Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 576
  • 791
  •   1
Отговори
# 420
За епитеза ходих в Дървеница, в Гръдна хирургия. Дадох на сестрата, която се показа първа, епикриза и те издадоха протокол. Операцията  и после терапиите ми бяха в Надежда, там не издават за епитеза, само за перука. Болнични ползвах от джипито първоначално, после с ЛКК, 6 месеца можеш, после от ТЕЛК ако се налага дават два пъти по два месеца.

# 421
  • София
Да,вярно че след вливла се подписвах на нещо,но никога не съм го чела - те само ми посочваха къде.Но със сигурност не съм взимала нищо за пред ЛКК.

# 422
Аз от самото начало трябваше да взема решение и прецених, че не мога да оставам за хоспитализация в Надежда. Съответно не мога да вземам болнични от там. Затова вземам зеления талон и с него минавам пред ЛКК в Русе. Признават ми го и ми дават болнични за 1 месец.

И още нещо извън темата. Днес, 19 ден след първата ми червена ХТ (и около 30-ти ден откакто започна да ми никне коса след последната бяла ХТ) отново започнаха да ми падат косми от тялото и главата. В сряда, ако интензитета на падане се задържи така ще си обръсна главата до нула.

Имам и един въпрос към момичетата, които ползват вана. Колко вереме след операцията се престрашихте да си направите вана?

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 22:29 от Lea_Lea

# 423
  • София
И на мен ми опадаха всички косми от паклитаксела/ бяла химия/ , от червената само на  косата и после с бялата всички останали. Русувах, но не се харесвах....
Бела, къде си? Излизай от дупката, да не идвам аз да те вадя ❤❤❤ 😄😄😄🤗
Това с телковете и ллк явно е различно навсякъде. Аз болничен взимах от лкк, чрез направление от личния.

# 424
Дa се включa и aз.. Микроблейдинг се прaви минимум 14 дни преди първa вливкa или 40 дни след последнa..тaкa ми обясни еднa дaмa която го прaви.. Зa болничния aз в сити съм стоялa еднa нощ след вливкa, но и дa не стоиш ти дaвaт болничен зa 30 дни, кaто се препокривa със следвaщaтa вливкa. Aко не искaш дa стоиш тaм подписвaш че си тръгвaш нa твоя отговорност. Aко не си от София ти прaщaт болничния по еконт aко не е говтов докaто си тaм, може и в софия aко си дa ти го прaщaт aко кaжеш. Aз обикновенно си тръгвaх след 1 вaтa нощ и се връщaх нa следвaщия ден зa лонгуексa. Aко имaше кой дa ми го слaгa щяхa дa ми го дaвaт.Зa перукa те ми издaдохa протокол, зa протезa не знaм не ми се е нaлaгaло..зa сегa.. Бях нa червенa химия и от нея веждите ми не пaднaхa..
Мaй е товa Simple Smile

# 425
Здравейте момичета!
След коя вливка ви спря цикъла?
Има ли някой от вас с предоперативна химеотерапия и хормонозависим рак?

Приятен ден!

# 426
Здравейте момичета!
След коя вливка ви спря цикъла?
Има ли някой от вас с предоперативна химеотерапия и хормонозависим рак?

Приятен ден!

Аз съм с предоперативна ХТ и хормонозависим рак.
Трябваше да ми дойде 2 седмици след първата вливка, но ми дойде с една седмица по-рано, т.е. на 7-мия ден след вливката. След това нямах цикъл по време на предоперативната ХТ. Дойде ми 7 седмици след последната предоперативна вливка. Т.е. почти 110 дни бях без цикъл.
Сега съм на следоперативна ХТ. От въпросния цикъл са минали 28 дни и нищо не ми подсказва, че ще ми дойде. От снощи ми падат интензивно отново косми, което ме навежда на мисълта, че растежа на най-бързо делящите се клетки в тялото ми е спрял, което затвърждава предположението ми, че и сега няма да имам цикъл по време на ХТ.

# 427
Момичета, от сутринта се опитвам чрез телефонни разговори с ИСУЛ да разбера от къде мога да получа парафиновите си блокчета. Гръдният ми хирург / Седлоев/вчера ми каза, че не ги носи в себе си, да се обърна към лабораторията по патология. От протокола взех името на патолога и му звъннах, каза да се свържа със Седлоев- параграф 22. Звънях на старша сестра, в канцеларията на хирургията и къде ли още не- параграф. О т къде би трябвало да ги получа?

# 428
Леа,. На каква химеотерапия беше?

# 429
Меги по телефона не става, стига звъняла на хората. Иди в лабораторията и си вземи блокче.

# 430
Леа,. На каква химеотерапия беше?

Предоперативната ХТ - 4 вливки Доцетаксел+Херцептин+Пержета
Следоперативната ХТ - 2 вливки Еписиндан+Ендоксан (минала съм само една от тях, предстои ми втората

# 431
Лагерта, поглеждам ви.❤
Работя усърдно Joy Много болни, тези дето държим положението, защитаваме родината като едни войници на фронт.
Не съм в дупката вече, само уморена и отегчена от тягостната обстановка.
Ще мине всичко.

# 432
  • Варна
Здравейте момичета ,
някой от вас може ли даде мнение за доц. Валерия Хаджийска , Началник на Клиника по нуклеарна  Медицина  в Александровска .
Спешно ми е , и ще се радвам да споделите опит или впечатления .

# 433
  • Варна
Момичета, онколог във Варна можете ли да препоръчате?

Аз съм при д-р Стилиянова в онкологията в Аспарухово. Терапията ми върви отлично, слушам я за всичко. Строго делова е при прегледите, което ми харесва. Няма от какво да се оплача. Виждала ме е и отчаяна и супер хепи от добри резултати. Винаги е неутрална в емоциите си, както и трябва да бъде един онколог.

# 434
  • София
Маги,аз съм ги взимала два пъти - отивам направо в патологията и си ги искам.Лекуващия лекар няма нищо общо,не е нужно да търсиш и твоя патолог.Който и да ти отвори,би трябвало да ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт