Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще съм кума на бременна булка

 • 2 226
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 352
Момичета,моя близка приятелка ме покани да съм кума ще подписват само защото е в 7 месец..Може ли идеи за подарък?Като се има в предвид,че е и бременна.Искаше ми се почивка,но не е подходящо,масаж за двамата също.Искаше ми се нещо освен пари.Също така,колко според вас е нормално като сума?ще сме 15-20 човека
приемам всякакви идеи Heart

# 1
 • Мнения: X
Абе, в тези времена с вируси и глупости, най-добре парички. Щом и бебе чакат... Не знаем какво следва - може да уволнят мъжът ѝ (примерно, недай Боже) след 3 месеца и да имат нужда от пари. Масажи и глезотии, може по всяко време да си закупят, след като всичко се нормализира.

# 2
 • Мнения: 1 792
Почивка изобщо не е подходящо при тази ситуация с вируса.С всеки изминал ден има нови ограничения.Не се знае изобщо,дали би могла да се състои.Най-добре пари и може би нещо за спомен.

# 3
 • Мнения: 15 755
Основното пари. А за спомен нещо символично:# 4
 • Мнения: 2 653
Най- добре парички.

# 5
 • Мнения: 577
Подарете спешно здрав разум на младоженката. Ако толкова искат сега да подписват, да го подпишат с кумовете и родителите и дотам. 15-20 човека, включително бременна булка е тъпотия и голям риск имайки предвид колко хора са болни. А е абсолютно егоистично да се излагат роднини и близки приятели, които сигурно ще дойдат по задължение и ще ги е страх.

Догодина да си празнуват на воля и с 100-200 човека.

По темата- подарете символичен спомен- албум, ваучер за фотосесия с бебчето.

# 6
 • София
 • Мнения: 15 792
То догодина може и по-зле да е. Аз също съм против такива събирания в момента,но акъл не бих давала.  Иначе и аз съм за пари.

# 7
 • Мнения: 1 579
Щом ще сте кума, явно сте близки и знаете какво би зарадвало булката.  Парите са универсален подарък. Но ако държите още нещо то може да е свързано с интересите или професиите на младоженците. Решете първо дали искате нещо за спомен материално или нещо за спомен като емоция. Бюджета е важен също. Дали да е сериозен или шегаджийски подарък. Имате ли суеверия .....като например не се подаря това, защото един какво си. Може да гравирате хубави писалки за двамата с датата на сватбата. Може да им подарите монета( има пример в коментарите), живо растение- някакво добре оформено Дърво на живота например или бонсай. Може да се договорите да вземете чашите, а те да си ги изберат. Може да поръчате изработка на шарж, колаж, картина свързани с живота им преди подписите. Но тук идва момента дали има място в жилище им. Те харесват ли такъв тип изкуство...
На нашата сватба получихме две картини. Въпреки че това е последното нещо,което бих подарила или купила за себе си, съобразено с мястото, с което разполагаме у дома,се оказаха едни от най-любимите ми предмети. Едната картина е истинско произведение на изкуството( закупена от класически художник, който излага картини в галерия)...другата е съвременно тип улично изкуство,но пък е от художник, на който ММ имаше картина у дома още преди това. Няма ден, в който да не гледам и двете картини в да се усмихвам и да си спомням за сватбата и за хората подарили ми картините. Може да им подарите музикален поздрав като наемете някой за деня на подписването или за заведението( ако ще празнувате с тези 15-20 души).Има фрийланс изпълнители на саксофон, цигулка, певци.... Може да наемете художник,който да рисува динамично картини ( май така се казва) и да им направи една малка картина от самото събитие. Може и по-баналните неща, кошница с разни екзотично плодове и шоколади ( алкохола предвид бремеността отпада). За масажите има такива и за бременни, но дали там биха предложили двоен масаж ще питате на място. Може фотоалбум с подбрани снимки пак от преди сватбата или ваучер за такова от сватбата ако има фотограф. Може и книга специално изработен з за тях. Има автори, които пишат и оформят рвзказаи + картинки по зададена тема(измислена или реална от живота) , като главните герои може да са младоженците. Може да е предложат много неща като идеи.....

# 8
 • Мнения: 352
Благодаря,момичета..реших,да не и подарявам нещо,което е свързано със срещи с хора.За да си я пазим.Спрях се на техен портрет върху дърво и парички.Исках да и остане нещо за спомен. : )
Благодаря за идеите

# 9
 • Мнения: 149
https://www.reia.bg/mama/bremennost/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html според мен е добър вариант за подарък

# 10
 • София
 • Мнения: 15 792
Това е хубав подарък за бременна, но по мое мнение е хубаво подаръкът за сватбата да е нещо лично за булката/младоженците, а не да е свързано с бебчето. Мое мнение, разбира се.

# 11
 • Мнения: 539
Подарете спешно здрав разум на младоженката. Ако толкова искат сега да подписват, да го подпишат с кумовете и родителите и дотам. 15-20 човека, включително бременна булка е тъпотия и голям риск имайки предвид колко хора са болни. А е абсолютно егоистично да се излагат роднини и близки приятели, които сигурно ще дойдат по задължение и ще ги е страх.

Догодина да си празнуват на воля и с 100-200 човека.

По темата- подарете символичен спомен- албум, ваучер за фотосесия с бебчето.

Ако кумата ми тръгне да ми казва кога и как да се женя, много бързо ще я сменя с друга.

И съм съгласна с предишно мнение, че не трябва да е авързано с бебето. Не я разглеждай като БРЕМЕННА булка, а просто като булка. За бебчето може да подариш друго като се роди.
Пари винаги е най-добре + нещо мъничко. Напоследък гледам персонализирани коледни топки за елха, катинарче с имената и датата (да си го закачат на някое хубаво място), ръчно бродирана картичка... Ей такква лични неща, които да останат за спомен.

# 12
 • Мнения: 577
Всяка една добра приятелка или респективно кума би ти вляла веднага ум в главата, като вижда, че правиш грешка. Аз такива приятелки имам и съм им благодарна!

Да се организира сватба по това време си е вече направо престъпление. Такива въпроси да дискутираме в момента е безумно.

# 13
 • Мнения: 539
Така е, безумно е. Най-малкото защото не е наша работа кой как и какво празнува. Не е работа на кумата, не е работа на гостите, не е работа на родителите.

# 14
 • Мнения: 1 792
Ibsena,ти в качеството си на каква ще даваш акъл,че и ще държиш тон чак?
Всеки има право да прави каквото пожелае.
Ти не си никоя,че да диктуваш живота на хората.Отговаряш единствено за себе си!Като си решила,затваряй се у Вас и чакай да отмине пандемията.Такива дето много сте против събиранията,обаче сте първи на опашките в Кауфланд и Била и дебнете промоциите.Айде малко се осъзнай и си гледай в твоята паничка.

Общи условия

Активация на акаунт