Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 327
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Мисля, че тест се прави след определено време, не веднага след контакта.

# 91
Ами и аз така мисля, той пише, че е разбрал и хайде на тест. Единственото обяснение е, че с този с който е имал контакт срещата е била поне преди седмица. Обаче в близкото обкръжение бил контакта..не знам, щом гезундхайтсамт са преценили, че отпада карантината, така да бъде.

# 92
# Reina,
"Поне преди седмица" си е време  Hands Thumbsup

# 93
Здравейте момичета. Рядко пиша тук но ви следя редовно. Някой беше попитал рецепта за чийзкейк, е не се сдържах да я споделя,даже днес го правих понеже съпруга ми има рожден ден.Изпитана рецепта многократно и е много вкусен.

За блата:
Загрява се фурната на 180 градуса предварително.
200 гр. бисквити (каквито ви харесват)
150гр масло (меко на стайна температура)
20мл. амарето или друг ликьор (по желание) Аз го правя без, заради детето.

Смилат се бисквитите,или ги начуквате добре в торбичка и се обърхва с маслото и амаретото. Аз го правя в кръгла форма 28 см като отдолу  на основата слагам хартия   и добавям после борда т.е. борда е без хартия, и хубаво с лъжица разпределям сместа и се пече за 10 минути. Оставя се да изстине. Аз не спирам печката,сега както е студено ,изваждам блата навън и си изстине почти докато направя другата смес за чийзкейка. Просто я намалете на 160 градуса.

За всусната част 🙂

2 опаковки Филаделфия (класик по 175гр)
200 гр. заквасена сметана
150гр.пудра захар
4-5 яйца (зависи от размера)
Ванилия

В купа се бърка с миксер на слаби обороти всичко без яйцата. След като се получи гладка смес, яйцата едно по едно се добавят към сместа. Изсипва се върху бисквитения блат.

Пече се на 150-160 градуса за час и 10 минути, като 5 минути преди да го извадя го пека на 180 да хване хубав загар. Всичко зависи от фурната, ако е необходимо може 10 градуса да се смъкне или завиши.
Като е готов изключете фурната с леко отворена врата да "дръпне" вътре за 20-тина минути. И после да изстине навън. Надявам се че съм била полезна. Успех!

# 94
# Reina,
"Поне преди седмица" си е време  Hands Thumbsup
Това е мое си обяснение, той не дава никакво

# 95
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Katrinee, добре дошла и да е жив и здрав мъжа ти.
Говорехме си за Käsekuchen - c Mürbeteig  и Quark.... чийзкейкът е американски.

Аз имам една рецепта, става уникален, но не го правя, защото е с маргарин, а аз не ям. Като го заменя не става толкова вкусен...
Трябва да потърся рецептата.
На мен купешките не ми харесват. Свеки също го прави хубав. Те имат в региона и един Matekuchen c Schmand.... после идва Magenkoma ☺

Днес добре мина вандерн, бебето без проблем вървя.
Беше пълно с хора по заведенията. Ползват хубавото време и уикенда преди локдауна.

# 96
Кьолн днес ще се пръсне от народ. Чак толкова не бях виждала, явно защото е за последно поне  за един месец.

# 97
Ние затова днес избягахме в гората. Grin Вчера вечерта положението беше същото, добре че имахме резервация, иначе сигурно никъде нямаше да си намерим маса.
Свекърва ми прави много вкусни домашни Nussecken, но и тя ги прави с маргарин, опитах с масло, не е същото, но предпочитам така отколкото да използвам маргарин.

# 98
И ние днес бяхме на разходка в планината. Половинката използва подходящото време да си упражни хобито, евентуално за последно. Той се качи с нас, НО... има един бус, който извозва народа. В бус за 8+1 се бяха натъпкали 10+1. С маски, но какво от това – дистанция никаква, всички са били от различни семейства, разбира се.

Аз никога не съм опитвала Käsekuchen. Laughing Но аз сладкиши не обичам много-много. Само 1-2-3-4 вида ям. Никакво слюнкоотделяне не ми предизвикват повечето, по-скоро обратното.

# 99
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ох, не ми говори за триъгълничетата. Обожавам ги!

Да, народът е като изтърван, навън чувам групички деца. Кметът призова да не се обикаля. Ние нямаме декорация и пак някой звънна. Обаче няма какво да дам и не отворих.

Кате, днес и в гората беше пълно!

# 100
Нашата разходка беше съзнателно вчера, за да избегнем навалици. Беше доста празно....няколко риболовци и няколко разхождащи се семейства. Заведенията бяха затворени.
Скрит текст:

# 101
  • Германия
И тук обикаляха доста групички, не само деца. Аз моите не ги изведох, обясних, те вече са големи, приеха положението и се облякоха в къщи, малко лакомства, Хелуинска паста за вечеря, един страшен филм и това е!

# 102
Кьолн днес ще се пръсне от народ. Чак толкова не бях виждала, явно защото е за последно поне  за един месец.
А може би защото беше 16° и слънце...
Аз правя кезекухен с пудинг и става страхотен, но не всеки обича нишесте вътре.

# 103
А може би защото беше 16° и слънце...

22 градуса беше.
Кьолн винаги кипи от живот без значение от градусите.

# 104
Аз се чудя къде изчезнахте всички, а то нова тема имало.
Аз пренасям студентката. Жилището е разкошно, на тихо място, с изглед към гората. Сега просто в приказно с тия цветове. Вече ѝ започнаха лекциите. Имаха и среща в университета един вид откриване на учебната година.
Малкият го.подготвят за преминаване онлайн обучение. Щели да ползват Microsoft teams. Голям тъпизъм. Борих се поне час с регистрацията аз, дето съм опитна, а как би се оправило едно 12 годишно дете.
А мерките ги намирам за ненужни и само всяващи паника и страх между хората. 70 % от записаните за коледни сесии се отказаха. Реве ми се.

Общи условия

Активация на акаунт