха да има нещо на краката иначе нищо в къщи бос ще джуга /по терлици хехе
R i n a просто с това извиване и мятане е кошмар смяната на памперса Peace
Добре дошла на новата мама!
Ние детска стая-т.е. мебели си имаме от преди да се роди малчо съм ги стъкмила  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт