ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Скаридка, подкрепям те. Като не може да се учи качествено, изобщо да не се учи. Така не става. Ще преминат всички в по-горе клас и няма да са научили нищо.
Разбрах какъв е проблемът при синковеца днес. Има назначен нов учител по английски, за да замества титуляра, който още не се е възстановил напълно. Та този нов учител днес не се появи във ВКС, телефонът му бил изключен. Дано не му се е случило нещо сериозно, но така не може да се продължава. Не е редно. Учители няма. Една част са болни, други напускат, заместници се намират трудно. Потърпевши обаче са децата. Без значение как ще премине годината, присъствено, дистанционно, ясно е че на учителите не им е до преподаване, учениците са изгубили мотивация от това има-няма и пълна неизвестност какво им предстои. Не мога да виня ни едните, ни другите. Учебен процес обаче явно качествен няма как да има в тази ситуация. Да ги разпускаме и да се свърши с тази мъка за всички ни.

# 121
  • Sofia
Момичета моля за следната информация. На СМ се налага да прави пълна кръвна картина и урина за картотека като състезател. За първа година е тази лудост! Та питанет ми е - знаете ли в София лаборатория, в която НЕ правят PSR тестове? Ще ми се да избегнем контакт с евентуално заразени и въобще такава среда.
Виж в Синево, там има клонове, в които не правят, а тези, в които правят, имат часови диапазон само за ПСР и часови диапазон само за други изследвания.
В лабораториите към поликлиниките също правят тези изследвания, които искаш, там тестове за Ковид няма изобщо, но има и малко хора, както и онлайн резултати. Ако питаш за конкретно ДКЦ, ще ти пиша ЛС.

# 122
  • софия
august74, лаборатотията на МЦ в 1 АГ "Света София" също не прави тестове за Ковид. Може би и Щерев.

# 123
Да допълним в писмото, че в случай че не върнат децата към присъствено обучение, настояваме за нулева учебна година, а?
Струва ми се, че министърът върти-суче, но всячески гледа да избяга от този вариант.

# 124
Хаха, аз съм "за" да го вкараме в писмото. Но е много хард като предложение, наясно съм.
Това ще отрезви доста хора от съсловието, защото в момента, като си им текат заплатите са много гласовити в полза на ДО.
Май само частните училища са разтревожени, там всичко е пазарно ориентирано и дори и без нулева година много учители ще са чао на борсата.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 10:13 от Анонимен

# 125
  • Между гори и планини
Нашите тук си учат все едно са в училище. Часове по 40мин, междучасия, всичко по график. Не виждам смисъл от нулева година. По математика и информатика са с графични таблети и им чертаят и пишат. Както миналата година е всичко, дори преди малко по български им прати упражнения в Assimant   по Тиймс , които да правят сами и да ги пратят и ги обсъждат.

# 126
  • София
Дайте да не прекаляваме. И от нулева година никой нищо няма да спечели.

# 127
  • София
Вие наистина ли вярвате, че ще върнат учениците в училище? Обстановката върви към катастрофа, страх ме е, честно ви казвам, а изобщо не съм хипохондрик. И изобщо не мисля, че като са ДО е дошъл края на света. Само си помислете нормално ли е за октомври месец да има толкова хора с пневмония? Щото ги има наистина.

# 128
  • Пловдив
И аз предпочитам нулева година пред тази мъка. Лошото е, че покрай несериозните учители ще изгорят и тези, които дават всичко от себе си. Но, да, лесно им е да говорят за ДО, като имат заплатки, те не зависят от резултатите и нещата си вървят по мед и масло. Нека всеки да си понесе частта от кризата и лишенията. Щото иначе "дайте да дадем" е много лесно.
Но няма да стане по никакъв начин,та няма смисъл да се пише, защото няма да обърнат внимание на писмото според мен.
Хелена, не знам длаи е нормално, до сега никой не е броил хората с пневмонии октомври.

