Черен списък на туристическите агенции !

• 727 089
  • 1 569
  •   2
Отговори
# 630
Сега малко по-строснато им написах:
"Аз все още не разбирам вашето нежелание да изготвите договора за пътуване, като в него да бъдат описани маршрута

!"
.. звъннаха ми и се оказа, че ще ми изготвят договор, въпреки, че практиката им не била такава...

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 13:40 от gold__

# 631
Естествено, че се предоставя договор първоначално с описани условията в него, след това се дават каквито и да било пари. И явно като си потърси правата клиентът, резервационната система или там с каквото работят, могат и без капаро......Представям си да си поръчам изработка на кухня например и да давам пари преди да видя как, кога, с какви материали и за колко пари ще ми я направят. Търсенето определя предлагането. Ако "търсенето" е по-взискателно, някак предложителят ще му се наложи да се адаптира.

# 632
Здравейте,някой пътувал ли е с Аква тур?

# 633
Момичета някакви отзиви за Анталия в hotel Q PREMIUM REZORT *

# 634
Аз съм пътувала с тях няколко пъти до Турция - почивка, една Нова Година в Прага и едни Великденски празници до Тунис. По принцип нямам оплаквания, но последното ми пътуване с тях беше преди 2 г. Надявам се, че са запазили стандарта си на обслужване.

# 635
  • София
много пъти  Grinning

# 636
Мои познати преди янколко години ходиха с тях в Египет и бяха много доволни!

А мнение за Топ травелс?

# 637
  • София
А мнение за Топ травелс?

Два пъти съм пътувала с тях, доволна съм.

Мога ли да помоля модератор да премести последните няколко мнения в Белия списък, не им е мястото тук?

# 638
  • София
Момичета, хайде ако се търси мнение за дадена туристическа агенция да не е в "Черен списък на туристическите агенции!"
Благодаря ви!   bouquet

# 639
Здравейте.моля за мнение за туристическа агенция Травелхъб??
Планираме почивка в Гърция,харесахме оферта от сайт за колективно пазаруване и все пак преди да платя реших да прегледам малко мнения Simple Smile Ще съм благодарна ако някой има мнение за въпросната фирма да го сподели Simple Smile
П.С съжалявам ако запитването ми не е за тук..

# 640
Здравейте и аз искам да попитам за една фирма това лято искам да изпратя дъщеря си на екскурзия до франция и германия та искам да попитам за фирмата Global tours . Да споделите мнение . Благодаря предварително .

# 641
Момичета, хайде ако се търси мнение за дадена туристическа агенция да не е в "Черен списък на туристическите агенции!"
Благодаря ви!   bouquet

А къде може да се потърси мнение за дадена агенция?

# 642
Благодаря ви!   bouquet
А къде може да се потърси мнение за дадена агенция?
Навсякъде, с търсачката. Просто не използвайте тази тема да питате нарочно за коя да е агенция. Ако искате да проверите дали някой я е поставил тук в черния списък, си пуснете търсачката във филтъра на тази тема.

# 643
След Великденско приключение в Румъния ще поставя и Бохемия в този списък:

За пръв път ми се случва да пътувам на  екскурзия на която не зная нито името, нито телефон на екскурзовод! Няколко дни преди да тръгнем пратих @ с молба да ми изпратят име на екскурзовод, телефон за връзка с него - на път ще сме - всичко става - пратиха ми данни за хотелите, но за телефона ми написаха, че не дават подобна информация - ако нещо стане да звъним на дежурния тел в София. - имало го на ваучера. Въпросния ваучер предадохме при качването си на безименния екскурзовод и ако нямах някакво копие щяхме да си останем и без тази информация - наш проблем --да сме си записали телефоните някъде преди това!

Екскурзията в БГ премина в тишина - никакво инфо - чак на границата ни предупредиха да си приготвим документи. В Румънско - рехава информация, леко объркваща - екскурзовода не помнеше доста от имената на градове и крале/кралици - няма лошо случва се, но беше меко казано безотговорно, че не си беше подготвил информация от която да ги види и да каже.

