Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 882
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.

По принцип, пробвала съм много неща на косата си и то от малка.
Хубава е, не е изтощена, дълга е, вълниста. Боядисвала съм я във всички "нормални цветове", но избрах да се придържам към естествените си нюанси на кафяво/кестеняво.
Къносвала съм се с Хенна Фокс, много отдавна, с разни прахчета от магазин Зоя, още преди 10-тина години, но нищо не правеха, освен да заздравяват косъма.
Четох ви и реших да пробвам Био Витал - къна, черен цвят, и...потъмни моята, но не стана черна, а и не покри 4-рите ми бели косъма, които се появиха след последното боядисване преди половин година. Не искам да се боядисвам повече, защото боята обезцветява косъма и куп други лоши неща, но не съм доволна от Био Витал - къна. Ползвам техните шампоан и балсам с кокос, и съм много доволна, но натуралната им боя - не е нищо особено.

# 166
Някой да знае фризьор, който боядисва и с къна?

# 167
  • София
И аз съм се чудила това. Не успявам добре сама да се къносам, онзи ден открих доста кичури, които изглежда, че не са виждали оцветяване от доста време. Явно успявам да се справя само с видимите и достъпните части. Но като знам двете фризьорки, при които ходя последната година, с каква неохота говорят за къната, не смея да ги питам.

# 168
Мечтая си и аз да намеря такова място. Ще си занеса къната готова приготвена и затоплена, само да ме намаже друг, че мен ме хваща бяс сама...
От друга страна, разбирам ги и тях защо не им се занимава. С боя човек поседи в салона там половин час и го изпращат, а къната с часове трябва да се държи. И повече цапа, и кърпите боядисва... Да не говорим ако трябва и фризьорът да я приготвя сместа. Моята фризьорка не се изказва лошо за къната, съгласна е че за косата е много хубаво. Но като знам за времето за което става къносването колко други хора би обслужила и ми е ясно че не би се хванала. Сега пък както покрай Ковид и не е желателно да се застояват хора, съвсем никаква надежда.
Решението ми е да мажа на секции и с голяма четка в корените, а ако не съм сигурна дали съм минала - повтарям. Накрая вече с шепи, след като съм минала корените по-старателно и даже масажирам с пръсти леко, все едно че шампоан съм нанесла. И нататък каквото стане вече. Моята коса има цели кичури побелели и те и без това стават с по-ярък цвят от останалото, приемам го за интересен ефект и до там, няма как да стане съвсем равномерно с къна но си го харесвам.

# 169
  • Стара Загора
И аз отзад пропускам, но разликите с моя цеят не са големи и някак се прелива. То и на мен не ми се занимава с плескането , ама няма как . Нормално фризьорите да не искат. Моята направо твърди, че къната горяла повече от боята.

# 170
Много интересно как къната гори Joy

# 171
Не става да я мажа с ръце като балсам. Прекалено е гъста и не става, освен с четка.
Аз успявам, но си омазвам врата и ми става синкав.
В нета намерих
FlaxyHair
Пише, че къносват, но ако някой иска да провери какви са и да каже😁

# 172
Няма фризьори, които да къносват в салон, или поне не съм чувала за такива.
Аз моля някой близък да ме намаже, няма как, тъй като стоя по четири часа.
Та, снощи се намазах с къна, но сложих в сместа свинска мас-валко повече от чаена лъжица. Косата стана прелестна!
Друг път към слагала кокосово масло или зехтин, но сега пробвах с изварена свинска мас и съм доволна.
За дължините си правя отделна смес и там добавям кисело мляко, защото целта ми е да подхраня и леко да освежи нюанса. Много съм доволна.
Да попитам, ползвали ли сте катан? И ако сте-как и какво постигнахте?

# 173
  • В полите на Пирин планина
Казва се катаМ. Simple Smile

Катам от Phitofilos е чист прах, който се получава от листата на дървото Buxus Dioica. Тъмнозеленият прах води до почти черен цвят с виолетови нюанси (за разлика от индиго, което има сини нюанси). Тъй като е чисто натурален продукт, катамът изисква известно време за окисляване. Следователно резултатът може да се забележи само на суха коса след няколко часа.

Добавяла съм малко в смес с къна, касия и амла. Получава се по-мек кестеняв оттенък, отколкото с индигото.

# 174
Здравейте на всички.  Сега открих тази прекрасна тема и изчетох всичко на "един дъх" както се казва 😊
Никога не съм се каносвала,  но много искам да започна.  Сега се боядисвам на 2-3 месеца.  Косата ми не е изтощена,  често й правя домашни маски.  Искам да постигна хубаво кафяво.  Ще прикача и снимка на косата си сега.  Бихте ли ме насочили каква къна да си взема?  Благодаря на всички

# 175
Има ли някой ползвал катам и/или зелени обвивки от орех, за кестеняви нюанси, на тъмна основа. И да попитам, дали двата продукта изсушават. Амла, например ми направи отвратителна косата, като слама...

# 176
  • В полите на Пирин планина
Има ли някой ползвал катам и/или зелени обвивки от орех, за кестеняви нюанси, на тъмна основа. И да попитам, дали двата продукта изсушават. Амла, например ми направи отвратителна косата, като слама...

В старите теми имаше една потребителка dragon8, която показваше много добри резултати с катам. Може да потърсиш нейни постове. Беше с тъмно кестенява коса.

# 177

Ani888, предполагам, че питаш за продуктите на Le Erbe  di Janas? Аз чакам с интерес отзив, ако някой е поръчал ултрастудената  им къна или алкана. Скоро се къносах и изчаквам малко, но със сигурност ще пробвам нещо от тях по-нататък. Обвивките от орех също ме интересуват:)

# 178
Да, Nellira, точно за тях питам. Аз снощи се къносах, то вероятно ще поръчам от сайта на Хенафокс. Следващото ви къносване ще е след 2-3 месеца. Тогава, ще дам отзиви.

# 179

В старите теми имаше една потребителка dragon8, която показваше много добри резултати с катам. Може да потърсиш нейни постове. Беше с тъмно кестенява коса.

Този катам може ли да се добави към кестенявата билковата боя Хенафокс за по-добро покритие на белите коси и подсилване на кафевия цвят в корените? Относно зелените обвивки от орехи - какво точно се има предвид? Аз от младежките си години знам от майка ми, че се ползват за подсилване на кафевияцвят. В момента нямам пресни зелени обвивки, но си варя изсъхнали и пак водата става черна и леко мазна и така си отмивам косата след къпане. На мен не ми я изсушава, мисля, че ми действа добре.

Общи условия

Активация на акаунт