В момента чета ... 67

• 46 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Сега почнах The Undoing и също е доста обещаващ.
Тези дни прочетох по коментарите, че е по книга и сега като припомни ... обаче доста нисък рейтинг има гледам. А сериалът е поредния, който Никол Кидман изнася на гърба си. Влагах големи надежди на Хю Грант, но засега не блести.
И Бьорнстад загледах в случай, че вземе да ми хареса така, но ни с книгата се разбрах, ни със сериала ще стане чудото. А "Тревожни хора" е номинирана за книга на годината в ГР ... просто информативно.

# 76
  • София
Сега почнах The Undoing и също е доста обещаващ.
Тези дни прочетох по коментарите, че е по книга и сега като припомни ... обаче доста нисък рейтинг има гледам. А сериалът е поредния, който Никол Кидман изнася на гърба си. Влагах големи надежди на Хю Грант, но засега не блести.
И Бьорнстад загледах в случай, че вземе да ми хареса така, но ни с книгата се разбрах, ни със сериала ще стане чудото. А "Тревожни хора" е номинирана за книга на годината в ГР ... просто информативно.

Малко е рано за рейтинг, има само две серии Wink Иначе Никол Кидман ми е любима актриса, наистина е голяма. Хю Грант доста е остарял, но да видим каква роля ще направи Wink

А "Тревожни хора" още не съм я чела, но ми е в списъка с желаните.

# 77
  • София
Аз съм голям фен на Бакман, но "Тревожни хора" му е най-слабата за мен. Четох, че щяло да има трета книга след "Един срещу друг" и "Бьорнстад".

# 78
Петя, за книгата става въпрос за ниския рейтинг.

# 79
  • София
Аз мъча Хлебарките на Ю Несбьо. Нещо не ми върви и тази, като първата. Добре, че писахте тук, че натам става интересна поредицата, иначе отдавна да съм я зарязала.

# 80
  • София
Пете, защо смяташ Клеър Макинтош за образец на сиклит литература? Тя пише основно трилъри и "След края" ѝ е единствената подобна книга.
Аз по-скоро Джоди Пико и Джоджо Мойс бих определила като сиклит авторки... Както и Джени Даунам с "Преди да умра"..
"След края" дори не е и точно сиклит, тъй като третира и други теми, покрай тази , де...

# 81
  • Чукарландия
А какво е точно "сиклит"?
"Чиклит" ли визирате?

# 82
  • Mediterraneo
Нееее. Идва от англ. sick, болен. Истории за болести и смърт, общо казано.

# 83
  • Чукарландия
Нееее. Идва от англ. sick, болен. Истории за болести и смърт, общо казано.

Благодаря, Тарталета!🌹
Ето нещо ново, което научавам. А Гуглето мълчи по въпроса, което ме учудва, затова и попитах тук.

# 84
В момента чета "Свети вълк" на Елена Алексиева.
Харесва ми.

# 85
  • София
Пете, защо смяташ Клеър Макинтош за образец на сиклит литература? Тя пише основно трилъри и "След края" ѝ е единствената подобна книга.
Аз по-скоро Джоди Пико и Джоджо Мойс бих определила като сиклит авторки... Както и Джени Даунам с "Преди да умра"..
"След края" дори не е и точно сиклит, тъй като третира и други теми, покрай тази , де...

Миж, аз четох "Оставих те да си отидеш" и ме изпълни с доста неприятно чувство... Сякаш авторката вътрешно се обвързва с хората преживели голяма трагедия и влачи читателя към дълбокото... Това й е водещо в стила и идеите според мен, криминалните истории са между другото... Но аз не съм голяма почитателка и на трилъри, така че това може би също се отразява на мнението ми.

На Джоджо Мойс съм чела една книга само и въпреки тежката драматична история на главния герой, книгата не ме вкара в такова негативно настроение, както компанията на Клеър Макинтош.

Останалите автори не са ми познати. Но аз по презумпция избягвам сик-лита. Както всяко нещо с четенето - и тук е въпрос на вътрешно усещане и на кой по кои струни какви емоции му се обаждат Wink

# 86
В момента чета "Славея" от Кристин Хана. Наистина съм много впечатлена от стила на авторката, успява да задържи вниманието ми. Историята е интересна. Харесва ми как преплита страшната действителност с любовта. Надявам се мнението ми да не се промени, докато завърша книгата.
Имате ли мнение за "Разказът на прислужницата" от Маргарет Атууд?

# 87
"Разказът на прислужницата" за мен е от книгите, които са задължителни за съвременния човек - и за жените, и за мъжете. Много, много въздействаща и ужасяващо реалистична. Продължението "Заветите" също е много добро.

# 88
  • Mediterraneo
И "Славея", и "Прислужницата" са от книгите, които трябва да се прочетат!

# 89
  • Den Haag
Започвам тази книга Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт