В момента чета ... 67

• 46 565
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мммм, на мен са ми на кантар. По-скоро и двамата много ги харесвам, въпреки че са доста различни. И ме е яд, че няма нова книга на Улсен. Или има и съм пропуснала, коя е последната от поредицата за Отдел Q  на български?

# 121
  • София
Мисля, че "Белязаната жена" е последната...

# 122
  • Mediterraneo
Аз и друг път съм казвала и няма да спра да го повтарям, че Несбьо просто надгражда себе си като писател с всяка следваща книга. Ако не му бях дала шанс, щях да го зарежа след първите две книги от поредицата.
Ами удоволствие е да се чете. Героят му е толкова ненормално симпатичен, че хем ти иде да му биеш шамари, хем му съчувстваш, харесваш го и дори го заобичваш. Аз такива образи много ги уважавам.
Сандра Браун "Ярост"- тройка. Много скучна, едва я добутах. Сега пък Даниел Стийл подхванах, не съм чела нищо нейно с години. Ама трябва да погледна как се казва книгата. Иначе много интригуващо начало, чак не мога да я оставя.

# 123
Така е, или харесваш някой, или не. Обаче аз харесах Снежния човек, но в Несбьо не намерих нищо по-различно от всеки един трилърист /има ли такава дума/ и съм по-склонна да се съглася с Миж - явно съм чела по-добри автори .. поне от моята си камбанария. Но все пак исках да узная какво харесвате в него, както е написала Тарталета.

# 124
Добре де, в какво се изразява кефа в четенето на Несбьо? Съвсем сериозно си питам, без подигравка или друг умисъл. Чела съм само "Снежния човек" и по никакъв начин не ме подтиква да хвана друга негова книга. Та, интересно ми е кое му е толкова Уау!, което явно ми убягва ...
А по темата - започнах "Дръж се здраво" на Коубън.
Оф, аз пък между "Снежния човек" и "Немезида" не видях нищо общо в стила. Имам спомена, че в първата беше сякаш завъртяно и много загатното имаше, да се замислиш и да се сетиш сам, не казано сдъвкано и изплюто. Иначе сюжетът не беше нещо особено, но стилът му ме грабна. Във втората нищо подобно.
Аз заслушах един Коубън в Сторител, направи ми впечатление, че е от вулгарните. Твърде много нецензурно като за моя стил имаше. Той и Херман Кох ми идва малко така, пълно с ирония, сарказъм и подигравки, уж тънки, или поне по авторово мнение така, за мен плоски, сякаш кварталните авери са се събрали.

# 125
  • Mediterraneo
явно съм чела по-добри автори .. поне от моята си камбанария.

Разбира се, че съм чела и по- добри автори! Което не означава, че Несбьо не е добър. Аз, например, към Бакман изпитвам непоносимост, дълбока. А един от най- хвалените автори изобщо. Модерен ли е, не знам, но е факт, че е много харесван. Тарт е абсолютният писател за мен, а много хора не могат да оценят творчеството й. Така че- на вкус, знаете. Книга да е, няма лошо! Един от най- големите страхове е да не загубя зрението си в даден етап от живота си. Защото няма да мога да чета...

# 126
Когато не мога да чета /умора/ слушам аудиокниги. Бързо се свиква. Слушам докато разхождам кучето, пътувам с ГТ, върша домакинска работа, изобщо във всякакви ситуации, в които са ми заети ръце/крака и не мога да държа книга, но мога да слушам. Simple Smile Малко като реклама звучи, но за мен е така. Вечер като заспивам и не мога да си държа очите затворени, но мозъкът ми още функционира.

# 127
  • в моята си къща
Вероника, къде ги слушаш? Искам да пробвам, но даването на кредитната карта за да ползваш гратисния период в Сторител ме отказа. И още един въпрос. Човек или машина чете?

# 128
Днес си купих последната книга на Виктор Суворов "Свободен полет" от книжарницата на Сиела в Мол София. Темата на книгата е как СССР е откраднал от САЩ тайната на производството на атомната бомба. Още не съм я почнал,но съм сигурен че е интересна.

# 129
  • София
Човек ги чете, пробвах пробният период, не е моето и това е, не се наслаждавам на историята,

# 130
В момента се запознавам с Магда Сабо и "Улица Каталин".

Въобще европейската поредица на Колибри е изключителна.

# 131
Вероника, къде ги слушаш? Искам да пробвам, но даването на кредитната карта за да ползваш гратисния период в Сторител ме отказа. И още един въпрос. Човек или машина чете?
В Сторител. Въвела съм данни за карта. Пробваш 14 дни и ако не ти хареса отказваш, няма проблем с тази услуга.
Хора четат, една част са актьори и други публични личности.
Скрит текст:
Горе долу по една книга на месец 'изчитам' така, 12 на година, за мен и моят недостиг на време това е доста много.
Другото незаменимо предимство на Сторител е, че можеш да започнеш различни книги от разнообразни жанрове, да се запознаеш с тях, без да се налага да купуваш и трупаш в домашната библиотека. Иска известно време за свикване, в началото се разсейваш повече докато слушаш. С една дума - основното предимство е за хора без много свободно време. И за малки деца също е идеално, дъщеря ми колко книги е 'прочела така'.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 12:00 от Анонимен

# 132
В момента се запознавам с Магда Сабо и "Улица Каталин".

Въобще европейската поредица на Колибри е изключителна.

Улица Каталин ми хареса . Имам да чета и Вратата и смятам да си купя и новата от Сабо . Но засега пасувам .
  Хубави книги имат в Колибри , но доставката е доста висока и някак изяжда намаление от промоция.
  Вторият пол ще дебна да пуснат пак на изгодна цена или да се появи нейде втора ръка .
Снощи започнах Героят с хиляди лица от Камбъл или Кембъл или както го зоват там

# 133
  • София
Вчера поръчах от "Колибри"  десетина детски книжки - доставката е 3,43 лв. със "Спиди" до адрес, съвсем прилично като цена.

# 134
Вчера поръчах от "Колибри"  десетина детски книжки - доставката е 3,43 лв. със "Спиди" до адрес, съвсем прилично като цена.
Когато е за такова количество книги е така . Инак съм поръчвала само една и определено беше различно.
Даже няма логичен принцип . Проверявала съм . Пише , че уж е на база тегло. Но аз пробвах с намалена книга например Пубертет - която е тънка и цената на доставка беше около 5 лв.  След това 5-6 книги , с около и над 500 стр - там вече доставката беше пак същата или малко по - ниска .
Преди си имаше точно фиксирана доставка и беше къде -къде по - нормално

Общи условия

Активация на акаунт