# 129
  • у дома...
Постоянното носене на маски в час също няма да реши проблема. Няма да намалеят страховете на учителите. И като е присъствено, а няма учител? Или постоянно въртят заместници? Кел файда от цялата работа?
Не мисля, че в тази ситуация имаме полезен ход.

# 130
  • Между гори и планини
Аз предпочитам онлайн да учат, пред това съвсем да не учат. И въобще не искам да го пускам в среда където може да се зарази и всички да пламнем . Защото има хора които го изкарват леко, има хора които си заминават след този вирус. Съжалявам, ако съм отцепничка, но няма да подпиша никакви петиции и сина ми да стои 7 часа с маска в училище.

# 131
С какво помага една нулева година на децата? Нали всичко, което правим е с цел  децата да имат достъп до качествено образование.
Знаем ли колко ще продължи тази лудост с Ковид? Ами ако и през следващата учебна година не си е отишла короната, пак ли нулева година ще искаме?
Нужно е да се вземат мерки, за да може да се учи и да се работи според динамичната картина.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 11:05 от Biserka_a

# 132
  • София
Добро утро Flowers Hibiscus !
За писмото - аз съм твърдо против нулева година. За мен е по-добре всеки от нас, който иска да го подкрепи, да го праща към съответните институции, вместо да се подписваме на едно писмо. Така всеки може да махне нещата, които не одобрява. Примерно аз не бих се подписала под предложение за маски и нулева година, но спокойно мога да го разпратя без такива предложения. Разбирам настройването срещу част от учителите, които гледат да го к арат по-леко и пускат болнични, при положение, че са здрави. Но е факт, че си има и доста възрастни учители, с всякакви съпътстващи заболявания, които не без основание си ги е страх. Ако изпонапуснат половината учители, няма да спечели никой от това.
Ние се завърнахме от двата дена есенна ваканция в Пирин голф. Изкарахме си много хубаво. За съжаление младежът започна да повръща през нощта. В петък беше на рожден ден на приятел. Или там е лепнал нещо или някъде в движение. Преди 10-тина дни помня, че бяхте споделили тук, че и други деца са изкарали такъв вирус. Колко дни продължава и имаше ли и други симптоми?
Сега се чудим дали и ние ще го минем. Дано опазя поне малкия, че след 10-тина дни трябва да тръгва на ясла и тепърва ще му пускам изследвания.
Грейпфрут, да ти е жив и здрав малкият младеж!

# 133
Aз вярвам и виждам здравната  катастрофа, но не виждам адекватни мерки срещу нея, а само пародия на мерки, от която страдат най-вече младежта и тяхното образование.
Няма да ги върнат,  докато няма натиск от родителите. Учителите не са заинтересовани да се връщат, директорите пестят пари от ДО, МОН не носят отговорност за заболеваемостта в училищата..., да се спасяват глупаците дето са останали в БГ и са решили да си гледат децата тук.
За първи път от 7 г се замислих много сериозно за емиграция, ако в нормалните държави имат присъствена учебна година, а тук НЕ -си заслужава! 

# 134
Страховете на никого няма да намалеят, защото се създаде изкуствена психоза.
Но моите или вашите страхове кой ги профилактира? Никой не ме пита дали не ме е страх да ходя на работа, да пътувам с метрото и да се гъча с други хора. Ако ме е страх да ходя на работа и го заявя, ще ме поканят да си подам молбата за напускане.
Не е ок едни хора да кажат "страх ни е" и да продължат да си вземат заплатите. Защото при нас например, освен намалените часове има и липсващи такива. Часовете по музика, ИИ, физическо, нещо ги няма. Разбирам, че са проформа като е ДО, но.... това не е ок. Ако всички абдикираме къде ще му излезе краят? Утре няма да има кой да ни продаде хляб и мляко в магазина.
Спирам по темата, защото много се ядосвам, когато страховете се използват за извинение само да се лежи вкъщи. А с ядосване няма да стане, ще стане с действие някакво.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 10:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт