Давах тази рецепта няколко пъти - тук във форума - много е вкусна и по - нетрадиционна  Hug
За   6 човека:
1 заек
100 g сланина от гърди
2 глави лук
1 с.л. олио
200 g зелени маслини
сол,чер пипер,
2 дафинови листа
2 чаши бяло вино
гъби печурки
 
Приготовление :
1.Нарежете заека на парчета
2. Нарежете сланината на кубчета
3. Запържете заека с лука в продължение на 15 мин.
4. Добавете сланината, дафиновия лист, сол, черния пипер, гъбите и залейте с виното.
5. Сложете да ври с капак за 1 час. След това прибавете маслините и продължете варенето още 15 мин.
 
N.B. Ако сосът е малко се добавя вода, да се внимава да не се разври, соса може да се сгъсти с брашно ако е необходимо.
 
Bonne apetit !