Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 30

• 33 139
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Преди няколко дни прочетох, че внучката на Силвена Роу се казва Иззела. Това име ми звучи ужасно на български - като минало време на глагола "изземвам". След като детето има и български корени, защо не са се замислили как звучи името му на български?...

И едно име, което чух от новините: Жорка - жена.

Това със съобразяването на корените става сложно при смесените бракове. В тоя случай от страна на сем. Роу има има три линии, ако толкова има и откъм сватовете, подходящо име трудно ще се намери.

Първолета, Елмира, Порфирий, Календер (бях го чувала само като фамилия на някаква репортер/ка)

# 631
Може да се намери име, което да е приемливо и за Англия, и за България. Има много такива имена.

Относно имената от Вашия списък - Порфирий е името на християнски светец, а Първолета означава "момиче, родено в първата година от брака на родителите си".

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 00:33 от Radilena

# 632
  • Варна
Може да се намери име, което да е приемливо и за Англия, и за България. Има много такива имена.

Относно имената от Вашия списък - Порфирий е името на християнски светец, а Първолета означава "момиче, родено в първата година от брака на родителите си".

Благодаря, значенията на имената са ми познати - просто звучат необичайно към днешна дата.
А имена подходящи в две страни могат да се намерят. Мисля ставаше дума за корените. Не знам за съпругът й, но Силвена Роу е с български и турски корени, така че само оттук има повечко за съобразяване. Ако и от страна на снахата има смесен брак, вече става по-сложно.

# 633
Ваная
Велия
Фанита
Илая-момиче
Канна
Карина-Валентина
Ема-Мария
Йоан-Възкресен
Килиан Бошков
Малки деца от фотоконкурс за списание

# 634
Ерослав, млад мъж.

# 635
  • някъде по морето
Ваная
Велия
Фанита
Илая-момиче
Канна
Карина-Валентина
Ема-Мария
Йоан-Възкресен
Килиан Бошков
Малки деца от фотоконкурс за списание
Все повече се учудвам на въображението на някои родители...
А имената Първолета и Елмира бяха много разпространени по мое време...(отдавна)Blush

# 636
  • Най-красивата страна
Канна е от Библията.
Елмира -древно немско име и означава,,всеизвестна,,.
но според мен в случая е някаква комбинация от имената на баби и дядовци.
Велия е славянско и означава ,,искана,желана,,.

# 637
  • ...живея на последния етаж...
За мен, човек на 50+ години , много от цитираните тук имена изобщо не са странни и невероятни. Но явно при по-младите не е така.
Обаче Бетани-Джордан Кочева ми дойде в повече. От един списък с ученици.

# 638
Кина знам че е съкратено от Калина.

Юрий наистина е производно на Георги.
Линк от уики
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9
В кюпа е и Егор.

# 639
Милиан, детенце.

# 640
Цанина, млада жена 😬

# 641
Жана-Кристия от училищен списък, гимназистка.

# 642
Василиан

# 643
Воспира - от един некролог...жена, исках да видя годините, но мъжо ме сбута, че гледам по некролозите. На разходка сме в едно пазарджишко село.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 13:36 от _di_di_

# 644
Виж за Шмилю идея нямам, но пък имахме 3 клиенти с такова име.

Милю е краткото на Михаил. Шмилю може да е на галенко.

Бетани е град до Израел. Ако има еврейски корени момичето, защо не. Днес случайно срещах един познат - Бенямин. Ми, евреин е човекът. Никога ме ми е било странно името му..

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 23:12 от Елфичка

Общи условия

Активация на акаунт