Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 480
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Освен това при грипни ваканции също.

# 361
  • пустинята Гоби
Днес от МОН е спуснато питане до нашето училище (предполагам и до останалите в страната), колко ученици нямат електронни устройства. Според учителката на детето (начален клас) се готвят за ДО. Което не се връзва с изказването на министъра и доклада на директора за спокоен учебен процес от сутринта.

# 362
Не мисля, че е нещо ново. Имаше такова писмо от 23. октомври - за проверка на техническата обезпеченост,
 възможностите за учене от разстояние и използваните електронни платформи. Анкетата трябваше да бъде попълнена до 27. октомври. Тъй като явно не всички директори са я взели присърце, има още едно напомнящо писмо от вчера.

# 363
  • София
От тази тема научавам много. Продължавам да имам само 1 съобщение от училището от началото на учебната година.

# 364
  • Варна
Аз вече започнах да се надявам и малките да ги пуснат ДО. Не за друго ами за да спра да чувам вопли на родители около мен как всички ще паткясаме, защото децата ще ни довлекат всевъзможни смъртоносни неща от училище.

# 365
Човекът страда от свръхценни идеи. Чакам му ПСР-а днес, за да се ориентирам към какъв специалист би било най-подходящо да бъде насочен.
Иначе днес нямаше ДО. Към края на уебния ден детето беше включено в групата на карантинирания клас, в която пък се появи съобщение, че до края на седмицата няма да има никакви часове по никакъв език. Вероятно съответните учители са болни/ да оздравяват бързо/ и обучението и в двата варианта /присъствено и дистанционно/ в тази ситуация е пълноценно, та дрънка.
При болни над 600 учители присъственото също е силно компрометирано. При 5% смъртност очакваме още 30 учители да не успеят да се върнат в клас никога. При тази ситуация продължаваме да смятаме, че по-ценно от присъствието в клас няма?! Кой ще бере греха на тия хора? Ако има справедливост на тоя свят, очаквам /+/ тест на Вълчо!

# 366
  • София
Ами ще учат ДО, когато има висока заболяваемост в областта и училището. Аз така ги разбирам.
В на дъщеря ми класа има 3ма болни учители, доказани. И 3деца, нетествани, но със симптоми и с доказани учители.
Предполагам ако бяха присъствено, това би била основателна причина да минат дистанционно.

# 367
  • София
Ако има справедливост на тоя свят, очаквам /+/ тест на Вълчо!
А на командно дишане трябва ли да мине, за да е още по-справедливо? Rolling Eyes

# 368
А колко учители умряха заради присъственото? справедливо ли е?

# 369
  • София
Недейте така, как може да искате някой да е болен?!?!
10г дете с Коронавирус е настанено в кома за лечение в Стара Загора. Да оздравява бързо!

# 370
  • Варна
А колко учители умряха заради присъственото? справедливо ли е?

А каква е гаранцията, че и да не бяха присъствено нямаше да се разболеят?! Хайде стига глупости!

# 371
  • София
Смъртността за София през 2019 година е 15 635 души, за цяла България е 108 083 души. Към момента, смъртността от вируса е 1349 души за 9 месеца...
Колко учителя според вас са умрели миналата година и справедливо ли е?
Колко души мислите, че умират сега?
Ей, досега не съм проверявала тези данни, считайки, че всеки изгубен живот е важен за някой - дете, мъж, жена, родители....
Обаче толкова пък да се навира това в очите, че съдавате обратен ефект!

# 372
  • София
Тук ще се съглася със Слънчевата. Всеки живот е ценен.  Всеки!

# 373
Е, грипче някакво, кво толкоз! Тоя етап май гоминахме преди доста месеци?

# 374
Проблема е в не еднаквия за всички  достъп до лечение -едно
И до това дали еднакво се лекуват всички със сходни състояния-второ.
 НЕ.
Един с температура си  стои у дома, а за друг веднага се намира място в най-желаната столична болница , системи и прочие...Нищо ново по нашите географски ширини. Пълна пародия са и проверките и разследванията.
 За едни така, а за други иначе. Така е било , е  и така ще бъде.
 Виновни -няма.
Потърпевшите- Бог да ги прости!
Оцелелите този път да си правят сметката какво ги чака по-нататък.
Под въпрос е продължаването на работа на всяка фирма заради заболели - родители на ученици.
 Според мен е много рано да смятаме смъртността. Едва в началото сме.

Общи условия

Активация на акаунт