Изпитани сайтове за парфюми - 34

• 59 885
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Както се доказа има производство на стоки за ИЕвропа със съвсем различно ниско  качество. Може би и за такива парфюми е имала предвид съфорумката, а не буквално разредени.

# 166
Както се доказа има производство на стоки за ИЕвропа със съвсем различно ниско  качество. Може би и за такива парфюми е имала предвид съфорумката, а не буквално разредени.

На всяка кутийка си пише "made in..". Сега, прах за пране, шампоани и друга масова битова химия много по-често можеш да видиш произведена в някой туземен завод, собственост на марката. Но за парфюми точно, не ми е известно да има чак толкова възможности да се произвеждат къде ли не, съответно на местна почва да си правят каквото им скимне с формулите. А да правят специални партиди за пазар Х, също не си го представям много. Откъде знаят кой търговец ще купи стоката, след като е произведена. Едва ли заводите нарочно  бълват скапани партиди точно по поръчка на парфимо/нотино/you name it

# 167
  • Sofia
Пак да си кажа, купувам доста парфюми от английски сайтове,  понякога същите и от парфимо,  нотино и др. като са на оферта , разлика не намирам в никой детайл.

# 168
Дами, спазвайте уважителен тон,наистина няма нужда от подигравки. Вярно и тролове има много,но
поставете се на място на човек,който е получил продукт с компроментирано качество.
Първо: Не е приятно
Второ: Ако е поръчан от Парфимо, рекламацията е невъзможна и се губи ценно време в разправии
И трето, след като е изгорял с пари и нерви - разбира се, че ще си помисли за всякакви сценарии обясняващи некачествения продукт.
Когато на мен се случи много се радвам, че търговецът (това беше Елинор)  прие рекламацията ми и честно казано,точно заради това отношение и точност се престраших и продължих да пазарувам и от тях и от другите изпитани сайтове.
Политиките на търговците са много важни и решаващи при печелене на клиенти и вярата им.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 10:48 от Анонимен

# 169
В петък поръчах от Елинор ето това комплектче https://elinor.bg/product/zadig-voltaire-this-is-her-3, реших че е изгодно с Хелуинската отстъпка + цена на доставка дадох 67 лв. Мисля, че всичко е ок. Пристигна неочаквано бързо, вчера си го взех. Добре опаковано. Кутията е много яка, метална. Несесерчето е сравнително малко, но побира парфюма и ми харесва. Малко съм лаик още по отношение на оригиналност ама ми изглежда като оригинален Simple Smile. На капачката пише PARIS (нямам нищо против). Пиша, защото ми стана неприятно и ми причиниха леко неудобство изпращайки в по-неудобния за мен офис на Спиди. Как стана? Пускайки поръчката не ми излизаше в опциите този който исках, той е сравнително нов. Затова преди да пусна им писах и ми отговориха в коментар да напиша адреса на офиса и ще ми изпратят където искам. Така и направих, но....явно не четат коментарите и пратката отиде в другия (бях я посочила понеже нямаше как да оставя без да е попълнено полето). Та имайте едно наум ако изпаднете в такава ситуация, че може и да не получите където Ви се иска в крайна сметка и като мен да тичате за да хванете работното време на офиса Sad. Това като минус за магазина иначе съм хепи с придобивката Simple Smile

# 170
  • София
sweety_kitty, уважавам вашето мнение, но не го приемам за достоверно в две насоки и смятам, че съдържа подвеждаща информация. Първо, нито един парфюм не е нужно да бъде транспортиран с хладилен камион, защото ако беше така, то фирмите трябваше да имат и складове-хладилни и в парфюмерията щяхме да влизаме като в хладилно помещение. Не искам да мисля как ще изглеждат опаковките от смяната на температурата. Второто подвеждащо е, че нишовите парфюми от Парфимо са по-силни и по-трайни от пробваните в магазина. Да използвам иронията с отливането и да напиша, че специално за Парфимо сипват двойна доза концентрат, за да са по-силни парфюмите за пазаруващите от техния сайт Grinning
Всеки има право на мнение, нали темата е за споделяне.

# 171
здравейте,

някой поръчвал ли е от този сайт ?

https://naturalsource.org/product/guerlain-santal-royal-edp-unis … DDOi-XDSbifhWQubg

# 172
Тези дали и сами си вярват..
Ихааа, и Sahara Noir за 60лв!😂😂😂

# 173
BBeLLa, благодаря ти, мислех, че е нормален парфюм. Имам предвид този
 https://www.parfimo.bg/chloe-chloe-2015-eau-de-toilette-za-jeni- … id=null&pid=1😊
...*2 бр.с БД и 15 % отстъпка. Само, че тестери на Керастаз няма...Едното за сметка на другото 😉
Как се получи безплатната доставка ?
Над 50лв. и с опция взимане от магазина им в Парадайс.
Мразя да плащам за доставка Grin

# 174

На всяка кутийка си пише "made in..". Сега, прах за пране, шампоани и друга масова битова химия много по-често можеш да видиш произведена в някой туземен завод, собственост на марката. Но за парфюми точно, не ми е известно да има чак толкова възможности да се произвеждат къде ли не, съответно на местна почва да си правят каквото им скимне с формулите. А да правят специални партиди за пазар Х, също не си го представям много. Откъде знаят кой търговец ще купи стоката, след като е произведена. Едва ли заводите нарочно  бълват скапани партиди точно по поръчка на парфимо/нотино/you name it

Специални партиди за различни пазари има - съвсем законно - при много стоки, включително лекарства и козметика. Едно и също нещо се произвежда, например, често под различни търговски имена за различни държави и, разбира се, се произвежда на едно място за максимална ефективност и контрол върху разходите.
И как така "откъде знаят кой търговец ще купи". Smiley Директните продажби нали ги контролират те. Завеждат си артикулите от различни партиди в елементарна складова програма. Като влезе поръчка, изписват от правилната партида, пращат документа към склада, те виждат от коя партида да натоварят в тира физически и готово. А за недиректни продажби имат договори с директните партньори на кого могат или не могат да продават. Вече отсрещната страна решава дали си струва да шменти-камели и каква цена ще плати, ако я хванат.
Не е технически проблемът Simple Smile Съвсем спокойно за голям retailer като семейството на Нотино може да се прави различен продукт, достатъчно оборот имат. Не казвам, че са разредени в никакъв случай, аз съм от доволните и от Парфимо, и от Нотино. Просто казвам, че е напълно възможно да е отделен продукт, тъй като това вече се практикува.

# 175
И всичкото това с цел...?
За парфюмите специално, не за Ариел, нали.

# 176
  • Русе
Понеделник поръчах от Елинор,днес вече е тук
https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Perfect-Tobacco-62763.html
Чудесно опакован отново и на чудесна цена с кода june.

# 177
  • София
Взех си поръчката от Нотино. Ами, нямам забележки. Simple Smile

# 178
sweety_kitty, уважавам вашето мнение, но не го приемам за достоверно в две насоки и смятам, че съдържа подвеждаща информация. Първо, нито един парфюм не е нужно да бъде транспортиран с хладилен камион, защото ако беше така, то фирмите трябваше да имат и складове-хладилни и в парфюмерията щяхме да влизаме като в хладилно помещение. Не искам да мисля как ще изглеждат опаковките от смяната на температурата. Второто подвеждащо е, че нишовите парфюми от Парфимо са по-силни и по-трайни от пробваните в магазина. Да използвам иронията с отливането и да напиша, че специално за Парфимо сипват двойна доза концентрат, за да са по-силни парфюмите за пазаруващите от техния сайт Grinning
Всеки има право на мнение, нали темата е за споделяне.

Напротив, в коменатара си не изявявам мнение,а факти свързани със съответните закони,регулации и работен процес при международния транспорт.  
Като човек работил в този сектор доста дълго време заявявам твърдо,че изискванията за превоз на продукти със запалими и бързо развалящи се съставки задължително трябва да става със спешни и транзитни хладилни превозни средства с определена температура! И като разбирате хладилник, не разбирайте обикновен хладилник - хладилните камиони могат да подържат всякаква температура и при парфюми/козметика обикновено тя е 15-20 градуса.
Това,че търговците избират да не ползват такива превозни средства или складови съоражения,това е съвсем различен въпрос! Има изисквания и за температурите в магазините за парфюми и козметика, има и изсквания и за складовете и за транспорта, но колко се спазват отново е съвсем различен въпрос.
Ще дам пример да речем с Герлен - всичко,което пращат по различните държави винаги е с хладилен камион! Независимо дали е бяла,декоративна козметика или парфюми - те, като производител,за да предоставят документите на продуктите им пред митница с цел създаване на международен транспортен документ -  трябва да са изпълнени всички процеси по регулация на съхранението и безопастността на съдържанието на стоките по време на този транспорт! Ако тези стоки пристигнат с компроментирано качество и причината е в процеса на превоз и температура - то транспортната фирма дължи неустойки или е длъжна да възстанови стойността на повредените стоки. Тук пак играят вътрешни политики на производители,дроп шипинг търговци,дистрибутори,прекупвачи на едро/дребно и т.н. - всеки си избира и работи по различна политика.
Когато един продукт съдържа определени нива на алкохол както и съставки,които се влиаят от температурни разлики и пряка светлина,тогава от чисто химична гледна точка представете си какво се случва с една алкохолна течност,когато камионът е без хладилно съоражение и задължително прави тахографска пауза от 48 или 72 часа на паркинг,който се напича над 80 градуса. Същото важи за бяла и декоративна козметика, както и за температури под нулата.
Парфюмите се водят лесно запалими акцизни стоки и затова има специални изисквания и регулации при тях, защото се вземат под особенно внимание при транспорт и преминаване през различни държави.
Затова,ако пазарувате от Ягодка да речем, ще ви вземат 10% от стойността на продукта,защото попада точно в графа "запалими и опасни стоки" независимо от това дали ще ви дойде по въздух, вода или земя - това е опасна стока съдържаща алкохол и точка. Това е причината и в БГ Пощи да е забранено изпращането на парфюми.

Колкото до това,че тези които съм купувала от Парфимо са по-силни от тези,които съм тествала във физически магазини си го обяснявам с различни партиди или различни години на производство и толкоз. Нищо повече.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 13:14 от Анонимен

# 179
sweety_kitty, парфюмите и козметиката не се броят за бързо развалящи се стоки. Simple Smile Препоръчаната температура се поддържа съвсем спокойно и от нехладилен камион. В бранша с подобни стоки съм. Проблемът със съхранението е силно, ама силно преувеличен. Стига продуктите да не са напечени от директна слънчева светлина, са си абсолютно наред. И всъщност алкохолът доста улеснява съхранението. Ако ще си говорим от химична гледна точка, водата в състава е проблемна, не алкохолът. Simple Smile

И всичкото това с цел...?
За парфюмите специално, не за Ариел, нали.

Не, не, в конспирациите за Ариел не участвам Laughing
Мисълта ми беше, че ако някой иска да продава "разредени" парфюми като отделна партида на специфични ритейлъри - може, проблемът не е технически. Сега... дали има смисъл е отделна тема.
Това, което ми хрумва на прима виста... Различните пазари имат различни предпочитания и традиции. Примерно, тежките ориенталци би имало смисъл да се продават в Европа леко разредени, но запазващи духа и посоката на аромата. Целта, разбира се, е компанията да има продажби и market share, които иначе би изпуснала, защото душливите аромати, които вървят в Дубай, например, няма да вървят тук.
Обаче абсолютно не вярвам да произвеждат разредени Долчета, Арманита, Диори и т.н. Ако някой надолу по веригата разводнява... сигурно може, да.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 13:22 от bambinnah

Общи условия

Активация на акаунт