ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 980
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Младежът си организира нещата и без моя намеса.
Като се прибра го питах как ще е организирано ДО от утре. Той каза, че не е ясно дали ще минават на ДО, но още от началото на учебната година си имали създадена вътрешна комуникация в училището, имат създадени мейли и места, където учителите така или иначе им качват допълнителна информация и учебни материали. Пък аз се рових днес залудо да му търся профила в Тиймс...
Шмърциплянку, твоя младеж има ли яснота, къде е срещата за първия час Simple Smile
Ако знае, моля прати на лични !
Моя не е разбрал какъв е линка Simple Smile
Пратих ти инфо на лично съобщение. Simple Smile

# 332

Моя не е разбрал какъв е линка Simple Smile
  Аааа, я го остави да се оправя! От заранта съм се разписала имейли да се добера до акаунта му за Тиймс ,създаден от МОН, за чието съществуване дори не подозирахме, и това ще е от мен🤗
Аааа, парен от каша, айрян духа Simple Smile
Пролетта отървахме една седмица. После няма наваксване. Голяма каша беше. В Школо, в Зуум, във Вайбър, с неговите акаунти, с мойте акаунти. Ако не беше тъжно, можеше да е смешно Simple Smile

# 333
  • София
Добре, класната все пак пусна съобщение за ДО до родителите, като уточни, че децата са информирани (те просто трябва да влязат в облака, който си ползват по принцип).
Но разбира се светкавично се появи родител, който успя да благодари за информацията. Да видим дали ще има още. 😁

# 334
  • София
Amanda,разнищих случката.И аз се посмях.В даскалицата е проблема Simple Smile Не се коси.И ти да беше там щеше да се забавляваш.
Оценките по математика доколкото разбрах са от миналата седмица .Моята имала 4.40 Не знаех че е толкова много.Ще я поздравя.
И да допълня-за пръв път отказа да иде на любимите танци след училище.Разстроена е от раздялата с класа.Имало е и сълзи.И на мен ми е тъжно...

# 335
  • София
Еййй за първи път от началото на учебната година съм спокойна. Няма да търсим устройство, няма да има стрес от ново положение, всичко ще си върви по мед и масло, само дето набора може да се излегне на дивана докато има час!
 Пък утре чакам с интерес да гледам презентацията на училището, после ще преценя дали да се пъча, че детето учи в "първото Google референтно училище в столицата" и второто в Югоизточна Европа.
 Ох, споделих, похвали се! Утре ще е голям ден 🙂
 П. П. Авторът се самоиронизира 😀

# 336
  • София
Добро утро! Ние получихме съобщение от класния и там има линк за включване. Часовете са по 40 минути, по разписание, втора смяна. Тъжно ми е.
Поне малката все още е присъствено.

# 337
  • София
Добро утро.
От вчера ми се е завъртяла една мисъл в главата. Тръгна от новините за новите крути мерки в Германия и във Франция, където обаче НЕ затварят училищата. Знаем, че у нас управляващите много обичат да преписват от Европа, да се възползваме.
Та как гледате на идеята да вземем да подготвим пак едно писмо, което да пуснем до премиер, президент, МОН, МЗ.
То трябва да бъде преди всичко заявка, че не сме съгласни с безкрайно дълго ДО. Някъде към 10-ти би следвало да го пуснем, много внимателно изпипано, като междувременно следим какво се случва в другите държави (ако и там масово затворят училища, няма да е добре за каузата де). Защото ако просто си мълчим, няма да си помогнем по никакъв начин.

# 338
Добро утро! Нашите са в Тиймс. Английски днес през Зуум ще имат. В момента от 7.30 имат бел, но моята си е болна и й казах днес да пропусне. Ако се чувства добре може по английски да се включи. Класният не се е обаждал да ни информира за нищо. Отсъстваме от понеделник. И в Школо нищо не е писал. Учителките по английски и бел, музика и рисуване пратиха кодове за Тиймс. Рисуване чак втория срок ще имат обаче. И по физическо класният е пратил. Математика и философия йок!
Май сме принцеси и двете. Всички симптоми изпълнихме, поне аз. Ще си стоим под карантина. Няма да ходя да вися по опашки и да си плащам тестовете. И мъжът ми няма да ходи на работа до края на седмицата. Той и синът ми са ок. 12-токласникът не мога да го затворя вкъщи, но и без това си е бил в контакт с приятелите досега.
Пазете се!

# 339
Добро утро.
Наборката е тъжна от ДО-то и завижда на брат си, че е присъствено /засега/.
Кодовете за часовете в тиймс къде се въвеждат?

# 340
  • София
Добро утро!
Нашето ДО започва с новината, че титулярният преподавател напуска, споделила е с децата. От Понеделник се очаква да са с друг, даже не знаем дали е заместващ или постоянен....и как ще се случат нещата с учител, който не познаваш на живо...не знам. Родителите са шокирани, нормално, директорката била шокирана, все нормални неща, живота е шарен....обаче напоследък все е за сметка на децата....хубаво поне, че оставиха спорта...
Самото ДО и при двете ученички е добре организирано. Лаптопи имаме, нямаме 2 бюра, ще се редуват по график, някак се напасваме с татко хоум офис, аз и едногодишното по майчинство и двете ученички с ДО. Да е жив и здрав кетъринга от офиса на тати и детската кухня, че на миналото ИП си кръстих електроуредите с човешки имена....
Остава и куче да си вземем, джербилите горките не издържаха....
На всички болни, бързо оздравяване!

# 341
  • София
Добро утро! Моят днес е от 9ч, цял ден имат АЕ при класната. Вчера е правила списък кой няма профил в Тиймс и чакаме развитие. Като се чухме онзи ден с нея, каза че доста колеги се оплаквали от проблеми с него и затова тя ползва Зуум. За другите предмети още нищо не знам. Официално и от нея няма съобщение към родителите, имат вайбър група на класа и там ще им праща кодове и т.н.
Бети, както и други болнички - бързо да оздравявате! Доста хора не се изследват по разбираеми причини и реално броят е много по-голям. Но има и други вируси в момента, така че кашата е пълна. За Франция чух днес, че ще могат да ходят само на работа и на лекар и нещо за попълване на декларации говореха. Така че явно затягат положението на много места.

# 342
  • София
Нашите си подкараха от днес. Предвид, че още при предното дистанционно бяха готови от ден едно, нямам притеснения за организацията на самото дистанционно. Ще видим с езика как им се получава, но определено усещам напредъка на младежа. За месец и малко започна да си навлиза в езика.
Но си припомних набързо една от причиите да не го харесвам дистанционното - още сутринта се сдърпахме многократно. Друго си е по половин ден да си почиваме един от друг Smile . Ама това е положението.
Съгласна съм за писмото - но би било добре да е подплатено с някакви препратки към медицински статии и изследвания, ако има подобни, показващи ниската заболеваемост сред учениците и това, че тези, които карат по-безсимптомно, не са толкова заразни да речем и практиката в други европейски страни. Отделно хората са доста настръхнали и съществува огромният риск доста агресия да се стовари от всички посоки върху нас.
То дори и тук сме на разнопосочни мнения, макар и да преобладава неподкрепата за дистанционното.

# 343
  • София
Бети, пожелавам всичко да мине бързо и неусетно. Както и на всички други болни.Flowers Four Leaf Clover

Моят син се оказва контактен от втори ред по две направления от вчера. Обръчът се затяга ...
Втора смяна е, ще си карат по програма, 40 минутни часове.

# 344
Добро утро! Coffee
Пия си сутрешното кафе в компанията на син на ДО... Дребното си отиде присъствено, докато и тях не ги изритат, после ще си пия кафето в компанията на двама на ДО... Но такъв е животът, като стълба на кокошарник - къс и осран.
Но да гледаме по-ведро на нещата. Ако ние не си оправим положението, няма кой друг Simple Smile
Скрит текст:

Болните бързо да оздравяват!
Доста хора не се изследват по разбираеми причини и реално броят е много по-голям. Но има и други вируси в момента, така че кашата е пълна.
Това даже се правя, че съществува в някаква друга реалност... Иначе ще трябва да увелича дозата на горното кафе. Stuck Out Tongue Winking Eye

Освен да си пожелаем някакво чудо да стане и скоро всичко да и дойде на мястото, не виждам на какво друго можем да се надяваме...

Общи условия

Активация на акаунт