МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 391
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Благодаря ви! Д-р Ташков не виждам в списъка на лекари за ЖК. Ще попитам по телефона има ли промяна в списъка и дали са запълнени графиците.

# 406
ЖК е песен, ако е лека бремеността и жената е до 40г.
Ако е трудно постигната и е с някой отклонения във физ.състояние на жената се включва - хематолог, кардиолог, ендокринолог, очен, втори фетален, ЖК по здр.каса и купонът е пълен Blush  Kissing Heart
Само най-прост пример - някой лекари са за прием на витамини и дабавки, а др. са против. Не говорим за лекарства, а добавки, при лекарствата също има разлика в приема.

# 407
Благодарение на практиката на д-р Ташков да обръща внимание на добавките, влязох за второ секцио с перфектен хемоглобин и след операцията ме изписаха със 118 хемоглобин, което е рядкост. Той е от лекарите, които държат нивата на витамин Б12 и витамин Д да са високи (доста над занижените в БГ референтни стойности). Масова практика е при нисък хемоглобин дифолтно лекарите да си изписват желязо и си мислят, че правят нещо, без даже да изследват дали има недостиг на желязо. Аз с един инжекционен курс Б12 реших проблемът. Та, мисълта ми беше, важно е лекарят да има индивидуален подход и да търси причината за проблема. Това с добавките е просто един нищожен пример.

# 408
Ташков не води ЖК в Надежда, само изражда. Мисля, че на друго място води ЖК по здравна каса, но е доста натоварено при него.

# 409
Благодарение на практиката на д-р Ташков да обръща внимание на добавките, влязох за второ секцио с перфектен хемоглобин и след операцията ме изписаха със 118 хемоглобин, което е рядкост. Той е от лекарите, които държат нивата на витамин Б12 и витамин Д да са високи (доста над занижените в БГ референтни стойности). Масова практика е при нисък хемоглобин дифолтно лекарите да си изписват желязо и си мислят, че правят нещо, без даже да изследват дали има недостиг на желязо. Аз с един инжекционен курс Б12 реших проблемът. Та, мисълта ми беше, важно е лекарят да има индивидуален подход и да търси причината за проблема. Това с добавките е просто един нищожен пример.

В тази връзка ще кажа, внимателно с железните препарати. Слушайте лекаря си, но имайте едно на ум. Какво имам предвид? Имах много Лека бременност. Дъщеря ми се роди с планово секцио. Влязох 5 дни по-рано за проследяване на кръвното. Но по- скоро беше формално. За да съм близо до лекар, а и защото съм на достатъчно години. Дотук добре. Но при рутинно изследване на кръв, се оказах с нисък хемоглобин. Не е необичайно при бременност, както знаете. Назначиха ми сорбифер, изпих само една таблетка. И противно на противопоказанията,  аз получих разстройство, не запек. Оттам започна кошмара.  Твърдяха, че е от друго, само не и от сорбифера. Само че, аз познавам тялото си, след години изпити лекарства и инжекции... Консултация с гастро, който също сметна, че е от тази таблетка, но гинеколозите  не повярваха. Ведната ми изпратиха и вирусолог,  който ми взе проба за Корона вирус. Преместиха ме в единична стая, влизаха при мен с термометър и ме гледаха като прокажена.  И бях принудена да търпя негативно отношение цез да имам никаква представа защо е това. Да, в болницата, която от години е мой втори дом и в която съм изсипала един куп пари. Беше гадно и ми отровиха последните дни като бременна. Ако лекарите четат тук, ще се познаят. Не им прави чест подобно отношение в частна болница. Дълго мислих да уведомя и д-р Стаменов, негова пациентка съм. И всичко това при положение, че ми беше направен бърз тест за Ковид при постъпването ми, който беше отрицателен. И до днес резултата от втория тест за Ковид не е излязъл. Щеше да бъде готов за 2 дни. Говорим за август. Аз така и не се разболя от Ковид. Но ми остана горчилката. Бебето се роди с планирано секцио, както казах. За лекарите, които ме поеха там, поклон и Благодаря.  За вниманието, за утехата... Ако ме питате защо не ме оперира лекарката, която ме следи, беше в отпуск. И там имам какво да кажа, но... Не ме разбирайте погрешно, нямам лошо отношение към болницата. И сега да ме питат, пак по същия път ще мина и отново там. И досега не разбирам какво се случи тогава. Силно се надявам, че е инцидентно. И всичко започна с една нищо и никаква таблетка желязо. Така че, бъдете нащрек. И пак казвам, в Надежда сте в добри ръце.

# 410
Ташков не води ЖК в Надежда, само изражда. Мисля, че на друго място води ЖК по здравна каса, но е доста натоварено при него.
От Декември вече води ЖК в болница Надежда

# 411
  • София
Сега говорих с болницата, за д-р Ташков ми казаха, че е претоварен и не поема пациентки за ЖК. Графиците на д-р Арабаджикова и д-р Павлова са пълни. Беше останал 1 час за д-р Тихомирова за края на м.февруари и го запазих. Явно са претоварени е почти невъзможно да се вместиш в лекар по избор.

