Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 547
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Моята първи час беше 12 .
Малко над границата ти е по референтните стойности, но на мен Искилиева ми каза, ако е над 5 да пусна ОГТТ. Първият път беше под долната граница, казаха ми хипоглекимия, избягвай сладкото.
Заради едрото бебе и води на горна граница обаче, пуснах ОГТТ на своя глава. На първия час след глюкозата почти ударих горната граница. Другите две са в норма. Записах час при двама ендокринолози и ще видя какво ще кажат.

# 646
Здравейте,аз съм в 12г.с,и от няколко дни си наблюдавам корема и ми се струва,че на моменти го няма хич,после ми се струва ,че е по голям.Незнам дали си внушавам.На някоя от вас дали и се е случвало.

# 647
  • Седмото небе
Нормално е, още не се е оформил съвсем. А в един момент вече ще си е голям постоянно и няма да имаш такива чуденки. Тепърва има да пораства твоето човече. Тогава ще наблюдаваш вече само порастване. Не се коси за такива дребни неща Wink Успех!!!

# 648
Момичета, моля ви изкажете мнение, като по-опитни. От няколко дни корема ми е мек, а преди това беше твърд като желязо, в 9 г.с. съм, след един мисед и сега съм много притеснена. Ходя на преглед през 2 седмици, а следващия ми преглед е на 12.01. Благодаря!

# 649
Момичета, моля ви изкажете мнение, като по-опитни. От няколко дни корема ми е мек, а преди това беше твърд като желязо, в 9 г.с. съм, след един мисед и сега съм много притеснена. Ходя на преглед през 2 седмици, а следващия ми преглед е на 12.01. Благодаря!
Всичко ще е наред Simple Smile и моя на моменти е мек, даже да не кажа почти винаги. Моя преглед беше на 4ти и чак след 20 дена, нз как ще изтърпя 20 дена, на всеки преглед чантата с багажа е с мен,намразихме вече тази чанта, но всякаш пък като я носим ни носи късмет, знам ли и аз, то като се притеснявам все, не знам дали ще съм спокойна изобщо, а трябва спокойствие. Не може ли да отидете по рано на преглед

# 650
  • По света и у нас

Имала си газове, това е, в 9та седмица все едно не си бременна още.

# 651
Някоя правила ли си е изследване за токсоплазмоза? Кога се прави, кой я назначава? Имам зайче и май е добре да се изследвам, но не знам АГ-то ли изпраща, личния ли 🤷‍♀️

# 652
  • Г. О.
Аз съм правила. Не се поема от Здравната каса. Отидох, казах какво изследване искам да си пусна (по нареждане на следящия АГ) и си платих. Беше 25-30лв. преди две години.

# 653
Аз правих токсоплазмоза текуща и минала инфекция през женската консултация и мина по касата, резултата ми излезе положителен за текуща и повторих платено в друга лаборатория, цената беше около 30.00 лв. и излезе отрицателен. Накрая се обадих в София е Национална референтна лаборатория, изпратих им проба с куриер, цената е 50.00 лв., но се води най-сигурното място за това изследване.

# 654
А знаете ли какво се прави ако открият токсоплазмоза, ecoli и тн?

# 655
Лаконично ми обясниха от София, че първо тестват минала igg и текуща igm инфекция. Положителна минала не е опасно и говори за изграден имунитет при някога изкарана токсоплазмоза, но положителна текуща е опасно за плода. Ако въпросната текуща инфекция е положителна изследват още един показател -iga който дава информация колко скоро е заразяването и на какъв етап е то. Според това се преценява възможно ли е лечение с антибиотици, какви, колко и кога.

# 656
Здравейте !
По постоянен адрес съм в гр.Пловдив , а съпругът ми в гр.Стара Загора . Живеем в Стара Загора и ще раждам тук . Искаме да запишем бебето на адреса на бащата , дали има такава опция ...тъй като от община Стара Загора казали на съпруга ми , че нямало как да стане и да  си сменям адреса ...

# 657
Здравейте !
По постоянен адрес съм в гр.Пловдив , а съпругът ми в гр.Стара Загора . Живеем в Стара Загора и ще раждам тук . Искаме да запишем бебето на адреса на бащата , дали има такава опция ...тъй като от община Стара Загора казали на съпруга ми , че нямало как да стане и да  си сменям адреса ...

По закон детето се регистрира адресно на адреса на майката, така че ако искате да е с адрес в Стара Загора /любимият ми град Simple Smile, ще трябва да си смените адресната регистрация там.

# 658
Благодаря за отговорите и че сте толкова отзивчиви, момичета. И се извинявам, че така мине не мине и питам нещо 🙈

# 659
Здравей, ние сме от един град с таткото, имаме сключен брак, но аз се водя на стария си адрес, родих вчера и днес минаха за акта за раждане и бебчето ще се води на адреса на бащата. Говоря за Пловдив, щом може тук, значи може и при вас.
Здравейте !

Общи условия

Активация на акаунт