Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 613
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
# 541
  • Седмото небе
Щом са две чертичките, значи най-вероятно сте си направили най-страхотния Новогодишен подарък Wink Повторете с друг тест за всеки случай или пуснете кръвен. Ако е минало достатъчно много време може и направо на лекар. При мен още в края на 5тата седмица се видя малката точка, която до 15ина дни очакваме на бял свят Wink

# 542
Излезе ми Streptococcus, beta-haem. Group B от микробиология в 37 г.с. Може би заради количеството (< 10^3) ми казаха, че не нужно да предприемам нищо, но аз продължавам да се притеснявам. Знаете ли дали може да има проблем при естествено раждане?

# 543
Икона на Божията Майка ,,Помощница при раждане"

http://svetlinaiikoni.blogspot.com/2013/04/blog-post_1238.html?m=1
На мен много ми помогна Пресвета Богородица по време на раждането, затова споделям с всички бременни.

# 544
Излезе ми Streptococcus, beta-haem. Group B от микробиология в 37 г.с. Може би заради количеството (< 10^3) ми казаха, че не нужно да предприемам нищо, но аз продължавам да се притеснявам. Знаете ли дали може да има проблем при естествено раждане?
Споделете непременно при влизане в болницата. За да не се зарази бебето, се дава единична доза антибиотик по време на раждане. Това е целта на този скрийнинг. Да знаят дали да дават АБ. Доста жени имат стрептококи в края на бременностра.

# 545
Здравейте, на 21-ви ходих на ултразвук и потвърдиха, че съм в 6 седмица и 2 дни. Тъй като моята лекарка я нямаше и беше дежурен не ми даде никакви напътствия оттук на къде. Въпросът ми е, кога трябва да е следващият преглед? Запазих си за преглед 25-ти януари (което по моите изчисления е 11-та седмица) и за БХС на 29-ти (пак 11-та седмица). Притеснявам се, да не е много късно и да изпусна важни изследвания. Благодаря ви предварително.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 11:51 от bile_1984

# 546
При мен също беше така, от 6 г.с. направо в 11 г.с. и в 12+3 ми беше БХС, тогава ме включиха в женска консултация и ми пуснаха кръв, урина, вирусология, кръвна група, микробиология и токсоплазмоза понеже имам коте.

# 547
Мисля, че 11-та г.с е рано за БХС, по-скоро към 13та, когато е и първата фетална морфология.

# 548
Благодаря ви за отговорите. Ще си преместя БХС-то за края на 12-та седмица или началото на 13-та, за да мина и феталната морфология наведнъж.

# 549
От 2 дни ме боли от време на време ниско долу в дясно, като спазъм е. В 11 г.с съм.. чух си с АГ-то, каза повече почивка и но шпа при нужда. Малко съм си паника и реших да питам и тук дали е нормално.

# 550
  • Седмото небе
Нормално е, не се шашкай Wink Слушай си доктора и бъди спокойна.

# 551
има ли мами от Пловдив? Къде мога да си направя 4д ехография?

# 552
Амалиеви и бащата и сина, др. Чалова, др. Васил Даскалов.
има ли мами от Пловдив? Къде мога да си направя 4д ехография?

# 553
Здравейте, в 11гс съм, моето гадене и повръщане продължават с пълна сила, бях 2 пъти в болницата за по 10 дена, но и там не можаха много да ми помогнат, все пак за празниците реших да се прибера, въпросът ми е дали мога да пия по 1 деган, сутрин, обед и вечер и вкъщи, надявам се поне малко да ме облекчи, понеже почти през ден звънях на АГ то ми и не искам да я притеснявам точно сега затова реших да питам и тук

# 554
  • Седмото небе
С деган-а принципно шега не бива. Най-добре питайте АГто си, дори и с риск да я притесните. В ранни седмици сте и с каквито и да е почти медикаменти не е добре да се експериментира, особено за често и дълго ползване. От болницата не ви ли дадоха евентуална терапия за вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт