Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 30

• 33 142
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Кин - над 50-годишен, от Фб
Кин Стоянов е син на Радой Ралин
Кин е абревиатура за комунистически интернационал. В СССР имаше много такива имена.

# 616
Като стана дума за руски имена, много модерно през комунизма, 60-70-80те години, е било и Юри. На мен сега ми звучи необичайно и странно за нашите ширини, въпреки че всеки знае Юри(й) Гагарин. Познавам един Юри на 39-40ь

# 617
  • Германия
Като каза за Юри се серих за сина на една позната, мисля е на около 14г. Германци са, тя каза че го в кръстила на Юрий Гагарин, името много ѝ харесвало... та, хора всякакви

# 618
Юрий си е съвсем обичайно руско име. Среща се и в други славянски държави. Това име, както и Егор, са руски форми на името Георги. В Русия се среща и официалната форма Георгий.

# 619
  • пустинен пъпеш
Плумелина от новините по Нова тв

# 620
  • Пловдив
Плумка имам позната, 55 годишна.

# 621
  • пустинен пъпеш
Според отговор в ,,Последният печели" по БНТ името Юрий произлизало от Георги

# 622
Е, ако е КИН съкращението, което споменахте по-горе, това е меко казано гавра със собственото ти дете. Според мен е нещо друго. Все пак, Радой Ралин е хуморист, вероятно има друг замисъл. Надявам се. Че иначе, хумор, хумор, ама детето Кин, нали.

# 623
  • ...живея на последния етаж...
Все пак женското име Кина ( Кинче ) е било доста разпространено миналия век.Имам и роднини, и познати Кина. Повечето отдавна не са сред нас. Дълбоко се съмнявам точно Радой Ралин да си кръсти детето на комунистическия интернационал.

# 624
Анче (жена на 65+).

# 625
  • София
Името Кин го намерих като мъжко шотландско име. Значение "от върха на скалата".
В Япония е женско и съответства на нашата Златка. Означава "злато".

# 626
Преди месеци тук в темата имаше постната статия/линк за тези абревиатурни имена, свързани с комунизма

# 627
  • ...живея на последния етаж...
Ей сега прочетох, че майката на Радой Ралин се е казвала Кина. Традиционалист е бил човекът, кръстил е детето на бабата.

# 628
  • В градината...
Има колега Юрий /на 50/. И аз днес научих от предаването, че идва от Георги.
Имам познат Юлий.

# 629
Преди няколко дни прочетох, че внучката на Силвена Роу се казва Иззела. Това име ми звучи ужасно на български - като минало време на глагола "изземвам". След като детето има и български корени, защо не са се замислили как звучи името му на български?...

И едно име, което чух от новините: Жорка - жена.

Общи условия

Активация на акаунт