Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 30

• 33 186
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
А ето тук значението на някои от най-разпространените имена в България: https://ucha.se/motiviramse/znachenie-na-niakoi-ot-nai-razprostranenite-imena/.

# 541
Лепойчо. Мъж около 70-те.

# 542
Евтика - баба на бая годинки.

# 543
И аз познавам Евтика. Запознахме се през 97-ма година в една ортопедична болница. Каза, че името й е гръцко. Видях, че означава "щастлива". Има и християнска светица с името Евтихия.

# 544
Евстати. Твърди, че името му е българско, но мисля единодушно ще се съгласим всички тук, че е с гръцки корен. От фейсбук, докато сме на вълна плодове - Ябълка.

# 545
Сега изнамерете и някоя Круша Simple Smile, че да напълним кошницата с плодови имена. Аз познавам само Малина, а тези Вишни, Ягоди, Къпини и Ябълки само от тук, темата, или от нета зная.

# 546
  • Countryside
А аз познавам Малин и Ягода. Други плодове и зеленчуци не познавам Joy

# 547
Името Ягода очевидно се е срещало навремето. Има и народна песен: "Омиле ми, Ягодо"...

# 548
  • Най-красивата страна
Понеже споменахте плодови имена-Лимона,ка

На мен Малина ми харесва.

# 549
Приятелят ми имаше клиент Портокал Портокалов, който се оказа известен ром в Сливен. Има статии за него. През 50-те години дядо му внасял портокали от Турция и затова казвали на рода му Портокалчетата. 🙂

# 550
Готина темичка Simple Smile

Аз съм запомнила няколко имена, на хора, които съм срещала и са ми се сторили необичайни:

Фелиция
Мимоза
Кети
Неделя

# 551
  • София
Портокал Портокалов е известен случай за търсачите на странни имена, благодаря, че разгада мистерията!
Сетих се за Гуци Гуцев - от род на свинари, във вестник съм го чела преди години.

# 552
  • В градината...
Малин съм срещала при помаците, преди да си сложат турските имена.

# 553
  • Габрово
Ихтиян
Кремистиян
Мариел
все млади мъже 25-26 годишни

# 554
Палмена - доцентка по биохимия в медицинския факултет на СУ.

Покрай нея, открих и жена с име Палма.

Общи условия

Активация на акаунт