Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 32

• 70 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • София-Младост

# 572
риба която мирише на амоняк при готвене ...означава че е стара..хвърляй да не се натровите

# 573
Днешният обяд е по рецепта на malika$, за която много й благодаря! Получи се супер вкусно и сочно пиле.👌🤩
https://---shoretner923-3kBy4zW

# 574
Натуся, разбира се Simple Smile
Скрит текст:
Това е базовата рецепта, която ползвам обикновено, просто замених захарта с ябълково пюре и мед.
2 яйца, 50гр разтопено масло, 1 1/4 ч. чаша пр. мляко, 3/4 ч. чаша ябълково пюре, 2-3 с. л. мед, 2 ч. чаши брашно, 2 ч. л. бакпулвер, 1 непълна ч. л. сода, 1/2 ч. л. сол, ванилия. Смесвам сухите съставки в купа, отделно разбивам яйцата и към тях прибавям останалите течни съставки. Накрая изсипвам сместа при брашното и разбивам добре да няма бучки. Оставям тестото да почине 15 минути и пека в добре загрят гофретник. Аз не мажа плочите с мазнина, но не пречи и да се  намажат.

# 575
Много вкусна малка пъстърва с пържени картофи и зелена салата

# 576
  • София
Little Pearl, а пюрето готово ли ползваш или сама го правиш?

# 577
  • София
Днес се измързеливих, маслини, купешка майонеза и печени филета, и хляб се пече.Филетата не ми ги одобриха така.И хрупки от вчера.

# 578
Ала-Бала, кексът изглежда изкушаващо, надявах се снимката да е линк с рецепта. Blush
Хапва ми се шоколадов десерт, но май и мен като Тайна ме домързява след работа, нещо нямам вдъхновение...
Тези дни - пълнени картофи и свинска плешка

Паста карбонара с тиквички и пушена скумрия

Хубава вечер ви желая!

# 579

Канестрели ( маслени сладки с варени жълтъци) по рецепта на мила съфорумка ( Mikkey , 🍴👏😘)

"Почти" Руска салата и пилешки хапки

Хубава вечер ! Бъдете здрави !

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 20:10 от denyil

# 580
MEERA,как приготвяш картофите?
От мен салата отгледана от мен

Лазаня

# 581
Peggy Bundy,
Скрит текст:
пека ги до готовност, увити във фолио, полети с малко зехтин и поръсени със сол. Още топли ги разрязвам и издълбавам, а те паряяят, парят Joy, но няма как, стават като гумени иначе.
Та издълбаното намачквам, добавям сол, масло, лъжица - две заквасена сметана (не е задължителна, просто става по-пухкаво с нея. Добавям и плънката, в случая само запържено пушено филе и настърган чедър. Правя често с броколи и чедър, с бекон... каквото се сетя.
Готовата смес връщам в издълбаните картофи, отново поръсвам с чедър и запичам до златисто.

# 582
Крехки, пилешки пържолки върху картофено пюре

Ябълкова баница

# 583
Телешко месо със зеленчуци и сметана

# 584
  • там където има винаги вятър
Пълнени камби, цената на които е...

А това е от дядо/ММ/ за внучката Wink изяден сладко, сладко... чак да не повярваш.

Общи условия

Активация на акаунт