Секцио или естествено раждане

• 42 762
  • 546
  •   1
Отговори
# 345
Ей, една майка да каже истината. Monet, браво, поздравления за откровеността.

# 346
  • София
Истината не е една, че да я каже Monet или друг. При всеки е било различно, всеки е със своя избор/лекарско предписание, със своята истина,  затова и назад изразих менението, че този спор е безмислен. Wink И ако една  "истина" не отговаря на "истината " на друг, не значи, че хората не са откровени..

# 347
  • София
След 2 естествени раждания и 2 секцио, мога да кажа, че няма 2 еднакви при една жена,камо ли при различни, че да се сравнява.

# 348
  • София
След 2 естествени раждания и 2 секцио, мога да кажа, че няма 2 еднакви при една жена,камо ли при различни, че да се сравнява.

Ето това може да се определи като истина вече, понеже казва главното - раждане с раждане няма общо.. Simple Smile

# 349
Всяка жена трябва да направи избора си. И то информиран. Но трябва да ви кажа, че аз познавам жена, която въпреки, че е родила секцио пак има жестоки хемороиди. В този ред на мисли, те могат да се получават и без много човек да се напъва. Не се упреквайте, сега ги премахат успешно.

# 350
Хемороиди се получават заради разтежение стените на кр.съдове, а причина  е хемороидалната вена, която кара кръв в областта на седалището и бива притискана от бременността, от тежест на килограми, от застояване в една поза(при работа, обикновено седяща).
Това е физиология, затова и мъжете страдат,както и раждащите секцио.Няма връзка с раждането дотолкова, доколкото тогава съдовете търпят натиск от напъните при нормално раждане.Скритите хемороиди и съдовете под напрежение до момента на напъните, стават видими и осезаеми след като раждането започне, а появилите се набъбват още повече.
По горната схема и мъжете развиват хемороиди.Няма връзка появата им с нормалното раждане, а с предпоставките на физиологията, наследствен фактор за здравина на кр.съдове, начин на живот, килограми и тн.
При мен хемороидите се появиха лрез бременността още.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 13:20 от ДХ3

# 351
При мен всичко започна с преносване 4 дни, изтичане на води и... отидохме в болницата с 3 см разкритие в 1 през нощта, 12 часа изключително болезнени контракции, пуснаха ми окситоцин, достигнах 8 см разкритие и нищо..нито пози за напън, нито слизаше..главичката беше много високо. Беше ужасно, заради този вирус бях сама в предродилна, идваха само през 30 мин да проверяват разкритие (от това по-ужасно няма)..накрая плачех и се молех всичко да свърши. Наложи се секцио, защото водите ми позеленяха и нямаше повече за кога да се чака.
Та с две думи, минах  и през двете и мога да кажа, че когато психически не си подготвен за евентуално секцио, като мен..просто е ужасно. Болките бяха неописуеми поне при мен, след упойката тялото ми започна да се тресе, два пъти припадах заради ниско кръвно..абе беше ужасно. Радвам се, че всичко мина, че бебка е добре. Тъжно ми е, че нямахме тези първи моменти..кожа в кожа, слагане на гърда и тн.
Опитвам се да не го мисля и съм благодарна, че сме живи и здрави.
След време въпреки всичко бих опитала отново естествено раждане, надявам се тогава поне да не съм сама като куче в студената стая, защото може би с малко подкрепа можеше и да се справя 🤷‍♀️

# 352
  • София
При мен всичко започна с преносване 4 дни, изтичане на води и... отидохме в болницата с 3 см разкритие в 1 през нощта, 12 часа изключително болезнени контракции, пуснаха ми окситоцин, достигнах 8 см разкритие и нищо..нито пози за напън, нито слизаше..главичката беше много високо. Беше ужасно, заради този вирус бях сама в предродилна, идваха само през 30 мин да проверяват разкритие (от това по-ужасно няма)..накрая плачех и се молех всичко да свърши. Наложи се секцио, защото водите ми позеленяха и нямаше повече за кога да се чака.
Та с две думи, минах  и през двете и мога да кажа, че когато психически не си подготвен за евентуално секцио, като мен..просто е ужасно. Болките бяха неописуеми поне при мен, след упойката тялото ми започна да се тресе, два пъти припадах заради ниско кръвно..абе беше ужасно. Радвам се, че всичко мина, че бебка е добре. Тъжно ми е, че нямахме тези първи моменти..кожа в кожа, слагане на гърда и тн.
След време въпреки всичко бих опитала отново естествено раждане, надявам се тогава поне да не съм сама като куче в студената стая, защото може би с малко подкрепа можеше и да се справя 🤷‍♀️

Тресяли сте са така заради упойката. Неприятно е, но преминава. Когато не си подготвен изглежда много страшно. Иначе и да сте сама и да не сте сама нямате ли разкритие и зелени ли са ви водите явно нищо не можете да направите. Радвайте се, че всичко е преминало и другият път нещата да се случат както желаете.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 13:13 от I.R.

# 353
Бенчита,
Горе главата, важното е, че бебето е добре. За съжаление понякога нещата се объркват.
Аз също бях със зелени води, имах разкритие, но бебето си беше вдигнало ръката и въпреки напъните не излизаше. Слава Богу, една стажантка явно се сети какво трябва да се направи, скочи ми на корема и бебето буквално излетя. Имахме късмет.
Пожелавам ти следващият път всичко да мине гладко.

# 354
Бенчита,аз имам две нормални раждания, но кожа в кожа и бебе да засуче веднага не е имало…( в Испания и в Бг)…

# 355
Та с две думи, минах  и през двете и мога да кажа, че когато психически не си подготвен за евентуално секцио, като мен..просто е ужасно. Болките бяха неописуеми поне при мен, след упойката тялото ми започна да се тресе, два пъти припадах заради ниско кръвно..абе беше ужасно. Радвам се, че всичко мина, че бебка е добре. Тъжно ми е, че нямахме тези първи моменти..кожа в кожа, слагане на гърда и тн.

Не изпитвайте угризения и не се съдете. Така се е получило. Със сигурност попадате в статистиката на спешното секцио. Радвайте се на бебечето и мислете позитивно, че с второто раждане няма да бъде така.

# 356
  • София
Ам информиран избор не означава избор според мненията в бг-мама, а избор основан на добро познаваме на възможните последствия (включитешно и дългосрочни, които ще се появяват след 10-20 години) от двата типа раждане, познаваме на статистиките приколко жени се проявяват,  познаване на механизмите на тялото, подготовка (психическа и физическа) за определения вид раждане и  т.н. Другото са клюки от пред блока.

# 357
  • София
Естествено, че с лекар ще се коментират тия работи и ще се информират хората. Пък какво ще стане след 10-20 години божа работа...

# 358
  • София
Ами не е баш Божа работа и затова процесите в организма се ледят ежегодно.
Освен това не е и “естествено” като гледам какви допитвания за вид родоразрешение вървят по групите и във форума…

# 359
И аз съм “за” информиран избор, но в Бг масово лекарите “информират” много удобно за секцио някак си…Старистиките в световен мащаб показват ясно, че не се дава обективен такъв у нас.

Общи условия

Активация на акаунт