Секцио или естествено раждане

• 41 272
  • 546
  •   1
Отговори
# 75
Може да се поинтересувате как водата, с която са пълни белите дробове на бебето излиза или има ли ползи от преминавате през родилния канал по отношение на флората, която се посява върху бебето. При моите деца имаше разлика и в инстинктите. Нормално родените веднага засукаха, големия ми син сучеше вяло и така и не успях да кърмя повече от два месеца
Това за флората е изключително важно за бебето. Вече има практика в някои клиники след секцио бебето да се.. как да го нарека точно...да има допир със секрет от влагалището на майката..

# 76
Ох, ама наистина😂
Въпреки, че вторият път родих естествено, последното нещо, което ще мисля и още по-малко искам, е детето ми да има допир със секрет от влагалището. Хайде, като се е родило естествено...ясно. Ама да го вадят секцио и после да ми търсят допир със секрет от влагалището 😄...не мерси.
Ако беше чак толкова всевисша тази влагалищна флора, нямаше да има имуностимуланти от не знам си какво или кремове с лига от охлюв, всичко щеше да е на базата на тази флора.

Така си мисля аз де.
Иначе и аз, както вече казах, бих предпочела вагиналното раждане, въпреки че при мен то беше по-продължително и болезнено от секциото с първото ми дете. Възстановяването е друга бира. И двете не са леки, та нека всеки да прецени кое предпочита и кое е по-добре за него си.
А тези, които плюят родилите със секцио и едва ли не си фантазират, че като са успели естествено са нещо повече- нека си живеят в заблуда, то не всяко раждане е идентично, та да ги пита човек ако им се наложи секцио по-нататък дали са по-малко майки вече, или си смениха мнението😉

# 77
  • София
Явно никога не сте чували, че при различни инфекции, гъбички, половопренасяни болести и др. се прави също секцио, за да се запази здраво детето. Толкова по въпроса с допира до вагиналната флора, фауна и каквото и да е там.
Природата наистина е предвидила да раждаме през определено място, но тя е предвидила и естествения подбор, и болестите, пък ние се борим срещу тях, което по горната логика също е противоестествено.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 09:37 от Fever Ray

# 78
  • Sofia
Явно никога не сте чували, че при различни инфекции, гъбички, половопренасяни болести и д-р. се прави също секцио, за да се запази здраво детето. Толкова по въпроса с допира до вагиналната флора, фауна и каквото и да е там.
Природата наистина е предвидила да раждаме през определено място, но тя е предвидила и естествения подбор, и болестите, пък ние се борим срещу тях, което по горната логика също е противоестествено.
Аз смятах, че през цялото време говорим за избирането на секцио без медицински показания. Ясно е, че ако има папилома или друго показание - друг начин няма. Не сменяйте темата, много добре знаете какво съм искала да кажа.

# 79
Точно така!
Явно никога не сте чували, че при различни инфекции, гъбички, половопренасяни болести и др. се прави също секцио, за да се запази здраво детето. Толкова по въпроса с допира до вагиналната флора, фауна и каквото и да е там.

# 80
  • пак там
Не виждам с какво ужасяващият страх от вагинално раждане да не е медицинска причина, но...

# 81
Много обичам някой да си говори наизуст.
Има медицинска литература защо влагалищната флора е важна за бебето, попрочетет, па тогава се присмивайте на по-знаещите от Вас!

# 82
  • Sofia
Много обичам някой да си говори наизуст.
Има медицинска литература защо влагалищната флора е важна за бебето, попрочетет, па тогава се присмивайте на по-знаещите от Вас!
След като вагиналните гъбички са изброени като медицинско основание за секцио, мисля, че спорът става безсмислен. Включих се по темата, защото съм раждала по двата начина и сметнах, че може мнението ми да е от полза.
Но вечните спорове за кърмене / адаптирано, секцио/вагинално са ми страшно банални. Литература има много. В цивилизованите държави не питат жената как и се иска, колко я е страх, а гледат ползите за майката и бебето. Истински се радвам, че намерих специалист с опит, който да се съгласи при мен на VBAC, защото винаги сме искали много деца и само перспективата да ме оперират N на брой пъти ме ужасяваше.

# 83
Ами нали има следящ лекар, има контролни прегледи..за какви гъбички и инфекции става въпрос...
Който се интересува все пак, има много литература по въпроса. Тези клиники които го практикуват не е ей така за забавление...80% от имунната система е в червата. А там микробиома как се изгражда? Започва още в родилния канал.
И не знам защо тези които сме за нормално раждане все трябва да уточняваме, че секцио по мед.причини не влиза въобще в дискусията. Там две мнения няма.

# 84
  • София
Аз се включих, защото съм раждала по 2 пъти по всеки от начините и ми предстои пети път. Предполага се, че точно с по-знаещи от мен съм се консултирала.
Относно избора - смятам, че трябва да е на лекаря, а не на жената. Което не означава да се противопоставя едното раждане на другото или всеки да има предпочитания към единия или другия начин (това как ще се възстанови всяка отделна жена е строго индивидуално). Важното е, че и по двата начина се дава живот.

# 85
  • Sofia
Fever Ray, и аз чакам пето Simple Smile терминът ми е 03.12

# 86
Е*ати якото - пет деца . Завиждам ви благородно дами❤

# 87
  • София

Ние все още сме в процедура, защото имаме репродуктивни проблеми, което звучи невероятно на фона на броя на децата.
Желая ти леко и успешно раждане!
Надявам се при нас да се получи веднага този път.

Сложно, те от нашите 2 вече са големи и даже живеят (почти - по комшийски) отделно.

# 88
  • Sofia
Пожелавам ти да се получи бързо.
Междудругото, това също е тема, която ми е болна. Тук половината от лекарите ако питаш, пета бременност е изключително рисково начинание, матката имала капацитет ..

# 89
Честито janin4eto_87
Желая ви безпроблемно раждане и здраво сладко бебенце !
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт