ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 994
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Някъде в Европа...
Днес и аз дръпнах по телефона една лекция за самосъзнанието на синковеца - как ще е сам по цял ден; аз не мога да следя учил ли е, не е ли; от него зависи да е дисциплиниран; сам вижда, че учителите вече не ги "дондуркат" да учат, че не се интересуват и не следят развитието им по даден предмет и ако той сам не търси, не учи допълнително и не бъде съвестен, ще закъса с това ДО...Уж каза, че ме е чул и го знаел това, ама веднага ми заговори за колелото 🤣
Указанията им за утре са: по скайп, по вайбър, гугъл, месинджър - където се намерели 😵...Класната отказвала група на класа.. Родителите едва ли ще се организираме...Ел.дневник е в процес на разработка...Цветно, много цветно....Чак ми е безразлично вече - то да се ядосвам - файда йок (леле, как ми се ходи в Истанбул 😀)...
Стаи и компютри за всеки имаме..
Контакти няма да му липсват - ще е навън с колелото и байкърите, няколко са от класа му..Нямало да заминава за Южна България щом ще можел да излиза и тук...
Здравей ДО!
Велосъстезанието в неделя си остава...

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 16:04 от AIR

# 271
  • София
Указанията им за утре са: по скайп, по вайбър, гугъл, месинджър - където се намерели
В предишното училище ДО мина така. Децата поне се ориентират добре в подобна неразбория, обаче крайният резултат е хаос и голямо изнервяне.
Текущо гимназията е в някакво партньорство с Гугъл, та май всичко ще върви в Гугъл мийт. Ще видим, рано е да се каже.
Обаче се питам - ама нали цяло лято имаше? Нали и без това всички ученици имат профили в Тиймс? Защо учители и директори масово отново се оказват необучени и неподготвени?

# 272
  • Велико Търново
Ани, състезанието е важно!Успех на Ради!

# 273
  • Някъде в Европа...
Ани, състезанието е важно!Успех на Ради!
Сис, не може да си представиш колко си права..Кой ти мисли за училището 🤣🤣 Уикендът му мина в търсене по магазините на някакъв специален болт за колелото, та и в един момент бях тръгнала да разпитвам за стругар да го изработва, че този, който намери, се огъна, но, слава богу, купи читав уж после...Откъде - не знам 😁
Ред, гадно е така, особено когато имаме базата за сравнение от старото му училище с перфектната и бърза организация и информирането за всичко на родителите...

# 274
  • София
За 18-то току що обявиха, че и 5 и 6 клас преминават на ДО, но за тях до края на другата седмица ... засега.

# 275
Младежът си организира нещата и без моя намеса.
Като се прибра го питах как ще е организирано ДО от утре. Той каза, че не е ясно дали ще минават на ДО, но още от началото на учебната година си имали създадена вътрешна комуникация в училището, имат създадени мейли и места, където учителите така или иначе им качват допълнителна информация и учебни материали. Пък аз се рових днес залудо да му търся профила в Тиймс...

# 276
  • Велико Търново
Аз приключих с мърморенето и следенето дали, как и кога е учила.Сама си избра къде да учи, писала съм, че останах с отворена уста като разбрах, че е записала биология и химия.Със спестените пари ще плати втория срок, а аз съм казала, че успех под 5.30 директно я праща в някаква паралелка за "Съдебна администрация" и да се моли баща й поне едно рамо като завърши да й удари за работа в някой съд./той и това няма да направи де/.Ама като я гледам как не обича да е последна, ще учи.

# 277
  • у дома...
То организация и при нас има, ама нищо не са казали на децата коя смяна ще са. Още не било сигурно това с ДО-то. Сега нова заповед ли да чакаме довечера?

# 278
  • София
Тези трябва да ми мислят за тотални идиоти ако сменят заповедите си ден за ден. Абсолютна управленска немощ!

# 279
  • Някъде в Европа...
Сис, щастливка си щом със спестени пари Божи ще си плаща училището...Ради спестява за купчина желязо, цел - почти 2500 евро..😵😵😵...Ще умра сигурно ако си купи колело за тези пари и се моля да не ги спести...

# 280
Още не било сигурно това с ДО-то. Сега нова заповед ли да чакаме довечера?
Наистина ли? Joy
Дано да не стане това ДО, ще съм щастлива. Но извън това не мога да се начудя на тяхната управленска немощ и дебилизъм, наистина. Dizzy Face

Според мен вчера МЗ изненада в гръб МОН и сега не могат да се разберат и нямат готовност да почнат от утре.
Аз ако бях на Вълчев, щях да заплаша с оставка или директно да я хвърля.
Не може да излиза по ТВ, да подготвя и говори едно и вечерта паниката Ангелов да хвърли една заповед в пространството и ..... оправяйте се.
Смях и потрес.

Отделно от това занималните и школите и те са скочили, че искат обезщетения и спират да плащат данъци, ако не получат помощи

А в Германия правят мек локдаун, но училищата си не ги затварят. Ето това е наистина да имаш правилни приоритети.

# 281
Моето се обади да се похвали, че имал 4.80  и нещо Sweat Smile на теста по комбинаторика, което било втори най-добър резултат в класа. С уточнението да не очаквам повече от 4 на вектори, защото е отсъствал миналата седмица, а и втората задача, която носела най-много точки, му била грешна.
За първи път ми се обажда в учебно време да ми се похвали за оценка. Явно е решил, че много драматично я преживявам тази математика.

# 282
  • София
Браво на Иво, Аманда!

# 283
  • София
Браво на Иво.ДОбре че е той да споделя по теми, за които мойта щерка мълчи.Ама като я попитам и става- шах:smirk: Писа ми че имал.а 6 по френски,ама за математиката и дума не обелва.Явно  разчита да не се сетя.....
В сайта на училището си има известие за обучението, което след от утре.Има данни за  платформата на училището и дори има задания  насрочени(  ентусиазираната учителка по български език и запълнила програмата на съседните паралелки.За щастие ние утре нямаме при нея)

# 284
Аааааа не, Вълчев да не дава никаква оставка! Представяте ли си някой като Стаматов, Фандъкова или синеочка да беше министър сега?!? Не, не,не.
Ред, утре ще представят иновациите, следи ги нещата, моля те!

Общи условия

Активация на акаунт