Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 562
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Аз нося повече ръчно направени сребърни, но много харесвам Skagen. Мони, шопингтерапията най-добре лекува 😉

На Skagen много ми харесва скандинавския дизайн. Техен часовник съм си поръчала да ми подарят.

Злато има и в микрочиповете на телефоните ни. Кабелите са златни. Малко е количеството, но телефоните са страшно много.

# 331
  • в сърцето на един мъж...
Аз имам на скаген три часовника, много си ги обичам. И гривна имам от тях. За съжаление на любимия се повреди някакъв механизъм, започна да яде батерии като луд Sad Казаха ми, че механизъма ще струва повече от часовника и така го оставих Sad

# 332
  • Germany
И на мен ми е много присърце минимализма в дизайна им 👍

# 333
  • Германия
Момичета, някой да може да ми препоръча сайт с бижута? Наумила съм си за Коледа да се сдобия с нова гривна. Харесвам сребро и предпочитам по нестандартни бижута.
Ако не държиш да е от Германия, се сетих за една българска фирма, http://zamoremio.com/ преди години се сдобих с едно сребърно сърце с камъче(старост нерадост, забравих какво е камъчето..)

# 334
  • Germany
Благодаря, момичета. На Скаген ми е часовника, ще им погледна и бижутата.

# 335
И аз не нося злато и сребро. И там трябвало да се следи къде, как, от кого са добивани. Rolling Eyes Не ща накити, за чиито материали са експлоатирали някого или пък са ограбвали ресурсите на някоя бедна държава. Пестя земни ресурси с една дума. Laughing Падам си по перли обаче и разни камъчета, нанизани като перли.
Не съм се замисляла, че и при бижутата може да има такъв аспект. Но пък, реално, във всяка сфера от живота, е възможно.
За експлоатацията....хм.....че тя е повсеместна, почти не познавам човек, чийто труд да не е бил експлоатиран в един момент по някакъв начин.

# 336
Аз пък нося само злато. Тези, които правят евтини дрънкулки не ги ли експлоатират?

# 337
Всички ги експлоатират, тези с евтините дрънкулки още повече. И мен ме експлоатират.

Един колега германец "напусна" без да каже. Преди 15 дни каза, че е болен, след няколко дни каза, че продължава да е болен, оттогава ни вест, ни кост. Болничен също няма, а е супер лесно да си вземе. Днес шефът отишъл в жилището му в Дюселдорф, никой нямало. Съседка казала, че миналата седмица с приятелката си се изнесли в друг град. На 40+ години е.
Откачена работа, не очаквах от точен германец такова нещо. 😂

# 338
Аз имам гривна на пандора, харесва ми, че всяка висулка е спомен.

# 339
Едно момиче от класа на синът ми е с ковид от уикенда. Подали са 12 деца като с близък контакт. Синът ми в петък е правил по английски съвместен проект с нея и са седяли един до друг, но не е докладван като контактен и трябва да продължи да ходи на училище. Дано не се разболеем, че аз имам автоимунно заболяване и съм рискова.

# 340
и да се разболеете може да е от това дете, може от друго да е , може от училището да е , а може и от супермаркета, а може и от другаде...
мъжа ми каза, че майка ми винаги е била хахо на тема здраве и когато е бил малък винаги е взимала мерки при вирусни инфекции... ходила с маска около него, всеки в различна стая, всеки със свои прибори и какво ли не ... резултата бил, че всички останали в къщата се разболявали от същото заедно , на следващата седмица .
Вирус. Какво да го правиш.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 08:39 от bella_ciao

# 341
Работя в бижутерска фирма, чиято продукция е само от благородни метали, скъпи камъни и перли и наистина - много се внимава от къде са материалите и как са добити, сертификати се проверяват и засичат по няколко пъти и изобщо - важно е.

Оплаквам се, че ми умря телефона, а вътре има важни снимки, които никъде не съм записала. Яд ме е много.

# 342
  • Пловдив
Няма ли ги в Google–снимки?

# 343
Не, не съм качвала нищо в облака.

# 344
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мьос, ако не е минала кола отгоре, трябва да могат да се спасят данните. Ако си с айфон, питай в някой сървис център.

Аз преди носех много сребро, сега даже и обеци не нося от години.
Пръстени, колиета, гривни ми държат есен и зима студено. На обеците ми омръзна да губя отзад стопъра.
Иначе харесвам, зяпам, но няма смисъл да купувам.

Аз имам един часовник с навиване, защото ме дразни и смяната на батерии. Обаче щифтчето за навиване е миниатюрно и явно не успявам да го навия добре. Обаче и той ми държи студено.

Общи условия

Активация на акаунт