В Букурещ трябваше да има обзорна екскурзия с местен екскурзовод - разгледахме града с 1 слизане на патриаршията - жената каза 5 думи, гида превеждаше, после с нея в автобуса - това е това, онова е еди какво си - спокойно можеха да си я спестят и нашия екскурзовод да каже по 5 думи за всяка сграда, която виждахме - хотела в Букурещ беше хубав, в непосредствена близост до няколко цигански къщи от най-лошия им вид в БГ, но пък близо до центъра.
В автобуса беше поднесена още една новина' , която ние вече знаехме - няма да се спи в Синая, а в Брашов (понеже бяха ни пратили името на хотела и пишеше, че е в БРашов, та го знаехме от по-рано. В БРашов имахме свободно време след 15 часа - до следващия ден.

На него трябваше да видим 2-рата забележителност по програма, в която се влизаше - Само замъка БРан (Дракулския) и Замъка Пелеш са описани в програмата на 'посещение на" - останалите се разглеждат отвън.
Станахме рано ' за  да избегнем големите опашки при влизане' и тръгнахме към СИная. Е, нямаше големи опашки - просто навръх Великден замъка не работеше, но БОхемия не го знаеха! Разбраха го чак на входа, след като вече бяха събрали $ за билети. Дори не се извиниха, а нагло заявиха, че ще го видим само отвън защото' гадните Румънци били решили да не работят на Великден ( ама в събота, когато се чудехме какво да правим след като разгледахме Брашов след 15 часа е работил - разстоянието Синая -Брашов не е голямо и се минава през Синая за да се стигне до Брашов), Както и да е помърморихме и поснимахме отвън - и хоп на автобуса до Синайския манастир и него разгледахме  набързо - през това време до нас спряха един гръцки и още един БГ автобус с туристи, а при качването си екскурзовода гордо обяви: Ето, виждате ли не само ние не сме били уведомени, че Двореца няма да работи и тези групи не го знаят. След това потвърди, че Бохемия са правили резервации за посещенията си още преди месец и румънците не им били казали,ч е замъка не работи и висите ли- те нямали вина! Реших да си претрая и да не задам напиращите у мен въпроси:
1. Ако никой не ги е предупредил, че не работи замъка - къде беше въпросния 'местен екскурзовод' с който трябваше да посетим замъка? Явно знаеше, че не работи и не ни чакаше.
2. Ако наистина бяха правили резервация за посещение на замъка - защо бързахме да тръгнем рано и да избегнем другите групи ?
3. Ако са имали предвид резервацията на хотели - как може да очакват, че те имат задължение да ги информират за раб. време на забележителностите ?
След като помърморихме ни предложиха за компенсация до посетим някакъв друг манастир и да спрем на едно пазарче!!!
Другия манастир го търсихме около час и не го открихме, при което доста изгладняхме и дружно решихме да се откажем от него и да тръгваме към Букурещ, където имаше бензиностанция и възможност за WC и храна!

Та да обобщя - Бохемия не само се о'каха, ами и много елементарно решиха да замажат грубата грешка. която направиха! - това ме подразни повече от самия им пропуск с проверката на раб време на 2! та посещавани обекта за 3! дневната им екскурзия!

Недаването на телефоните на екскурзоводите явно е тяхна практика, защото по средата на пътя бяхме спряни и проверени - някаква жена се обаждаше,че са я забравили в един от посещаваните обекти -та тя е имала 'дежурния телефон' звъни на него в Сф, от там звънят на нашия екскурзовод - спираме автобуса, броим се, всички сме тук, екскурзовода звъни в Сф, пита за телефона на жената, звъни на нея - оказва се че тя е в Сибиу - с друга тяхна екскурзия, но от София дори не знаят кой екскурзовод с коя екскурзия е и звънят на нашия.

Най-недоволни и разочаровани бяха 10-тина души от нашата група, пътували и друг път с Бохемия и останали доволни от тях.
Но типично по български при попълване на анкетните карти накрая - не зная дали изобщо някой ги чете - те решиха че просто няма да напишат нищо за да не напишат лошо, че по християнските празници някак не било добре да корят някого.
Относно транспорта:

навигацията им не работеше и все се чудеха накъде да карат, макар че табелите си бяха ясно обозначени на самия път, на всичкото отгоре не спряха на един стоп на главния път в Синая и се разминахме на ламарина разстояние с една кола!
Пущаха високо музиката - няколко пъти правихме забележка, (дори екскурзовода) - без резултат.

Сега, четейки форумите това, с рехавите обяснения на наетите екскурзоводи явно е практика и на него не се държи.

Имаше много агенции, предлагащи екскурзии до Румъния - ние избрахме Бохемия - като по - утвърдено име и за да ги 'тестваме' за по-далечни маршрути, но много се разочаровахме!

Явно ТА Бохемия така си карат открай време защото в нета изрових този цитат от екскурзия от 2007 г:
Скрит текст:
това е сайта http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=pateshestvia&Number=1 … part=all&vc=1

а ето я конкретната извадка:
Тръгваме от Сибиу посока към Брашов. Много ремонти по пътищата, светофари и изчакване. Стигаме Брашов и започва търсене, първо къде точно е центъра, после се търсеше безплатен паркинг за автобуса. А пък ние сме вътре, бре хора оставете ни някъде пък после ще търсите къде да спрете, ще се разберем за някакъв час и ще ни вземете. И шофьора и екскурзоводката проявиха изключителна липса на мисъл и съобразителност в тази, а и не само в тази ситуация. След две панорамни обиколки с рейса около центъра благоволиха да ни свалят. Последва много бърз оглед, около 30 мин свободно време и обратно по конете. Следващата спирка /все едно се возихме в градски транспорт/ беше замъка на Влад Цепеш – Дракула. Бре, ми то било понеделник, замъка не работи и ние като затворници през решетките го разглеждаме. Само дето разстоянието между нас и замъка е можеби близо километър. За глупостите на екскурзоводката не ми се разказва. Свободно време, разходка по търговската уличка, купуване на сувенири и обратно на рейса. Спираме за разглеждане на замъка Пелеш, ми то пак понеделник, и той също не работи. Да не говорим, че часът е 17:30, а замъкът работи до 17ч. Значи дори и да не беше понеделник излиза, че при така организирана екскурзията шансът да влезем в замъка е минимален. За пешеходната разходка в центъра на Синая какво да ви разказвам, първо отново търсихме правилния път, второ добре, че някой поискаха да спрем за хапване на крак, та успяхме да се разтъпчем за 15 мин. В Букурещ стигнахме към 23ч., ресторанта в хотела е затворен, трябваше да вечеряме на гара Север в МакДоналдс. Екскурзоводката веднъж не съобрази, че сме хора и се нуждаем от обяд или вечеря. Тя си хапва сандвичи и плодове, сигурно направени още от София, а пък групата да се оправя или да кара на фотосинтеза.
Трети ден:
В Букурещ сме. Местният екскурзовод ще ни беседва, но на английски. Екскурзоводи на български имало малко и били скъпи. Бе мен какво ме интересува, разбирам да сме на екскурзия в Бангладеш и да няма екскурзовод на български, но ние сме в Румъния, нашата северна съседка. Разведоха ни, поснимахме като японски туристи и обратно на път към Русе.
Равносметката от тази екскурзия е:
1.   Никога повече да не използвам ТА Бохемия!!! За да прибират парите на хората организират екскурзия в дни в които главните атракци по маршрута не работят. Дали това е политика на фирмата или недоглеждане не ме интересува. Ние го изядохме накрая.
2.   Отново се налага да посетим Румъния, или дори само Букурещ.
3.   Време е хората които се занимават с неща които не им се удават или не ги разбират да си ходят.
4.   Ще си търсим правата и обезщетения.

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 08:51 от gold__

# 644
И нас ни отстреляха с телефоните, обаче мислехме, че телефонът, даден ни от офиса, е на екскурзовода, а то се оказа, че бил служебен джиесем в София. Потвърждавам, че транспортът е последното нещо, което ги вълнува тези от Бохемия, пък такова нещо като музеи или забележителности за тях са само снимки в сайта им и нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт