Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 825
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • на острова на мечтите
Нещо бързо от мен

С какво пръскате картините (масло) след като изсъхнат?

аз пръскам с безцветен лак спрай за коли. Но най-вече, за да ускоря съхненето.
Харесва ми твоето море.

# 166
Благодаря за коментарите. И нещо старо, което днес бутнах, имаше дразнещи цветя. Това му харесвам на маслото, че можеш да коригираш. Ще взема да си купя спрей. Кога се напръсква? Веднага или чакам да изсъхне и тогава?

# 167
какво е това бяло-сивото, там ли са били цветята. Откъде наблюдаваш? Прилича ми, все едно си в пещера.
Дърветата и тревата ми харесват. Как би озаглавила картината?

# 168
  • Over the hills and far away
Аз минавам с фирниз, като предпочитам гланцовия пред матовия. Смея да твърдя, че възвръща свежестта на цветовете, изглеждат като току- що нанесени, също така ги предпазва за в бъдеще. Но картината задължително трябва да бъде напълно изсъхнала и забърсана от прах.
И от мен нещо старо

# 169
Страхотни мандарини!
Възможно е да съм лакирала някои от картините ми с акрилни бои прекалено скоро (с лак за акрилни бои)- дали ще им се случи нещо?

# 170
какво е това бяло-сивото, там ли са били цветята. Откъде наблюдаваш? Прилича ми, все едно си в пещера.
Дърветата и тревата ми харесват. Как би озаглавила картината?

Цветята бяха в предния десен ъгъл, върху камъните. Стояха странно и неестествено.
Картината е по снимка, Чудните мостове е местността. Лично за мен много магично място, уникално и различно.
Как бих я озаглавила, честно не зная. Никога досега не съм озаглавявала картина.

Мандарините са като живи.

# 171
  • София
Живите мандарини Heart
marie_curie, Вие рисувате само храна, ако помня правилно?  И ползвате тъмен фон. Много характерен стил. Изключитено ми допада.
Ползвам за маслото фирниз - течен, а не на спрей. Картината трябва да е наистина изсъхнала.

# 172
  • Over the hills and far away
Рая, знаех си, че ще ги познаеш. Да минем на "ти" Grinning Всъщност рисувам каквото ми попадне пред очите, нали на по- късна възраст започнах и съм като дете в книжарница ( или като новачка в Тар Валон Stuck Out Tongue Winking Eye, не се сдържах, МоарейнД) - искам от всичко по много. Но наистина натюрмортите са ми слабост.
Pppqqq, не мисля, че ще има поражения върху картините. Предполагам, че вече са били изсъхнали- акрилът съхне много бързо, освен ако не е нанесен с голямата мистрия, де Blush

# 173
Да, изглеждаха изсъхнали, но аз ги лакирах примерно 3 часа след завършването, а в нета пише да се изчака поне 3 дни...

# 174
  • В градината...
Дете в сладкарница /за мен/ е усещането, ама кой каквото му е на езика Wink
Чудо е да откриваш подобни дебри.

# 175
  • на острова на мечтите
Аз пръскам веднага. Фирнизът е доста скъп, а и ако не се ползва редовно се запушва отвора на спрея. Така че замених с лак за коли. Резултатът е същият.
Трябва да се внимава, когато се пръска, за да не стане на капки и да не се стече по повърхността на картината.

# 176
Днес напръсках. Нищо не се стече...лъщи доволно. И аз съм доволна. Благодаря за споделеното

# 177
  • София
pppqqq, ако е на платно или хартия, спокойно ще си изсъхне през него.

marie_curie, ще се опитам с на "ти", въпреки че хич не ми се удава Simple Smile Грешката си е в моя телевизор. А аз съм малко като в храм - знам какво искам да постигна, но не знам правилните думи на молитвата...  Всъщност установих, че ми липсва вглеждането в детайлите. Имам образна представа за общите пропорции, но точните извивки, точните линии и ъгли, ако не ги гледам пред мен, не мога да ги възпроизведа.

# 178
  • на острова на мечтите
Да, изглеждаха изсъхнали, но аз ги лакирах примерно 3 часа след завършването, а в нета пише да се изчака поне 3 дни...
Ами акрилните бои според мен нямат нужда от лакиране. То и маслените бои всъщност нямат такава нужда. Аз пръскам, за да ми изсъхне по-бързо боята, а акрилните съхнат много бързо. Не ги обичам много. Пробвах, но искам да мога да си коригирам картините преди да са изсъхнали напълно боите. А с тях не става. Съхнат веднага и дори не могат да се постигат цветови нюанси. Поне на мен не ми се получават. Абе не ми допадат и толкоз.

# 179
И аз така с маслените и акрилните бои. Малсените предоставят повече възможност, от вчера до днес преработвах няколко пъти. А и когато започне да изсъхва леко маслената боя, се получава по добро разнасяне и смесване. Абе, по-ми допадат.

Някой ме пита как бих кръстила каттината с пещерите. Отвъд. Това ми хрумна преди малко.

Общи условия

Активация на акаунт