# 412
Здравейте, до кои месец се ходи на ЖК - до 8 ми или и в 9ти и колко често? Тоновете на ЖК ли се проследяват или отделно?

# 413
  • София
За д-р Павлова никога няма свободен час. Щом и д-р Ташков е започнал да води ЖК предполагам и за неговите часове ще е наплив.

# 414
Сега говорих с болницата, за д-р Ташков ми казаха, че е претоварен и не поема пациентки за ЖК. Графиците на д-р Арабаджикова и д-р Павлова са пълни. Беше останал 1 час за д-р Тихомирова за края на м.февруари и го запазих. Явно са претоварени е почти невъзможно да се вместиш в лекар по избор.
Включете се в групата на д-р Ташков във фейсбук, там всяка седмица има актуална информация кога и къде ще ореглежда.
ЖК водеше до съвсем скоро в частния си кабинет в Хиподрума и мисля,че от февруари ще започне пак, аз лично се следях там, родих този ноември.
А относно жк песен при доктора- да, за мен след два тежки спонтанни аборта, поради
"неясноти" , тромбофилия и сериозен страх ми беше песен, та смятайте 😁

# 415
Искам да споделя за разочарованието си от болница Надежда  Sad Преди 5 години трябваше да направя аборт по медицински показания и тогава за първи път посетих болницата, останах очарована и през тези 5 години след аборта в които не можех да забременея си мечтаех, че ако някога имам бебе искам да го родя там и за щастие стана, забременях. Веднага отидох в болницата и от 12 седмица започнах да се следя там. Феталната морфология си я следях при д-р Михова, а записах женска консултация да следя при Христова, отначало я харесвах, но ми се появи бяло течение и бях инструктирана заради Ковид да се чуваме по телефона или пишем по Вайбър, писах и за течението и без преглед ми изписа вагинално лекарство, това не ми хареса и когато стана време да се плаща втория пакет потърсих мнение за добър лекар от женска консултация и най-много положителни имаше за д-р Димова, без да губя време се прехвърлих при нея и от тогава започна моя кошмар... Още на първия преглед искаше да ходя на кардиолог, защото съм вдигнала малко кръвно и може да родя преждевременно (обясних и, че преди да вляза в кабинета съм имала случка която ми е вдигнала кръвното). На втория преглед настояваше да отида на ендокринолог в болницата (макар, че изследванията ми бяха перфектни) записах час при Хедер и тя не проумяваше защо съм на преглед без никакви проблеми... Почувствах се като глупачка в период на пандемия, бременна да обикалям просто така по прегледи без причина, освен това и плащам за тях. След няколко седмици се събудих с кашлица и така 2 дни,  звъннах на Димова да я попитам дали трябва да пия нещо, отговора и беше категоричен- имаш Ковид! Веднага отивай да си правиш PCR тест! Това вече ме вбеси, попитах как така е решила, че имам Ковид и, че в никакъв случай за това, че 2 сутрини се събуждам с кашлица няма да ме накара да чакам с наистина болните за тест. Тя пак настроя, че мъжа ми може да е болен като ходи на работа и да ме е заразил (тук и споменавам, че той дори не е кашлял и работи от вкъщи) тогава тя се съгласява да не ходя за тест, а да звънна на линия лекар, той ми изписва сироп и от 2 лъжички кашлицата ми минава! Всичко това се случва докато вече съм в 7-ми месец. Ставам 8-ми месец и макар, че е началото на декември времето е топло,  прекарвам неделята цял ден в разходки защото до последно имах прекрасна бременност без никакви оплаквания. Но тази неделя вечер ми се появява нещо като течение, звъня на Димова и тя ме праща веднага в спешния кабинет, правят ми тест за околоплодните води и не са те Слава Богу, а някакво течение. Прибирам се щастлива и на сутринта имах час при Димова, преглежда ме и установява, че околоплодните ми води (които вечерта си бяха ок) са намалели и казва, че сигурно ще раждам всеки момент. Да започвам да следя тонове по 2 пъти седмично и да стягам багажа за родилното. Изпадам в ужас, защото съм в 8-ми месец. Прибирам се меко казано вече много притеснена и не разбрах как вечерта нямам проблем с водите, а сутринта са много намалели и решавам да запиша час при още някой. Първия свободен час беше при Кръстев, прегледа ме много обстойно и под 4 снимки се разписа, че околоплодните ми води са ок и изобщо не са намалели... Каза, че няма нужда да следя тоновете по 2 пъти седмично. Не разбрах защо Димова ме измами така, но беше повече от жестоко към една бременна в осми месец,  чакала 5 години за бебе. Както и да е. Реших,  че искам да раждам при Кръстев и записах планово секцио за 05.01.21 г., отидох на последните тонове на 28.12 и понеже Димова я нямаше ги носих при дежурен лекар, не запомних името на тази лекарка която беше от феталната морфология, руса, млада и не приветлива. Каза, че тонове на бебето са супер, но аз съм с много, много високо  кръвно 135/85 и веднага трябва да посетя спешния кабинет и да влизам да раждам! Това вече ми преля чашката на всякакво търпение, отказах и категорично и казах да ми мерят кръвното отново което вече беше 146 и аз дори се учудих, че не е 200 като ми говорят по този начин, повторно ми го измериха и вече беше 131 горната граница, повиших доста тон на тази лекарка и я попитах според нея нормално ли е да ми говори по този начин на една бременна в 9-ти месец. Не искала да и тежа на съвеста, нито аз, нито бебето ми, това ми отговори. Тръгнах си отново много ядосана, притеснена и огорчена от лекарите в Надежда. Нямах вече доверие и това, че който и да ти се падне за раждане е добър вече не го вярвах, ами ако и по време на раждането ми изкарват  така акъла... За една седмица трябваше спешно да намеря къде да родя спокойна и го направих. Родих в друга болница и всичко мина спокойно и успешно. Това е моят горчив и кошмарен допир с болница Надежда.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 04:03 от Katy22

# 416
Прееклампсията е сериозно и опасно състояние, за което лекарите много трябва да внимават, при вас се е наблюдавала и повтаряемост в тази посока. Ако бяха неглижирали кръвното Ви налягане, и се стигне до усложнение, щяхте да сте на напълно противоположното мнение, че е трябвало веднага да Ви приемат, следят и изродят. Лекарите няма как да разчитат на това, че казвате, че нещо си се е случило и затова Ви е такова кръвното, при положение, че десетки хиляди родилки на година умират от това усложнение. Имайте предвид, че освен високото кръвно те разполагат и с цялата Ви медицинска история на бременността и може да сте имала и друга предпоставка за диагностициране на прееклампсия (нарушена функция на черен дроб, белтък в урината, задух, гадене, главоболие и др.). Все неща, които самостоятелно може да не са огромен червен флаг, но в комбинация с повишено кръвно налягане са достатъчно опасни, че да не бъдат пренебрегвани.
Искрено съжалявам, че точно в този прекрасен момент от живота на една жена сте останала разочарована и се е наложило да сменяте изцяло плана си в последния момент.
Това с изписването на медикаменти без преглед и онлайн следене не го приветствам изобщо. Истерията, че всяка кашлица е Ковид - също. Аз също бих била недоволна от това, но специално за повишеното кръвно налягане - добре че не сте получила усложнение, наистина е много опасно. Cry

# 417
Незнам какво да кажа за Надежда. Мога да цитирам какво ми каза един лекар: страхлив лекар е лош лекар. Не е ок да плашиш за всяко нещо една бременнна, аз също минах по сходен път, за съжаление. Реших за себе си да не им се поддавам. Едно е да те проверяват и да внимават, друго е да те шашкат за всяка дреболия.

# 418
Незнам какво да кажа за Надежда. Мога да цитирам какво ми каза един лекар: страхлив лекар е лош лекар. Не е ок да плашиш за всяко нещо една бременнна, аз също минах по сходен път, за съжаление. Реших за себе си да не им се поддавам. Едно е да те проверяват и да внимават, друго е да те шашкат за всяка дреболия.
Аз повече се плаша от самонадеян и прекалено самоуверен лекар.
Иначе за Димова има достатъчно мнения в темата, от които аз лично съм си направила извода, че може и да е добър лекар, но е по-дръпната и джаста-праста и е много претоварена, съответно се чака много за ЖК. Аз не бих избрала най-прехвалените и предпочитаните за ЖК именно за да си спестя стреса от висенето пред кабинета и прекомерната им ангажираност.

# 419
Всеки доктор си е специалист в неговата област. Точно защото сте чакали 5г. по-добре два прегледа повече отколкото да рискувате бремеността, но всеки си решава.
Русата лекарка която ви е разчела тоновете е работила 10г. в Германия, аз съм на ЖК при нея и ми действа успокояващо. И при Димова съм попадала при планов прием, допадна ми, обичам директни хора, а не мрън-мрън
Само ще ви кажа, че ако по време на бременост се открючи преекламсия е необратимо, вади се бебето, а ако се отключи ГД, може да ви остане за цял живот. Аз съм с такива високи рискове и благодарение на 4-ма специалисти от Надежда съм почти на финала с контролирани рискове и всичко в норма.

Сега да питам нещо родилите в Надежда - как стои въпросът с консумацията на кафе след раждането в отделението ? Разрешено ли е и може ли да си разтворя малко нес кафе в столовата. Знам, че НЕ се слиза в ресторанта, то не че ще мога да движа лесно след секциото.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 12:44 от -INA-73

Общи условия

Активация на акаунт