НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 259
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Alexandrag, аз лично не бих рискувала, но щом лекаря казва, че няма риск. Не знам де, аз съм бъзла 😁

Благодаря за отговорите, повърна си стабилно на фонтан. Иначе връща рядко, както казахте като пресечено мляко.
Ох не знам с тоя рев нищо не помага. Опитах да сложа нещо на корема, има си и одеалце за гушкане - тц. Иначе в коритото му харесва  и гък не казва. Памперса реве ако е наакан докато го почистя, после е кротко.
Пистачио На колко дни беше бебето когато го заведох те на ортопед?

На около 20, педиатърката каза до навършване на 1 месец да идем.

# 661
Нашия юнак също се беше оплел два пъти около врътлето и лекаря каза,че е силно препоръчително секцио! Добре,че беше секцио,юнака се оказа 3 800кг.

Здравейте, мами! Преди последния преглед (38 г.с.) бебчо се е оплел в пъпната връв два пъти около вратлето. За момента не бях мислила вариант за секцио, но сега се опитвам да си дам съвет, доколко това е предпоставка за планирано секцио. Според АГ няма място за притеснение, тъй като няма признаци за страдание при бебчето и мога да изчакам естествено раждане и ако се наложи да преминем към спешно секцио. Бихте ли поели подобен риск при така създалата се ситуация?

# 662
Alexandrag, аз лично не бих рискувала, но щом лекаря казва, че няма риск. Не знам де, аз съм бъзла 😁

Благодаря за отговорите, повърна си стабилно на фонтан. Иначе връща рядко, както казахте като пресечено мляко.
Ох не знам с тоя рев нищо не помага. Опитах да сложа нещо на корема, има си и одеалце за гушкане - тц. Иначе в коритото му харесва  и гък не казва. Памперса реве ако е наакан докато го почистя, после е кротко.

А тя дава направление или ? И аз чувам, ще се води бебе на ортопед, но не ми е ясно как съава

# 663

А тя дава направление или ? И аз чувам, ще се води бебе на ортопед, но не ми е ясно как съава

Ами не ни даде, на частно ни прати, но не знам дали не може и с направление, не съм питала.

# 664
Доколкото ми е известно, направлението се полага по ЗК, както ваксините и ежемесечните прегледи.
Нашата ни даде, ама моля ви се забрави да сложи печат и ние си платихме прегледа в крайна сметка.
При педиатър не се плаща нито ваксина, нито преглед при болест, нито рутинното теглене и мерене.
Дух, ти първо ги отгледай качествено 3-4 деца и тогава пак ще си говорим. Все пак то си има и значение светогледа на човек. Кой с какво се задоволява и кое приема за успех.

# 665
Хелинор, извинвай, амс с тази ти натройка за неща, най-вероятно ще ти е кошмар наистина. Да всичко зависи от мирогледа на човек, ама... Ние с по две на веднъж какво да кажем. На мен и Дели са ни първи деца, особено пък и недоносени. Представете си в какъв стрес сме и как се учим на всичко в движение. Ама на, опитвсм се да не задълбавам и да гледам от положителната страна на нещата. Не съм спала повече от 3 часа от месец и нещо, ама все още съм на мнение, че по-хубаво нещо от децата няма 😍

# 666
Хелинор, по някакъв странен начин си ми симпатична Simple Smile просто силно се дразня на това черногледство тип - сега ще видите какво ви чака. Напряга ме. Сякаш трябва да живея в непрекъснато при апокалиптично състояние на онова което идва...

# 667
Да, странно звучат тези думи, изречени особено от жена, която 10 години се бори за дете и ходи по инвинтро клиники. Знам ли, може пък точно това да ме е изтощило. Все пак  не забравяйте, че съм и с около 10 години по-голяма от повечето от вас, та вероятно и това има значение.
То, две деца с малка разлика се гледат почти като близнаци, само с тази разлика, че повечето неща си ги минал. Simple Smile
Това, че всички ще се справят по някакъв начин, е факт неоспорим.
Чак за апокалипсис не говорим, а за това, че действително не е лесно. Е, не, никой не го е казал, нали!?

# 668
Доколкото четох в Интернет, трябва да се направи преглед от ортопед в първия месец, защото ако има някакъв проблем и се хване навреме, лечението е лесно с носене на гащи и почти на 100 процента успешно. После се прави и преглед в 6 месец. Ако не се хване навреме, става доста по-сложно и не толкова успешно.

Аз да попитам, ако някоя от вас има шевове и/или хемороиди какво ви и изписаха? Че малко ме притеснява единият шев, да не остане гаден белег. Аз от началото ползвам Цикатридина спрей, сега почнах и Пайлекс за хемороиди, но не знам дали може да се махне изобщо. Чудя се дали поне горе-долу ще се върна в предишния вид, или ще си ги нося с мен завинаги...

И благодаря на Диди за приложението, снощи ни спаси 😄 много се заслушва и успокоява, два пъти вече така го приспивам като е нервен.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 11:26 от Pistachio

# 669
Аз утре постъпвам вече в болницата и чакам голямото събитие. Усещам от около час, че започвам да се притеснявам, а в същото време съм и ужасно нетърпелива за вълнуващата среща. Simple Smile

# 670
Доколкото четох в Интернет, трябва да се направи преглед от ортопед в първия месец, защото ако има някакъв проблем и се хване навреме, лечението е лесно с носене на гащи и почти на 100 процента успешно. После се прави и преглед в 6 месец. Ако не се хване навреме, става доста по-сложно и не толкова успешно.

Аз бях запомнила че трябва да е навършило месец. Благодаря за инфото днес сме на преглед и ще си запиша да попитам.
Един страничен въпрос - как и кога се режат ноктите 😂 много се дере моя, а ръкавиците все ги маха незнайно как.

# 671
Цвети, на нас от неонатологията ни казаха да им пилим ноктите, а не да ги режем. То и аз не си представям как ще стане с рязането, както мърдат постоянно...

# 672
  • София
Хелинор, успех!

Относно ортопед - полага ви се направление по ЗК. За София препоръчвам Фурлакис, ние отидохме когато пиранките станаха на 2м. След 6м - пак. Ходихме с направление и на офталмолог.

За ноктите - на мен ми казаха 40 дни след термин. То зависи и от ноктите, нашите още се люспят. Режат се докато спят.

И аз прекарах по клиники няколко години, докато забременея отново, не ми е било лесно. И сега с пиранките бях около месец и половина в болница - 3 седмици преди и 3 седмици след раждането. Ми не беше преживяване мечта, ама мина. В крайна сметка това няма нищо общо със светогледа на човек. Светът е хубав, навън грее чудно слънце, след малко мятам децата в количката и отивам да се радвам на есента в парка.

# 673
Аз му ги изрязах със нокторзачка, когато го хванах спокоен😄 иначе може и докато спи, не беше чак толкова страшно първият път. Иначе аз ръкавички не слагам, рядко се дере.

# 674
  • София
Аз обръщам ръкавите вместо ръкавички, щот като кърмя много ме дерат по циците.

Общи условия

Активация на акаунт