Кралски работи и клюки - ноември 2020

• 64 000
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 425
Хм, сега се замислих, че едно време е нямало как да се разбере колко ''законни'' са тия наследници и може би са имали повече възможности за изневяра Grinning

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 09:42 от Анонимен

# 1 426
  • София
Коментирали сме я и преди пра-прабабата на Камила, любовница на пра-прадядото на Чарлс, но днес ми излезе тази статия https://www.townandcountrymag.com/leisure/arts-and-culture/amp34 … ncestor-mistress/
Моля, някой да я пусне през транслейта, не мога в момента ☺

ПП Превод https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=bg&u=h … ncestor-mistress/

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 10:34 от Lana

# 1 427
  • Пловдив
Хм, сега се замислих, че едно време е нямало как да се разбере колко ''законни'' са тия наследници и може би и по-горе ли възможности за изневяра Grinning
Затова са ги женели млади и булката задължително да е девствена. Та поне първия, престолонаследника да е от законния.

# 1 428
То дори и това не е гаранция че няма да изневерява и че всички деца, които роди няма да са на всеки друг, но не и на законния й мъж Wink

# 1 429
  • Пловдив
Престолонаследника е важен, и да речем за всеки случай един брат за резерва. Другите е ... относително.

Примерно аз харесвам историята за Анри 4 и кралица Марго.

# 1 430
  • София
Престолонаследника е важен, и да речем за всеки случай един брат за резерва. Другите е ... относително.

Примерно аз харесвам историята за Анри 4 и кралица Марго.

Каква е връзката? Питам защото и аз я харесвам - Марго де Simple Smile

# 1 431
  • Пловдив
Ами да не се изкарват много примерни кралските семейства, те се такива лицемерно-примерни от викторианско време насам. Преди това са бил най-разюзданите.

# 1 432
Кралските семейства са лицемерни и долни, спор няма, ама жената на любовника е грижа на любовника, не на любовницата.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 10:54 от Iseis

# 1 433
Да приемем, че Чарлз няма мозък и морален апарат, така че може да се разчита и да се хвърли вината изцяло на Камила. Но пък може би и двамата са еднакво бастуни откъм съвест, така че затова са си лика-прилика. Че са лицемерни кралските семейства, това е факт. Но просто и преди векове, и сега всичко е скрито зад дебелите стени на дворците.
Не знам дали сте коментирали тук, но много интересен момент беше засегнат в сериала. Оказва се, че единият брат на кралицата-майка имал две деца, родени с увреждания. Когато Едуард VIII абдикира и Джордж VI сяда на трона, тези деца биват зарязани в дом и ги отбелязват като починали, за да няма съмнения, че кралското семейство е нестабилно и че в него има деца с увреждания. Въпреки че тези са племенници на Кралицата-майка и увреждането не се е предавало по тази линия. Това също показва колко са брутални и студени в името на това, което наричат "дълг", а всъщност е алчност за пари и власт. Като много им пука за "дълга" да бяха помислили първо за дълговете си в собствените си семейства.

# 1 434

Не знам дали сте коментирали тук, но много интересен момент беше засегнат в сериала. Оказва се, че единият брат на кралицата-майка имал две деца, родени с увреждания. Когато Едуард VIII абдикира и Джордж VI сяда на трона, тези деца биват зарязани в дом и ги отбелязват като починали, за да няма съмнения, че кралското семейство е нестабилно и че в него има деца с увреждания. Въпреки че тези са племенници на Кралицата-майка и увреждането не се е предавало по тази линия. Това също показва колко са брутални и студени в името на това, което наричат "дълг", а всъщност е алчност за пари и власт. Като много им пука за "дълга" да бяха помислили първо за дълговете си в собствените си семейства.
До преди 30 г., а може и по-дълго, и в България беше срамно да кажеш, че имаш роднини с увреждания, особено ментални. Това означаваше, да останеш без семейство, защото никой не иска луди в рода си, дори да не е наследствено. Родители на бебета с увреждания са били уговаряни да ги оставят в дом, много са се съгласили. Инвалидите бяха крити и т.н. Та какво остава за кралско семейство, което и да е, през далечната 1936 г. Времената са били такива - идеята за чиста раса и здрави деца, не е произлязла от Хитлер, той просто я е използвал.

# 1 435
Жалко, че е дошъл 9 септември. Сега държавата ни можеше да е много по-различна в положителен смисъл. И като се сетя как цялата ни интелигенция и аристокрация е заличена, нищо чудно, че сме на това дередже сега. Да му се не знае как още има хора, дето милеят за онзи строй. Съжалявам за отклонението...

Иначе по темата за любовниците, то за това е най-правилно унаследяването да се предава по майчина линия, поне майката винаги ще е правилната, но нали живеем в мъжки свят...май при евреите религията се предаваше по майчина линия, нали? Те както винаги са по-далновидни 🙂

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 11:36 от Анонимен

# 1 436
  • София
Мисля да подпиша петицията на Дейлито, за надпис, че сериалът е художествен, а не документален.

Карл Филип  и София са положителни за Ковид и са се изолирали, с леки симптоми. Останалите от семейството ще бъдат тествани днес.
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=bg&u=h … 241831f116aa.html

# 1 437
  • Варна
Четох, че Уилям не бил хич доволен от интереса към този сериал.

# 1 438
Максима, снощи на наградите "Крал Вилем"
Хубава блуза

# 1 439
Това ми излезе в Дейли Мейл сега, не знам дали е пускано - Даяна, Кирил Преславски и дизайнерът Валентино, 1990 г.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт