Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 705
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Да, после в София каляските стават тикви, а са купувани на цена за каляски 😬
https://www.mediapool.bg/zavedeniyata-v-sofiya-s-vecheren-chas-d … a-news313836.html

# 451
  • София
Тъкмо щях да напиша - толкова кашлици сме излекували в тая бг мама, срамота е, Миленита! Трябваше първо тук да се допиташ Hug

По същество - температура има ли и/или имал ли е в последните 10 дни? Кашля ли вечер? Хрема?

# 452
  • София
Миленита, а вашия ЛЛ какво казва? Аз откакто е тази ситуация процедирам така: Обаждам се и  "Тъй и тъй, трябва ли да идваме на място?". Ако каже "Идвайте" - опаковам всички хубаво и отиваме. Все пак личните лекари не са в болници. Не би трябвало при тях да е такъв наплив все още или? Дано бързо му минава на детето!

Нотарис, освен министър на здравеопазването и видна Бг мама от темата за Ковид си имаме явно 😂😂😂

# 453
  • София
Еее, хора, не съм залюан хипохондрик - справям се с тази кашлица от 20 и кусур години все пак. Просто сега зарад всичко наоколо параноясах и защото ми се струва, че се влоши за няма и два дни. Геломиртол, чайовете и вит С кат никога нямаха ептен никъв ефект и си викам, че може да не съм права да смятам, че е кат всяка година и да (полу)игнорирам. Ще ходи на лекар сега след работа - да видим ще го върнат ли. И пср ще пусне. Просто си мисля, че при такова нон стоп кашляне си е редно да го преслушат

Лейди, нашият е в поликлиника (България), днес не е той, а друг заместващ. И за таз продължителна кашлица няма как да прецени по релефон според мен. И “детето” е на 22 Simple Smile)) Благодаря за пожеланията иначе! ❤

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 17:32 от Milenita

# 454
  • в страната на чудесата
Миленита, какво каза доктора?

# 455
  • София
Лейка, цун, ве! Каква си мила, благодаря!
Диването прати едно много красноречиво гласово съобщение веднага след напускане на кабинета (слвдобед му бях дала АЦЦ и после веднъж пи добрата стара класика Бронхолетин): “аве, мама, не знам къв е тоя сироп, ама аз, кат влязох в кабинета и се чувствах супер здрав и ми стана мноо тъпо. Едвам насила успях да се изкашлям. Не знам дали ми повярва жената, че последните три дни буквално си изкашлях алвеолите и очите ми се насълзяваха от зор...” 😁😄😆
Одобрила е моето лечение с геломиртол, вит С и сироп. Добавила е авирон и ксизал (и на двама ни геломиртолът ни докарва метален вкус и тежест). В анамнезата единствено - по-грубо вазикуларно дишане, без хрипове. Казала е, че надали е кояид.
За милионен път - благодаря на всички за съпричастността. Явно днешният Хелоуин успя да изгони бацилите от вкъщи, олекна ми. За постоянното Зло (аз), за ужас на мъж ми е ясно, че няма как един празник да го разкара Simple Smile))

# 456
Има надежда. Девойката, като турбо фен на Хелоуин (мани, мани, що празненства съм организирал) донесе цяла купчина лакомства и напълни една голяма купа за раздаване. Викам, бе няма да има деца. Нищо подобно, четири групи са минали с около 25 дечица общо. Много е щастлива, всичко е раздала, даже в запасите бръкнала.

# 457
  • София
70 днес. Срещу над 200 в други години.

# 458
  • София
Лейка, цун, ве! Каква си мила, благодаря!
Диването прати едно много красноречиво гласово съобщение веднага след напускане на кабинета (слвдобед му бях дала АЦЦ и после веднъж пи добрата стара класика Бронхолетин): “аве, мама, не знам къв е тоя сироп, ама аз, кат влязох в кабинета и се чувствах супер здрав и ми стана мноо тъпо. Едвам насила успях да се изкашлям. Не знам дали ми повярва жената, че последните три дни буквално си изкашлях алвеолите и очите ми се насълзяваха от зор...” 😁😄😆
Одобрила е моето лечение с геломиртол, вит С и сироп. Добавила е авирон и ксизал (и на двама ни геломиртолът ни докарва метален вкус и тежест). В анамнезата единствено - по-грубо вазикуларно дишане, без хрипове. Казала е, че надали е кояид.
За милионен път - благодаря на всички за съпричастността. Явно днешният Хелоуин успя да изгони бацилите от вкъщи, олекна ми. За постоянното Зло (аз), за ужас на мъж ми е ясно, че няма как един празник да го разкара Simple Smile))
Миленита, като каза ксизал и геломиртол, ме върна в детскоградинската тема за болестите, където с Дъждец бяхме редовни клиенти Simple Smile. Нека си откашля секрета хубаво младият човек. Аз бих прескочила само авирона от предписания списък с лекарства. За ксизала +1 Hands Plus1

А по хелоуинската тема - толкова съм захаросана в момента, че чак ми се пие бира (от най-горчивите).

# 459
  • София
Ха, Лейка, много правилно си се насочила. Аз още вчера, барабар с бонбоните за децата, купих и горчива бира за мен Joy

А ти защо не харесваш Авирона? Аз гледах, че съдържа спирулина и от сорта. Общо взето нищо кой знае какво. Струва ми се, че е от типа "Ако не помогне, няма да навреди" + малко плацебо. Е, там със 17-18 лв. си назад, ако няма полза, но то само това да е.

# 460
  • в страната на чудесата
Аааа Лейди, Аш е с бирата.
Аз пия вино, ама чакам поне да стане обяд Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз мисля, че имунистимуланти при симптоматичен ковид са грешка, усложненията са от напрегнатата имунна система. Въобще там баланс е труден и по-добре да не се пипа. От друга страна въпросният и без това не работи Simple Smile Simple Smile

Ние отиваме на Черноризец - всеки ще е само със своите съученици

# 461
  • София
А ти защо не харесваш Авирона?
Оох, защото не харесвам имуностимулантите при здрави хора, които могат да доведат до проблем при едно евентуално разболяване и т.н. - Лейка го е обяснила по-добре от мен Grin.
Скрит текст:
По-добре спокоен и достатъчен сън, почивка, хубава храна и щастие, отколкото да висим по аптеките и да даваме пари за водорасли, котешки нокти и говежда коластра (произведена в Канада). А в случая, детето (опс, младежът) вече е с грубо дишане, дали са му ксизал .. т.е. заболяването не е в начална фаза, та дай да го пресечем. Авирон се изписва много често от ЛЛ - сякаш са ги зарибили за този медикамент (или добавка, или там каквото е).  

Лейка, успех на Черноризеца!

# 462
  • София
Ох, извинявайте, че ви обърках, не чета явно добре, много ми е рано Joy

Не знаех, че Авиронът се води имуностимулатор. Благодаря. Моите деца по принцип трябва да избягват такива заради алергии.

Успех на ЧХ. Ние се записахме онлайн.

# 463
Какво се записахте, като той свърши преди час😀😀😃

# 464
Ама можеше и онлайн ли да се прави състезанието?

Геломиртолът е много тачен вкъщи. УНГ ни е казвал за синузита да не капем капки, а директно да почваме геломиртол.

Общи условия

Активация на акаунт