Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 838
  • 764
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте!
От десет години съм на  периоди между  къна и боя. След като се изрусих на ниво 9, косата ми стана ужасна метла. Потъмних я до ниво 7, след това сложих кестенява боя с меден оттенък, не знам как, но станах зелена.
Забърках къна на хенафокс с престои 8 часа, а окидация 12. След къносването сложих индиго само на корените, понеже имам разлика между корени и дължини. Ефекта от къната е както винаги- блясък,  плътност и хував цвят.
Прилагам снимки за да видите за какво говоря.

п.с. може на някого, който иска да се отърве от нежелани зелени отенъци да е полезен поста.

[/img]

# 121
Да кажа една "рецепта", която сработи страшно добре за мен.
Не е за хора, които ги е страх да се плескат - аз НЕ се къносвам с четки, бавно и протяжно и досадно. Директно с ръкавиците и набързо.
След много години опити и смески и добавки и активации и не знам си какво още, май това е моето.

- Къната попарвам (ужас Simple Smile с вряла вода, разбърквам набързо и наплексвам на косата веднага. Предимно на корените. Слагам шапка - две, отгоре кърпа и минавам със сешоара няколко пъти, да е топличко. Ако се сетя, на 30-40 мин минавам пак със сешоара, да си е топло.
- След около 2 часа разтварям индигото + малко къна (съотношение горе-долу 4:1) със студена вода, отвивам косата и наплексвам безстрашно всичко пак със сместа, отивайки вече закачливо и към дължините.

Слагам пак шапките, кърпата и стоя към 1.5 ч.
После баня, като пак правя нещо против правилата - мия се със шампоан. Но безсулфатен, така че донякъде съм извинена.

Постигнах много хубав цвят, без оранжеви корени и без сърбежа, който получавам, ако сложа индиго от самото начало. Доволна! Simple Smile

# 122
Дали някой е ползвал билковата смес на хенафокс за подхранване и ако да - отзив? Изглежда съм купила преди време и си разчиствах шкафа и сега се чудя какво да я правя. Имам и амла и нийм. Приемам предложения как да ги оползотворя.

# 123
Все още се чудя за тази къна дали си струва
https://lush.bg/Къна
Някоя от вас да я е ползвала и да изкаже мнение?

# 124
Ралф, някъде назад вече питаха за тази къна. Поразрови.

# 125
Ралф, някъде назад вече питаха за тази къна. Поразрови.
Благодаря за бързия отговор, но и тогава аз попитах. Реших, че може да не е забелязан въпроса тогава, затова отново го побутвам:blush:

# 126
Здравейте.Някои има ли опит със CC Brow Henna.При мен не се получи никакъв резултат.Имам трите нужни продукта за домашна употреба, но без ефект.

# 127
Някой ползвал ли е сухите шампоан и балсам на Морава на къносаната си коса? Сваля ли цвета и като цяло какви са ви впечатленията?

# 128
Здравейте, споделям снимки на косата си, след ползвана къна Cultivator's Deep Chestnut. Около 6 см е новата коса с тази къна, надолу е с Herbul Black в зелената опаковка. Но по дължините беше паднал леко цвета и с новия цвят също го минах два пъти. Мисля че новият цвят е по-добър и не така черен. След някоя и друга година ще е съвсем  естествено черно, дори най-тъмното кафяво бих казала. Така го исках.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 10:06 от littleanglell

# 129
Хубави цвят и снимки! Поздравления Simple Smile

# 130
  • В полите на Пирин планина
Страхотна коса! Цветът е супер!

# 131
Здравейте, споделям снимки на косата си, след ползвана къна Cultivator's Deep Chestnut. Около 6 см е новата коса с тази къна, надолу е с Herbul Black в зелената опаковка. Но по дължините беше паднал леко цвета и с новия цвят също го минах два пъти. Мисля че новият цвят е по-добър и не така черен. След някоя и друга година ще е съвсем  естествено черно, дори най-тъмното кафяво бих казала. Така го исках.

Аз снимки не виждам.

# 132
И аз не виждам. Може да са качени и после изтрити.

# 133
Аз ги видях одеве, вероятно са премахнати. Много ми хареса цвета на новата коса.

# 134
Аз ги видях одеве, вероятно са премахнати. Много ми хареса цвета на новата коса.

След толкова добри отзиви и аз искам да го видя и да попитам някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт