Секцио или естествено раждане

• 42 745
  • 546
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Така е масово, но все пак не всички. Ще трябва да се доверим на лекарите си, защото иначе не знам как ще се случат нещата. Другият вариант е раждане вкъщи за което мен ме хваща страх вече.

# 361
Така е масово, но все пак не всички. Ще трябва да се доверим на лекарите си, защото иначе не знам как ще се случат нещата. Другият вариант е раждане вкъщи за което мен ме хваща страх вече.
Аз мисля, че ние трябва да сме информирани и да задаваме върпроси.Ако не чуем ужедителен отговор, то бих сменила лекаря.Да иска да ме среже само, за да му е удобен графикът- не ,мерси!

# 362
  • София
Всъщност първескините няма много какво да зададът като въпроси. Не са ми обеснявали точно как ще протече нито единия нито другия вид раждане... Ако ми бяха казали колко зле ще ми протече нормалното раждане вярвай, че никога нямаше да го предпочета! Та то хубаво ще се задават въпроси ама на база какво?

# 363
  • София
Kak няма какво да зададат като въпроси и първескините? Да, няма с какво да сраваняват, ок. Ама нали ходят на консултации, на прегледи.. Ако се види на видеозон  определено неправилно  предлежание на плода, ако тазът на майката няма да позволи нормално раждане, ако бебето е твърде едро при майка диабетичка примерно, ако е налице плацента превия, ако става дума за многоплодна бременност или за такава  в доста напреднала възраст, ако майката е с много високи диоптри и т.н... Тези неща и първескинята без опит в раждането следва да обсъжда с лекаря си, да задава съответните въпроси и да  получава отговор/разяснения по тях.

# 364
  • София
Това с таза отдавна му мина модата Simple Smile За прилежанието на бебето майката не знам как ще ги прецени, затова пък си има лекар.

# 365
  • София
Хич не му е минала модата, дъщерята на моя приятелка - момиче на 23,  тежащо  едва 47 кг и носещо дрехи от детския щанд,  роди секцио по точно тази причина. Лекарят по-точно от нас може да прецени все пак..

# 366
  • София
47кг влезна да ражда ли? Таза все пак доста се разширява и по- време на бременността. Не е изобщо предпоставка за цезарово сечение.

# 367
  • София
Не, разбира се,  стабилно поддържано тегло преди бременността. Ръст като на  дребна седмокласничка, обувки с номер 36 като на детенце.  И хич не са единици такива случаи, нищо че все говорим за акселерати. Състудентка на дъщеря ми (тоест в момента е на 21)  е със същите размери. Дъщеря ми може да се окаже също в тази група, дай боже да не е така. Доста висока като ръст (178), но много слаба..

# 368
  • София
Ми и аз забременях 46кг, 160см дребно детенце... След 9 прекрасни месеца и 23 качени килограма таза ми хич не беше вече толкова малък. Е, успях до заветните 8см разкритие проблема при мен беше падане на тонове иначе още 4-5часа можеше и да ги изкарам или пък не знам ли.

# 369
  • София
Случаи разни, няма едно с друго раждане да съвпада като особености.  Докторът така е преценил, значи е имало защо, независимо че в бг мама казват, че това било изтъркана причина... Момичето роди нормално бебе, 3.100. Но не е наддало 23 кг определено. И бременно си беше пак слабичко.

# 370
Аз забременях 45кг, влязох да раждам 60кг. Изписаха ме след 8 дена 55кг. На 40 ден си бях пак 45 кила слаботелесна.

# 371
  • София
Аз забременях 45кг, влязох да раждам 60кг. Изписаха ме след 8 дена 55кг. На 40 ден си бях пак 45 кила слаботелесна.

Динчо, най-вероятно само теглото не е достатъчно да гледаме. Дъщеря ми (не наборката на твоя младеж,а сестра й) е 54-55 кг с мокри дрехи и е висока обаче 178 см. Спортен тип, с много малко  д***, плосък корем. Определено човек с подобни мерки когато стигне до раждане, ми се струва нормално да попита..Аз поне бих попитала със сигурност. А нали за това става дума, да се пита и какво точно да  се пита, не какъв ще е непременно отговорът. Ако дотогава не си оперира същата  ми девойка с лазер очите, ще има заради високите диоптри и на двете очи още една основателна причина да пита кое и как..

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 19:16 от пенсионирана русалка

# 372
Килограмите на майката и качените в последствие нямат връзка с малкия таз, който се гледа на ехпграфа , както и дължината на пъпната връв.
Това, че жената е слаба или дребна  съвсем не е предпоставка за цезарово сечение.Гледат се главата не бебето и нейния отвор на вътрешен таз преди раждането.
И много ясно, че има какво да се пита .
Аз знаех, че нося много голямо бебе  с деа пъти увита пъпна връв и разпитах защо няма да е секцио, какво може да се случи по време на раждане, защо раждам така.
Бях абсолютно спокойна и подготвена за всякакъв сценарий.

# 373
  • София
Именно, ДХЗ, за въпросното момиче лекар е преценил, че  отворът е по-малък от главата на бебето и има повече от сериозно показание за секцио.  На доктора ли да вярва или на бг мамите, смятащи, че такава причина вече е неактуална? Аз просто споделих като лаик, че девойчето е слабичко, дребничко, надало малко през бременността, но родило за сметка на това напълно доносено бебе. Явно си е питало каквото, когото  и когато трябва, нищо че е раждало за първи път  Simple Smile

# 374
  • София
Сценариите са много. Едва ли могат да предвият всичко.

Общи условия

Активация на акаунт