ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Не е точно така. Има много смислени НПО. Едни от най- тежките социални услуги се изпълняват от тях. Хора с тежки увреждания, жертви на трафик, на домашно насилие често се обгрижват единствено от НПО.

# 631
  • София
На мене ми се струва, че казах същото.

# 632
Съжалявам, сега видях продължението:) Прочела съм само първата част:grinning:
Смятам, че се води незаслужена кампания срещу НПО.

# 633
  • София
Има някаква част от тези организации, не знам каква е като процент, които тръгват с хубава кауза и след известно време всичко се оказва изкривено, а основната цел - подменена.
Размислите ми бяха провокирани от анкетата на Асоциация родители. В първи и в пети клас получихме страхотни книжки за това какво ни очаква покрай съответния нов период в живота на децата ни и в нашия.
А последните им включвания представляват нещо съвършено различно, акции с немалка доза манипулация. Това имах предвид.
Аз например съм голям фен на Четири лапи и на Дивите животни. Последните специално са една шепа хора, които искрено вярвам, че работят за каузата си от сърце. И ето сега, понеже СО от години ги лъже, че ще им осигури терен за спасителен център, те се принудиха да започнат да търсят финансиране сами. Стартирали са някакви мероприятия с курсове по готвене, чак ми е неприятно да ги гледам в нетипичната роля на рекламни лица. Дано да не се изгубят по пътя си.

# 634
  • sofia
Мен в школо не ме анкетират, но се чудя на какво основание асоция и институт(?) притесняват родителите през Школо, които
са се регистрирали в платформата със съвсем друга цел? Малко ми е като циганчетата , дето звънят по вратите за Коледа☺️

# 635
  • София
Циганчетата, дето звънят по Коледа искат левче или бонбон. Дечица.❤️
Ама виж асоциацията и институтът са наистина за бой!

# 636
  • София

Е, страшно йезуитска и манипулативна анкета! "Кои са основните приоритети: Осигуряване на качествено образование или Опазване здравето на учителите." Едно под друго са ги сложили. Чак обидно за интелекта на анкетираните.

# 637
И избираш само 2! Не може повече - сега очаквам да кажат, как хората не са избрали здравето на учителите

# 638
  • София
Няма нищо по-лесно от това да се спекулира с понятия като "здраве", "живот", "деца", "религия".

# 639
Здравейте,
Имам следния казус. Синът ми има двойка на раздел по математика. Учителката  дава възможност за поправка след два дена и логично има втора двойка, която също е вписана в дневника. Това справедливо ли е?

# 640
  • Между гори и планини
Според мен е справедливо щом не се е справил. Поне му е дала шанс за поправка.

# 641
Hrrisss,
За съжаление никъде в Закона за образованието не е дефинирано ясно кое е справедливо и кое не.
Учителят има право да нанесе оценка по негово осмотрение. От тест, поправка, проект, устно изпитване или участие в час.
Хубаво е, че е дал възможност за поправка на оценката.
По-скоро търсете причина защо след първа двойка и два дни за подготовка следва още една слаба оценка.

[quote author=hrrisss link=topic=1263794.msg41651883#msg41651883 date=1604089344]
Здравейте,
Имам следния казус. Синът ми има двойка на раздел по математика. Учителката  дава възможност за поправка след два дена и логично има втора двойка, която също е вписана в дневника. Това справедливо ли е?
[/quote]

# 642
  • София
Едва в началото на учебната година сме, взетият до момента материал не е много.
При получаване на двойка следва човек малко да се стресне и за два дни учене поне четворка може да се изкара. При условие, че дадените задачи са с нормално ниво на трудност.

# 643
Двата дена не е спирал да решава, свидетел съм. Не ги разбира и това е. Аз също не ги разбирам, не можах да му помогна. Че ще се стресне е ясно, учи в добро училище. Въпросът ми е съвсем друг: поправката е шанс да си повдигне оценката , да остане същата или недай си Боже да падне,  а не повод за нова оценка и то същата. Освен това, половината клас са правили поправка, някой друг също трябва да се стресне.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 08:37 от Анонимен

# 644
  • гр.София
За анкетата.Аз все пак я попълних,като на част от въпросите писах Друго и разписвах. Остава и да си направят труд да прочетат.

Общи условия

Активация на акаунт