Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 28

• 39 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
The Last Man on Earth

# 436
Community и The Ranch.

# 437
Аз имам много недогледани сериали, но в момента съм се спряла на HBO Chernobyl сериала е от 2019 и е голям хит на мен лично ми допада и ми е интересен. Гледам го на английски с английски субтитри без проблем въпреки че някой руски думи ме объркват.За тези които не знаят руски(като мен) май не е проблем, защото аудиото си е на английски. Други сериали които гледам са The Good Doctor и The Umbrella academy някой ги гледам от moviesjoy а другите от нетфликс.

# 438
  • Бургас
По ваша препоръка изгледах The Queen's Gambit. Възхитена съм. Отдавна не бях гледала толкова добре изпипан сериал и откъм сценарий, и откъм режисура. Буквално всяка минута е изпипана. Много ми хареса и цялата стилистика на 60-те. Актьорите също бяха много добре подбрани. Музиката също. Въобще 10 от 10!

(Освен това е един от малкото филми/сериали, в които се говори истински руски. В повечето случаи англоговорящи актьори се опитват да го говорят и е голямо мъчение да се слуша. На някои от актьорите им бяха сложили допълнителен дублаж много умело.)

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 15:27 от Irene Adler

# 439
  • София
Изгледах
The Queen's Gambit
https://www.imdb.com/title/tt10048342/?ref_=nv_sr_srsg_0

Топ шоу. Чак не мога да повярвам, че е на Нетфликс, а не на HBO. Браво на тях!
Не знам какво да добавя, то всичко е казано вече. Когато прочетох, че се е превърнал в най-гледания сериал (и то със сериозна преднина) на платформата Нетфликс не можах да повярвам, но сега разбирам защо. Точно тази книга да се адаптира и поднесе точно в тези времена е абсолютен бонус и като добавим перфектната драматургия, стилистика, игра и монтаж, то целия този триумф е логичен и бих добавил повече от заслужен.
Първия и последния епизод са най-добрите, така както трябва да бъде винаги. Но тук пълнеж няма, няма ги типичните 'филъри' и всичко е направено като един дълъг 7 часов филм, тип 'Оцеляване' по Кинг.
Ако все още има хора, които не са гледали шоуто незабавно да се поправят. Simple Smile
-
9.0

# 440
Изгледах
The Queen's Gambit
https://www.imdb.com/title/tt10048342/?ref_=nv_sr_srsg_0

Топ шоу. Чак не мога да повярвам, че е на Нетфликс, а не на HBO. Браво на тях!
Не знам какво да добавя, то всичко е казано вече. Когато прочетох, че се е превърнал в най-гледания сериал (и то със сериозна преднина) на платформата Нетфликс не можах да повярвам, но сега разбирам защо. Точно тази книга да се адаптира и поднесе точно в тези времена е абсолютен бонус и като добавим перфектната драматургия, стилистика, игра и монтаж, то целия този триумф е логичен и бих добавил повече от заслужен.
Първия и последния епизод са най-добрите, така както трябва да бъде винаги. Но тук пълнеж няма, няма ги типичните 'филъри' и всичко е направено като един дълъг 7 часов филм, тип 'Оцеляване' по Кинг.
Ако все още има хора, които не са гледали шоуто незабавно да се поправят. Simple Smile
-
9.0
Аз още не съм го догледала за мой срам .
Но съм очарована определено .
Само ми идва преекспонирано шахматист непременно да има подобно изражение на лицето .
Все едно всички шахматисти непременно са някакви там аутисти и т.н.

Наргюл Салимова .

# 441
  • София
Изгледайте това невероятно видео. Simple Smile
25 минути е, но струва колкото цял епизод от шоуто, че и повечето. Това е пълната възстановка на финалната партия между Бет и Боргов.
Партията е велика и е реално изиграна в историята, във видеото се казва от кои и кога. Но до един момент, до отлагането от Боргов (първия признак на изнервеност и притеснение). След това при доиграването на следващия ден вече е измислица на Нетфликс (разбира се консултанти са топ елитни шахматисти), но великолепно направено просто в духа на ходовете преди това.
А най-хубавото е че има и обяснения, защо някои уж очевидни за нас простосмъртните ходове не са изиграни и ако бяха изиграни до какви щети щяха да доведат те.
За мен като един голям любител на тази велика игра беше истинско уводолствие да го изгледам. Естествено копирах си видеото Simple Smile

Елизабет - Боргов - Москва, финал:
https://www.youtube.com/watch?v=oIMaTKOZG-8&ab_channel=agadm … r%27sChessChannel

# 442
  • Пловдив
Май уикенда ще гледам най-сетне Гамбита и аз Simple Smile

# 443
Сещам се за филм за шахматисти с Лив Шрайбър и Тоби Магуайър. Добър беше. Психологическа игра.
Гамбита не знам дали да го гледам. Още като излезе го видях и Аня ми е симпатична, но сега имам други за гледане.
Излязоха още две серии на Стюардесата. Другата седмица финал. Тая Миранда ми е като комиксов герой. Smile

# 444
  И къде има информация дали е реално съществуваща личност - щото аз такава не откривам.
Чела съм за Юдит Полгар и т.н.

Не съм гледала сериала, но Вера Менчик е името, което търсиш,
ясно, че историята е преувеличена и преиначена

https://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Menchik

# 445
  • Вестерос
Гамбита и аз го свалих и уикенда ще го видя.

# 446
Препоръчайте комедия по Нетфликс или HBO, която да е подходяща и за мъж. Да не е Теория на големия взрив, Младия Шелдън, Модерно семейство.
Silicon Valley

# 447
  • София
Изгледах,
Valley of Tears
https://www.imdb.com/title/tt8190688/?ref_=nv_sr_srsg_0
Препоръчвам за задължително гледане! Simple Smile
Шоуто е израелско и се говори на иврит. Става въпрос за войната ''Йом Кипур,'' през 1973 г. когато коалицията на арабските държави, предвождана от Сирия и Египет, предприемат изненадваща инвазия и почти побеждават Израел.
Силен каст, автентичност, много добър бюджет, танковите сражения са един път.
-
8.5

# 448
Дяволо, ти не спиш ли? Joy

# 449
  • София
Ново шоу, което тръгва в наш ефир от днес:
''Мръсният Джон'' с Ерик Бана (Троя ; Мюнхен)
https://www.imdb.com/title/tt7945720/?ref_=nm_flmg_act_3
Антология. Криминална драма. 8 епизода само е сезон 1. Подновен е за 2 сезон.
По БТВ Екшън, всеки делник от 20:00 ч.

Общи условия

Активация на акаунт