ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 254
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Включвам се, за да споделя, че ми трябваше някакъв половин час, за да преосмисля сериозно възгледите си.
Две мои близки приятелки се включиха тази вечер, за да си направим конферентна връзка. През едното приложение на едната не тръгна камерата, защото не беше инсталирала апдейт; през второто приложение пак не стана особено, защото на едната не успях да пусна покана, понеже не беше сигурна как ѝ е мейла, а другата хал хабер си нямаше какво да направи, та извика деца на помощ.
И двете се водят много грамотни компютърно и много ги обичам, ама след като на тях  не им се получава, не знам какво да очакваме от доста по-възрастни учителки.
Точка втора - в офиса на едната вече има доста хора с положителни тестове за Ковид и общо взето вече се чувства като на заколение, когато ходи на работа. Иначе доскоро беше много против ДО, днес не посмях да питам.
Та просто исках да кажа, че нищо не е такова, каквото смятаме, че е. 😁

# 241
Поздравления за преосмислянето на ситуацията, то беше ясно, че е въпрос на дни това да стане. Добре, че е преди изпращането на писмото. Всички знаем, че по-добро от присъственото няма, но в момента е немислимо просто. Закъсняха с ДО, закъсняват и с малките, а всяко забавяне води до по-продължително ДО след това.

# 242
Над 4000 са новите случаи. И това са само тези, които са правили тестове. Според мен положението е извън контрол. Остана ни само да се надяваме, че ще го изкараме леко.

# 243
  • София
Поздравления за преосмислянето на ситуацията, то беше ясно, че е въпрос на дни това да стане. Добре, че е преди изпращането на писмото.
Ще помоля да не ме преследват по петите и да не ме коментират хора, които гледат прекалено сериозно на всичко и чувството за хумор и (само)ирония не е сред отличителните им черти.

# 244
  • София
Ситуацията не е много за смях. Темата е обща, не мисля че някой някого следи. Не знам дали имате предистория, но не виждам причина тук за заяждане. Пазете се! И емоционално, и всякак!

# 245
Поредна тема където да се тръшкаме, че има вирус? Не че няма достатъчно такива. Аз лично нямам нужда някой ежечасно да ми напомня да се пазя и дори да ми казва дали да се смея или не. Всички си имаме своите притеснения относно вируса, не е нужно да ги споделяме навсякъде.
Инъче притеснения и терзания по тийн въпроси чета с интерес, все пак за това сме тук!

# 246
  • София
Аз лично не пиша ежечасно, и "навсякъде да си споделям притесненията". Но насторенията и нагласите на много места говорят, че хората предпочитат да си затворят очите. Казах, че имам по-близки наблюдения върху някои неща. Хубав ден!

# 247
Red, не мисля, че с писмото целим да обидим някой, отстояваме правата на децата си.  Не е нито наша, нито тяхна, нито на учителите вината, но категорично не мога да приема, че ще се правят сватби по 300 човека, банкети по 400, а децата ще седят по къщите на ДО.
Имаха цяло лято да помислят, че идва зима, учебна година и тн..
Цяло лято можеше да се правят обучения на учителите за работа с ЕДНА платформа за да могат и да си помагат.
Днес в директорска заповед  на деца в 7 клас видях "асинхронно дистанционно обучение". На всички е ясно какво ще представлява - "прочетете си урока и попълнете в учебната тетрадка"
За малките искали да изкарат първия учебен срок присъствено, че това включва 3-те най-студени месеца..

# 248
Тези със затворените очи ще си запазят психичото здраве с по-голяма вероятност. Вирусът ще си отиде, когато реши. Сравнението по държави показва, че независимо от мерките и дисциплината за спазването им, той си се вихри. ДО няма да го ограничи, ако не е придружено от тотално затваряне.

# 249
  • о`майна лунна нощ е
Няма да върнат гимназистите в училище. Просто няма. След вчерашното ми участие в обществения съвет тотално изгубих надежда другата седмица да са в класните стаи. Нещата не само не вървят към подобрение, но все повече се навдигат гласове, че ще затварят и прогимназиален курс скоро.
Имам достатъчно близки хора, които дадоха положителни тестове. Едните изкараха или карат все още леко, другите дебнат живакът на термометъра да не изскочи от скалата. Имам и такива, които страдат от карантината, наложена им заради контакт с болен. За процедурата по преглед, взимане на тест, чакане на резултат и получаването му лично от болния, а не електронно, просто не искам да говоря.
Съдилищата пак се канят да затварят. След имитацията на образование, влизаме и в симулирането на правораздаване.
Светът не е само Ковид.

# 250
Таня Михайлова по бтв.

# 251
  • софия
[vide
Таня Михайлова по бтв.
Точно идвам и аз да кажа.
Първото, което каза е че продължават да настояват за локален подход.

# 252
  • Пловдив
И аз мисля като солничка . Мерки или не, училищата не са развъдник на бацили. Но, така смята голяма част от обществото, и това е нещото, което е проблема. И аз очаквам прогимназията в къщи скоро. Учителите са настръхнали,хората са се психирали, но вина нямат. В цял свят е така, но никой не гледа това.
ТуИг, аз четох, че са взели решение за ваканция съдилищата от 15.11 до НГ вече.
За първолаците ДО сега е равно на катастрофа. Племенника ми е под карантина, едната учителка е с ковид (не е заразена в училището, другата е отрицателна, децата няма болни, нито родители), и го гледа майка ми (която системата уж пази, щото е на 70 със сърдечно заболяване, каква ирония), та тя не може да го накара да напише една буква. Не иска детето. А ДО при него е - отворете страница 20 и напишете еди кво си. Моите момичета, миналата година 1 и 2 клас, също бяха така, изцяло обучението беше наша отговорност. Поне обаче до март месец първолаците имат навици и са научени да четат и пишат. А сега какво? И да речем, че догодина ще се учат наново, какво става при нова поредна вълна? Щото при мерки вируса ще мине през Обществото в България за няколко години, не за няколко месеца.
Дано подхода е локален, наистина. Това е единственото разумно решение, а също и редуване на присъствено с ДО. Хем да виждат учителите, училището, хем да са спокойни хората, че училищните бацили няма да ги унищожат.
Набора добре се справят засега с ДО, вчера се карахме, не искаше след училище да почне да учи, а да си Почивал,ама неговата почивка е пред компа. Като му се скарах, мисли 10 минути, дойде и ми заяви, че заради мен, да съм спокойна, щял да си учи първо и после да играе. Каква саможертва!!!

# 253
  • София
Много пишете, а при мен в офиса е лудница и едвам ви прочитам. Девойката е доволна за сега от ДО, часовете им се спазват все едно са на училище, имат междучасия и часове по 40мин. Стискам палци да не пуснат най-малките ДО. В начален курс за мен е абсурдно, ако някой твърди, че ДО е успешно, но не ми се навлиза в подробности. Почти не гледам вече телевизия, защото ми е писнало от постоянното всяване на страх и паника как яко ще се мре.
Бъдете здрави, а болните да се възстановяват бързо.

# 254
Ако медиите продължават да нагнетяват страх и безпокойство, и малките деца няма да искат да излизат на терасата дори. Апф, локален подход, да задължат народонаселението да гледа новинарските емисии и няма да има нужда от мерки, просто никой няма да иска нищо да прави ии никъде да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт